Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Vendée Globe’da Üç Günde Liderlik Üç Kez El Değiştirdi

26 Kasım 2020, Perşembe 16:28
reklam yerim makale içi

Okyanuslarda 29 bin milik duraksız rotada gerçekleşen zorlu serüvende Alex Thomson’un Hugo Boss’u teknik bir sıkıntı ile karşılaşınca liderliği kaybetti.

Ancak yerini dolduran yakın rakibi Linked Out’un (Thomas Ruyant) liderliği sadece bir gün sürdü. Son durumda Apiva (Charlie Dalin) Linked Out ile arasını 41 mile kadar açtı.

Vendée Globe’da 15’inci gün geride kalırken, yarışı uzun süre lider olarak sürdüren Alex Thomson, son üç gündür Hugo Boss’un baston bağlantılarında oluşan sorunun onarımı için uğraşıyor. Hızı düşünce “koltuğunu” Linked Out’a (Thomas Ruyant) kaptıran Thomson, 7’nci sıraya kadar geriledi.

Ancak Ruyant’ın da liderliği bir gün sürdü ve dün sabah yerini Charlie Dalin yönetimindeki Apiva’ya bıraktı.

Hugo Boss’un karşılaştığı sorunla, Les Sables d’Olonne’a dönmek zorunda kalan ve onarımını tamamladıktan sonra 10 gün içinde yeniden start etme hakkını kullanarak yeniden yola çıkan Charal’ın karşılaştığı durumun “benzer” olduğu ifade ediliyor.

Eski tip IMOCA’ların baş-kıç hareketinin aksine foil (su kanadı) donanımlı yeni IMOCA’ların ayrıca dalgalar üzerinde “yaylandığı”, bunun da bastona büyük yük bindirdiği belirtiliyor.


Sam Davies (Initatives-Coeur), yarışın ilk gününden itibaren filoda ilk 10 içinde tutunmayı başaran tek kadın dümenci.

THOMSON ŞANSINI ZORLUYOR

Hugo Boss’un karşılaştığı durum ciddi. Ancak Alex Thomson, yarışı terk etmek yerine, ekibindeki Teknik Direktör Ross Daniel'in yönlendirmeleri ile sorununu gidermeye, bir yandan yol alırken, bir yandan da onarımını tamamlamaya çalışıyor. Bu yüzden hızı 3-5 knot’a kadar düştü.

Ünlü İngiliz dümencinin yine de bir şansı var ve buna dayanıyor. Zira Saint Helena yüksek basınç sisteminden çıktıktan sonra Brezilya’nın Itajai kenti açıklarından rotalarını Afrika’nın güney ucu olan Cape Town’a çeviren filodaki rakiplerinin de hızları 7-8 knot seviyelerine kadar gerilemiş durumda.

Les Sables d’Olonne’a dönen ilk tekne olan ve ikinci kez start eden Newerest-Art et Fenetres (Fabrice Armedeo) filoyu yakalamakla kalmadı, 33 tekne arasında 25’inciliğe kadar yükseldi.


Jeremie Beyou (Charal) yeniden döndüğü yarışta hem dikkatli hem temkinli bir seyirle filoyu yakalamaya çalışıyor.

CHARAL FİLONUN PEŞİNDE

İkinci kez start ederek yarışa dönen diğer tekne Charal (Jeremie Beyou) da aradaki farkı kapatma çabasında.

Son durumda lidere yaklaşık 3 bin mil mesafe ile Cap Verde’ye yaklaşan Beyou, dün akşam saatlerine kadar Afrika kıyılarını yalayan güneyli rüzgara karşı orsa gitmeyi tercih ederek rotasını kısaltmayı düşündü. Ne var ki, daha sonra seçtiği yolda oluşan düşük rüzgarlı alanları fark edince “zorlamaktan” vazgeçip pruvasını batıya çevirdi ve filonun izlediği genel rotaya girmeyi daha avantajlı gördü.

 



15. GÜNDE FİLODA İLK 10
TSİ 16.00 (24 Kasım 2020, Salı)
01. Apiva (Charlie Dalin) Hedefe 19.288 deniz mili
02. Linked Out (Thomas Ruyant) Lidere 41.7 deniz mili
03. Yes we Cam! (Jean Le Cam) Lidere 297.2 deniz mili
04. PRB (Kevin Escofier) Lidere 347.9 deniz mili
05. Seaexplorer-Yacht Club De Monaco (Boris Herrmann) Lidere 428.5 deniz mili
06. Maitre Coq IV (Yannick Bestaven) Lidere 436.2 deniz mili
07. Hugo Boss (Alex Thomson) Lidere 456.4 deniz mili
08. Arkea Paprec (Sébastien Simon) Lidere 470.2 deniz mili
09. Bureau Vallée 2 (Louis Burton) Lidere 509.7 deniz mil
10. Initatives-Coeur (Samantha Davies) Lidere 535.6 deniz mili


Alıntı: TurkSail

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında