A.S.P.
İstanbul
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Türk istiklali için sürdüler

31 Temmuz 2024, Çarşamba 13:35
Türk istiklali için sürdüler
reklam yerim makale içi

 

Yüzlerce motosikletli, İnebolu’dan Anıtkabir’e kadar “İstiklal Sürüşü” etkinliğinde buluştu.

 

Motosiklet Camiasında 37RIDERS olarak bilinen 37 Kastamonu Motosiklet Derneği’nin 2019 yılında 13 kişi ile ilk kez gerçekleştirdiği “İstiklal Sürüşü”nün altıncısı gerçekleştirildi.

 

Kastamonu, Tosya, Cide, Çankırı, Ankara, Karabük; Safranbolu, Çanakkale; Samsun, Bafra, Ordu, Sinop, Sakarya, Rize ve Tokat’tan gelen yüzlerce demir atlının katıldığı yürüyüş İnebolu Limanı’nda başladı, Büyük Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’de sona erdi.

 

344 kilometre süren İstiklal Sürüşü, İnebolu Limanı’nda Rus Büyükelçiliği temsilcisi tarafından 37RIDERS Başkanı Fatih Peker’e sembolik cephanenin tesliminin ardından 123 motosikletin marşa basmasıyla başladı. Yoğun yağış altında Ilgaz Dağı zirvesindeki Derbent Şehitliği’ne ulaşan motosikletliler, burada Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar ve Çankırı Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Mustafa Can ve Başkan Yardımcısı Adem Can tarafından karşılandı.

 

Geleceğe açılan kapımız

 

Burada kısa bir konuşma yapan Can, İstiklal Yolu’nun Büyük Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sırasında, “Gözüm Sakarya'da, Dumlupınar'da; kulağım İnebolu'da” diyerek önemini vurguladığı İstiklal Yolu’nun tüm Türk çocukları için geleceğe açılan kapı olduğunu söyledi.

 

Başkan Mustafa Can, "Milletimizin, kurtuluş mücadelesine 344 km'lik bu yol üzerinden taşıdığı nefes bu topraklarda sonsuza kadar yaşayacağımızın da en net göstergesidir” dedi.

 

Atatürk’ün huzurunda saygı duruşu

 

Ardından sembolik cephaneyi teslim alan Çankırı Motosiklet Derneği Başkanı Alparslan Koç Ankara’nın Kalecik ilçesine kadar taşıdıkları mühimmatı Ankara Motosiklet ve Kampçılık Derneği Kurucu Onursal Başkanı Orhan Keskin’e teslim etti. Sürüşün Çankırı bölümü, Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’ın liderliğinde başlarken Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ile beraber, Kapt. Mustafa Can da adını Oğuz Kağan'ın atı Buz Dağ'dan alan motosikletiyle eşlik etti.

 

Cephane, Keskin ve arkadaşları tarafından Anıtkabir’e ulaştırılırken, 37RIDERS Başkanı Fatih Peker ve tüm motosiklet tutkunları, Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilkelerine şaşmaz bağlılık, Anadolu insanının kahramanlıklarına duyulan derin saygı içerisinde Büyük Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Sürüşü sona erdi.

Tiyatro oyunu ve belgesel

Ayrıca etkinlik kapsamında Etimesgut Belediyesi tiyatro kursu öğrencileri, MAK Uluslararası Motosikletli Arama Kurtarma Amatör Telsizcilik Derneği Başkanı Habib Tutar organizasyonuyla, Özlem İcik'in yazıp yönettiği “Beyaz Şehadet Şerife Bacı” adlı oyunu sergilerken, Alp Armutlu’nun yönetmenliğinde hayata geçirilen “Zaferin Yolu Umudun Yolu” belgeselinin de gösterimi yapıldı. Çankırı Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Mustafa Can tarafından ise İstiklal Sürücülerine tişört, buff, rozet gibi hediyeler verilirken, katılım belgesi ve plaket takdim edildi.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-

Deniz ticaret41 yasında