Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

The Ocean Race’te Start Günü Geldi Çattı

16 Ocak 2023, Pazartesi 12:43
reklam yerim makale içi

Dünyanın en ünlü açık deniz mücadelesi, CEO Knut Frostad’ın ayrılması ve Volvo’nun geri çekilmesi ile bundan böyle The Ocean Race olarak anılacak. Ocean Race 1973 SLU adlı şirket tarafından yönetilecek büyük mücadelede IMOCA’lar ve VO65’ler iki ayrı kategoride yarışacak. The Ocean Race’in uluslararası jürisinde bu yıl Türkiye’den Pınar Coşkuner Genç de görev alacak.

 50 yıl önce Whitbread Round the World Race adı ile başlayan okyanuslardaki büyük serüven, 2001’de Knut Frostad’ın CEO’luğunda adını Volvo Ocean Race (VOR) olarak değiştirdi.

2018’de “VOR’a Çağ Atlatan Adam” olarak kabul edilen efsanevi CEO Knut Frostad’ın “eşime ve çocuklarıma artık daha fazla zaman ayırmak istiyorum” diyerek ayrılmasından hemen sonra Volvo, Olimpiyat Oyunları ve Amerika Kupası ile birlikte dünyanın en önemli üçüncü etkinliği olan okyanus yarışından adını geri çekti.


YARIŞIN YENİ PATRONU

Frostad'ın yerini alan Mark Turner, yönetimle anlaşamayıp ayrılınca, CEO’luk unvanını kaldırdı ve etkinliğin dümenine yarış kampanyalarında görev alan Başkan Richard Brisius ile Başkan Yardımcısı Johan Salén geçti.

Richard Brisius, Johan Salén ve Jan Litborn tarafından yönetilen bir İspanyol şirketi olan Ocean Race 1973 SLU böylece 2018 yılında etkinliğin yeni patronu oldu ve yarışın resmi adı The Ocean Race olarak değiştirildi.



“ADI DEĞİŞTİ AMA TEMEL DEĞERLER DEĞİŞMEDİ”

Yarış Başkanı Richard Brisius starttan bir gün önce yaptığı konuşmada, "Bu, The Ocean Race için önemli ve heyecan verici bir an" dedi ve şöyle devam etti:

“1973'teki Whitbread Round the World Race'den 20 yıllık Volvo yönetimine ve bugün The Ocean Race olarak bulunduğumuz noktaya kadar yarış birçok değişikliğe tanık oldu. Ancak temel değerler değişmedi.

Okyanus Yarışı, sporda bir takımın en zorlu sınavıdır. Okyanusları korumak, okyanusların doğal haklarını tanımak ve onun sesini dinlemek için her zamankinden daha fazla eylemde bulunmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu asla değişmeyecek.”

İleriye dönük hedeflerinden de söz eden Brisius, The Ocean Race'in dünya çapındaki sonraki iki baskısının 2026-27 ve 2030-31'de gerçekleşeceğini söyledi.



IMOCA SINIFI DA FİLOYA EKLENDİ

Dünya çevresinde yaklaşık 31.250 deniz millik rotası 7 ayakta tamamlanacak olan The Ocean Race’te ilk kez IMOCA sınıfı da VO65’lerle birlikte mücadeleye katılacak.

Richard Brisius, 2023 yılında ilk kez bu etkinlikte sahneye çıkacak IMOCA'ların, 2025'te The Ocean Race Europe ve The Ocean Race 2026-27'de de yarışacaklarını belirtti.

Tek kişinin (solo) yönetimine uygun tasarlanan, ancak The Ocean Race'e ekipli katılacak IMOCA sınıfında bu nedenle bazı değişiklikler yapıldı. IMOCA sınıfında ekip sayısı 5, VO65’lerde ise 11 kişi olacak.

Yarışa da IMOCA sınıfında 5, VO65 sınıfında 6 olmak üzere 11 tekne katılacak.

Dünya denizlerindeki bu büyük mücadele, her zaman olduğu gibi İspanya’nın güneyinde, Akdeniz kıyısındaki Alicante’den başlayacak. İlk start yarın (15 Ocak Pazar) 13.05 UTC’de VO65’lere, ikinci start 15.10 UTC’de IMOCA’lara verilecek.



     - Canlı Takip >>

İSPANYA’DA BAŞLAYACAK, İTALYA’DA BİTECEK

Dünya çevresini dolaşırken 7 ülkede durak yapacak The Ocean Race’te ilk ayak Alicante ile Capo Verde arasındaki yaklaşık 1.900 deniz mili mesafeli rotada koşulacak. Hollanda - İtalya arasındaki 7’nci ayak ile tamamlanacak mücadelenin en uzun mesafeli ayağı ise 12.750 millik Cape Town - Itajai etabı olacak.
 

 1. Ayak:Alicante (İspanya)  - Capo Verde (1.900 DM) Start: 15 Ocak
 2. Ayak:Capo Verde - Cape Town / Güney Afrika (4.600 DM) Start: 25 Ocak
 3. Ayak:Cape Town - Itajai / Brezilya (12.750 DM) Start: 26 Şubat
 4. Ayak:Itajai - Newport / ABD  (5.550 DM) Start: 23 Nisan
 5. Ayak:Newport - Aarhus / Danimarka (3.500 DM) Start: 21 Mayıs
 6. Ayak:Aarhus - The Hauge Kiel / Hollanda (800 DM) Start: 8 Haziran
 7. Ayak: The Hauge - Genova / İtalya (2.200 DM) Start: 15 Haziran



 
 ULUSLARARASI JÜRİ’DE BİR TÜRK


The Ocean Race’te Jüri'de ilk kez Türkiye’den bir isim de yer alıyor.

Organizasyon Komitesi, oluşturduğu Uluslararası Jüri’de normalde ayakların uğradığı ülkelerden isimlere yer verirken, katıldığı uluslararası yarışlardaki başarıları nedeniyle Türk IRO ve IJ Pınar Coşkuner Genç’i de kadroya dahil etti. Bu seçim Dünya Yelken Federasyonu (WS) tarafından da onaylanınca, Genç Alicante’ye gitti.  

10 kişiden oluşan Uluslararası Jüri’de 5 erkek, 5 kadın 10 kişi görev alıyor. Genç, ağırlıklı olarak sanal ortamda protestolara ve gerekli hazırlıklara katılacak. Ancak Avrupa ayaklarında fiziki olarak görev alacak Jüri Başkanı ve yardımcılarından oluşan 3 kişilik ekipte de yer alması bekleniyor.


SANAL YARIŞIN ÖDÜLÜ 12 BİN $‘LIK SAAT

Fiziki yarışla eş zamanlı olarak The Ocean Race sanal ortamda da start alacak.

Etkinliğin resmi zaman tutucusu olan Ulysse Nardin, ödül olarak yaklaşık 12 bin dolar değerinde “Diver The Ocean Race” tipi iki saat dışında tam donanımlı paketler ve Helly Hansen’den çeşitli ürünler hediye edileceğini duyurdu.

Bunun için etkinliğin resmi web sitesine girerek formu doldurup kayıt yaptırmak yeterli. Dileyen standart donanımla, dileyen gerekli yardımcı ekipmanı satın alarak bu büyük mücadelede yelken basabilecek.

     - Sanal yarışta yer almak için >>



THE OCEAN RACE'E KATILAN EKİPLER

IMOCA SINIFI
1) Charlie Enright (11th Hour Racing Team) USA
2) Boris Hermann (Team Malizia) GER
3) Benjamin Dutreux & Robert Stanjek (GUYOT environement-Team Europe) FRA/GER
4) Paul Meihat (Biotherm) FRA
5) Kevin Escoffier (Team Holcim-PRB) SUI

VO65 SINIFI
1) Antonio Fontes (Mirpuri Foundation Racing Team) POR
2) Rokas Milevicius (Ambersail 1) LTU
3) Jelmer van Beek (Team Jajo) NED
4) Pablo Arrante (WindWhisper Racing Team) POL
5) Erik Brockmann (Viva Mexico) MEX
6) Gerwin Jansen (Austrian Ocean Racing powered by Team Genova) AUT/ITA


     - The Ocean Race 2023 Canlı Takip >>

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında