Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

TAYK Yarışını Erteledi, MIYC “Anı Kupası” ile Devam Ediyor

23 Nisan 2021, Cuma 16:12

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) bu hafta sonu planlanan “Hayata Yelken Aç Kupası”nı pandemi koşulları ve uygulanan yasaklar nedeniyle ertelemeye karar verdi.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) ise gelinen son durumu değerlendirdi ve yine kaymakamlıktan aldığı özel izinle “Klaus Ottes Kupası”nın yapılacağını duyurdu.

Sezon açılışını yaptıktan sonra İstanbul Liman Başkanlığı izin vermeyince “Komodorlar Trofesi”nin 3-4 Nisan tarihlerindeki son iki yarışı olan "Ertan Balin Kupası” ve “Samim Arduman Kupası”nı yapamayan TAYK (Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü), bu hafta sonu planlanan “Hayata Yelken Aç Kupası”nı da erteleme kararı aldı.

Pandemi koşulları ve mevcut durum dikkate alınarak yapılan bu erteleme üzerine yarışın yeni tarihi olarak 29 Mayıs belirlendi ve bu değişiklik talebi TFY’ye (Türkiye Yelken Federasyonu) bildirildi.

Bu değişiklikle 8-9 Mayıs tarihlerine yerleştirilen GİSBİR-İstanbul Kupası da 19-20 Haziran’da planlanan Farr40-MAT 1010 yarışının yerine kaydırıldı.


MARMARİS KLAUS OTTES KUPASI İLE “DEVAM” DEDİ

Pandemi nedeniyle alınan ek önlemler ve yayınlanan genelgeler üzerine sezonun ilk yarışını Marmaris Kaymakamlığı’ndan aldığı özel izinle gerçekleştiren MIYC (Marmaris Uluslararası Yat Kulübü), yine aynı yöntemle bu hafta sonunu da “kurtardı”.

İlk üç ayağını yapamayınca Kış Trofesi’nden vaz geçen ve geri kalan üç ayağı bağımsız etkinlikler olarak düzenlemeye karar veren MIYC yönetimi, 2021’in ilk yarışına yitirdiğimiz yelken hakemi Erol Metin Erdoğan’ın adını vermişti.


Böylelikle bir “Anı Kupası”na dönüşen bağımsız yarışların ikincisi de 24-25 Nisan’da Klaus Ottes Kupası olarak düzenlenecek. Önceki yarışta olduğu gibi yine katılımcılardan kayıt sırasında “negatif” sonuçlu test ve HES kodu istenecek. Ödül töreni ve sosyal etkinlik de yapılmayacak.  

Hayranı olduğu Marmaris’e yerleşen ve sahibi olduğu katamaran tipi tekneyi MIYC’ın düzenlediği yarışlarda görevlilere tahsis eden Alman vatandaşı Klaus Ottes, 2017 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti.

Ottes, teknesini Marmaris Uluslararası Yarış Haftası’nın (MIRW) açılışına hazırlarken denize düşmüş, bu nedenle yarış haftası da buruk başlamıştı.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü, bir yandan da 1-7 Mayıs tarihlerinde planlanan HDI-Loryma Cup’ın hazırlıklarını sürdürüyor.



Alıntı: TurkSail

Deniz ticaret41 yasında