Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

SEKTÖR YAYINININ ÖNEMİ

24 Ocak 2021, Pazar 13:50

SEKTÖR YAYINININ ÖNEMİ

 

Gazetemizin bu sene 37. yılı. Okuyucularımız fark etmiştir, köşe yazılarımızın bile büyük çoğunluğu hemen hemen her gün değişmektedir.

 

Dün Gine Körfezi’nde kaçırılan deniz haydutlarının baskınına maruz kalan, merkezi İstanbul / Kadıköy ilçesi Sahrayıcedit Mahallesi’nde bulunan Boden Denizcilik firmasına ait Liberya bayraklı MV Mozart konteyner gemisinde kötü olaylar yaşanmış ve maalesef kardeş ülke Azerbaycan’ın bir vatandaşı baskın esnasında gemi personelinin topluca saklandığı korumalı bölümdeki denizciler korsanların zorlaması sonucunda teslim olmuş, o arbede esnasında Azerbaycanlı denizci hayatını kaybetmiştir. Haberi gemi personelinden bir kişi gazetemiz imtiyaz sahibi Sn. Yamaç ERÖZBEK’i arayarak bütün olanları anlatmıştır. İmtiyaz sahibimizin talebi üzerine gazetemizde KRİZ MERKEZİ kurulmuştur ve arkadaşlarımız hemen çalışmaya başlamıştır. Konu bütün Türkiye'ye gazetemizde manşet ve sürmanşet olarak duyurulmuş ve dünyaya da Linkedin, Twitter, Facebook üzerinden duyurulmuştur.

 

Yurdumuzdaki bazı basın kuruluşları, tv’ler dahil gazetemizin isminden bahsetmeden yayına girmişlerdir. Birkaç tane tv ve gazete sadece bir denizcilik yayın organının bildirdiğine göre diyerek haberi yayınladılar. İstanbul Deniz Ticaret Odası yetkilileri de imtiyaz sahibimiz Yamaç ERÖZBEK’i arayarak daha geniş bilgi istemişlerdir.  

 

Devletimizin ilgili makamları hemen faaliyete geçmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız olayın üzerine süratle gitmiştir.

 

Bundan sonra ne olacak derseniz; deniz haydutları fidye almak için aracı kişi ve kurumlar vasıtasıyla geminin sahibi olduğu Boden Denizcilik ile bir şekilde temas kuracaklar, rehin aldıkları Türk denizcileri için pazarlığa oturacaklar.

 

Temennimiz Türk denizcilerinin bir an önce özgürlüklerine kavuşması.

 

B. Hulusi Gürbüz

24/01/2021

Deniz ticaret41 yasında