Naviga’dan Denizci Kitaplığına Üç Eser Daha Kategori: Kitap
14 Aralık 2022, Çarşamba 12:55
Naviga Yayınları, denizcilerin kütüphanesine “Edebiyatta Denizcilik, Denizcilikte Edebiyat” adlı eseri de ekledi.
Öte yandan Denizden Gelen Adam kitabının devamı niteliğindeki “Denizden Gelen Kadın“ da Turgay Noyan’ın kaleminden yaşanmış deniz öykülerinin devamı olarak raflardaki yerini aldı. Sağlık Rehberi ise ikici baskısını yaptı.
Yayın hayatına Türk denizcilik kültürüne katkıda bulunmak hedefiyle başlayan Naviga, bugüne kadar bu konuda pek çok adım attı. Bunlardan biri de kitap yayıncılığı oldu.
‘Yaşanmış deniz hikayeleri"nde Denizden Gelen Adam’ın devamı niteliğindeki Denizden Gelen Kadın ile Denizciler İçin Pratik Sağlık Rehberi kitaplarının ikinci baskıları, Edebiyatta Denizcilik, Denizcilikte Edebiyat kitabının ise ilk baskısı satışa sunuldu.
DENİZDEN GELEN KADIN
Amatör denizcilikte olduğu kadar yazarlıkta da duayen bir isim olan Turgay Noyan, Denizden Gelen Kadın’da, Denizden Gelen Adam’da olduğu gibi yine deniz hikayelerini kaleme alıyor. Yazar, akıcı anlatımıyla denizin derinliklerinden gelen birbirinden maceralı ve eğlenceli serüvenlere sizi de ortak ediyor.
Kitapta, denizin derinliklerinden, günümüzün karabasanı korsanlara kadar birçok farklı olay ve öykü yer alıyor.
"Ancak cümlesinin sonunu zorlukla tamamladı. Çünkü seslenirken iyice kapıya yaklaşmıştı ve karısı dümenin başında yoktu. Tekne otopilotla yol alıyor olmalıydı. Bir an ‘Baş tarafa gitmiş’ diye düşündü. Ve hızla dışarıya teknenin havuzluğuna çıktı. Bir yandan da ‘İlonaaaaa…’ diye bağırıyordu.
Ancak girdiği şok, sesinin boğazında düğümlenip kalmasına neden oldu. İlona baş tarafta da yoktu… Çılgın gibi serpinti körüğünün arkasına baktı, sanki oraya gizlenmiş olabilir gibi… Soluğunun kesildiğini hissetti. Bir anda bir ateş tüm vücudunu sarmıştı. Koşarcasına içeriye girdi… Kamaraya, tuvalete, motor bölmesine, masanın altına… Her yere ama her yere tekrar tekrar deli gibi bakıyordu… Ve sonunda korkunç gerçek bir balyoz gibi kafasına indi. İlona teknede yoktu.”
Birbirinden heyecanlı, birbirinden sürükleyici öyküler...
İster yedi deryalardan olsun, ister kendi sularımızdan; tek bir ortak noktaları var. Kahramanların hepsi bildik, hepsi tanıdık…
DENİZCİLER İÇİN SAĞLIK REHBERİ GÜNCELLENDİ
Mesleki yaşamının büyük bir bölümünü acil servis doktoru olarak geçirmiş ve bu sırada binlerce olayla karşılaşmış Dr. Özgür Tezcan’ın denizci tecrübesinin ve doktorluk mesleğinin ışığında kaleme aldığı Denizciler İçin Pratik Sağlık Rehberi, en güncel hali olan ikinci baskısı ile raflarda yerini aldı.
Amatör denizcilerin seyir güvenliği için oldukça önemli bir eser olarak Türk denizcilik literatürüne kazandırılan kitapta, denizde karşılaşılabilecek sağlık sorunları ile nasıl baş edilebileceğine dair hayat kurtarıcı bilgiler sade ve akıcı bir dille anlatılıyor.
"Denizci, teknesinin her şeyi olmak zorundadır… İcabında motor tamircisi, boyacısı, elektrikçisi, elektronikçisi, terzisi, yelken tamircisi, armadoru… Çünkü, denizin ortasında bütün bu sayılanları yapacak birilerini çağırma imkanı kolay kolay bulunamaz…
Buna karşılık yukarıda sıraladığımız bütün bu beceriler zaman içinde deneme yanılma metodu ile öğrenilebilir. Ancak denizlerde karşı karşıya kalabileceğimiz sağlık sorunları için böyle bir yöntem söz konusu olamaz… Denizin ortasında bazı sağlık olayları ile ömrünüzde bir kez karşı karşıya kalabilirsiniz ve bu sırada yapabileceğiniz en ufak bir yanlış problemi daha da büyütüp trajik bir hale dönüştürebilir.
Denizciler İçin Pratik Sağlık Rehberi, denizlerde karşılaşılacak çeşitli problemler karşısında neler yapılması gerektiğini gösteren kaynak bir kitap olarak hazırlandı.
EDEBİYATTA DA DENİZCİLİK
Hikmet Temel Akarsu ve Emre Karacaoğlu’nun hazırladığı Edebiyatta Denizcilik, Denizcilikte Edebiyat kitabının ilk baskısı Naviga Yayınları’nın 34’üncü eseri.
Birbirinden değerli akademisyenlerin, yazarların, amatör denizcilerin yazdığı makale ve incelemeleri içeren eserin sayfalarında, Sait Faik’in sadeliğini, Sadun Boro’nun maceraperest ruhunu, Barboros Hayrettin Paşa’nın cesaretini hissedebiliyor, bu değerli yazarların kelime deryasında kendinizden bir parça bulabiliyorsunuz.
"Edebiyatta Denizcilik, Denizcilikte Edebiyat’ın bu ilk seçkisinde hepsinin ortak noktası deniz olan destanlar, efsaneler, klasik romanlar, denemeler, şiirler, seyahatnameler arasında okuru farklı ‘düşünce’ limanları arasında seyre çıkarırken, aynı zamanda medeniyetler arasındaki en büyük bağın edebiyat ve deniz üzerinden kurulduğunu da gözler önüne seriyor.
Bu eserin sayfaları arasında ayrıca Azra Erhat’ın ve Halikarnas Balıkçısı’nın doğayla insan aşkını, Thomas More’un zamanın ötesindeki yenilikçilik anlayışını, Jules Verne’in bilim kurgu dünyasındaki gerçekçiliğini görecek ve daha nice yazarın kelime deryasında mutlaka kendinize ait bir liman bulacaksınız."
Bu üç yeni kitaba bayilerden ya da www.denizkutuphanesi.com üzerinden ulaşabilirsiniz.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.