KUNT MODEL MÜZESİ'NİN TÜRK DENİZ TARİHİNE KATKILARI
15 Ağustos 2017, Salı 12:22Y.Mimar Emre KUNT
Önce Emre KUNTu tanıyalım. 1969 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisinden mezun olur. Avusturya da şehircilik ihtisası yapar. 1984 yılına kadar İstanbuldaki bürosunda çalışır. Daha sonrasında Bodruma yerleşir. Kendi ifadesiyle Bodrum yeni gelişmekte olan bir yer olduğundan ve İstanbul un problemlerinden kaçmak ve daha Mimarca çalışabilmek için Bodrumu seçtim der.
Bodrumda turizm ve konut yapılarında birçok projede imzası vardır. Yakın zamanda inşaa ettiği, 1939 yıllarının özelliklerini taşıyan donanımında kendi koleksiyonundan klasik parçaların bulunduğu 32 metre boyunda yat yapmıştır. Bunu Trawler tipi yatların dizaynı ve imalatı izlemiştir.
Yüksek Mimar Emre KUNT; İdealleri uğruna misyon yüklenen ve bunlardan taviz vermeyen insanlar Benim kahramanlarım olmuştur İfadesinde bulunur.
Kunt Model Müzesi, Emre KUNT mimarlık ofis binasının üst katında yer almaktadır. Müzede kendisiyle birlikte çalışan modelcilerinin eserleri sergilenmektedir. Bütün bu çalışmalar uzun bir sürede meydana gelmiş olup günümüzde halen yoğun bir şekilde devam etmektedir.
Yapılan ve yapılacak olan her model için özellikle bilimsel ve kapsamlı bir ön çalışma yapılmaktadır.
Yüksek Mimar Emre KUNTun TÜRK DENİZ TARİHİNE yaptığı katkıların en başında İstanbul Deniz Müzesinde ve başka yerde bulunmayan TÜRK DENİZ TARİHİNDE rol almış gemilerin planlarını gemi modelcisi Süleyman ALPERle birlikte çizerek çalışmalarını sürdürmüşlerdir ve sırası geldikçe İSTANBUL DENİZ MÜZESİne - Rahmi M.KOÇ Müzesine teslim etmişler ve kamuoyuna sunmuşlardır.
Bazı insanlar için fazla bir şey ifade etmeyebilir. Fakat günümüzde gemi modelcilerinin en büyük sıkıntısı plan bulamamaktır. Bu sorun YÜKSEK MİMAR EMRE KUNT ve GEMİ MODELCİSİ SÜLEYMAN ALPER tarafından çözülmüştür.
Ben ve benim gibi düşünenler için YÜKSEK MİMAR EMRE KUNT ve GEMİ MODELCİSİ SÜLEYMAN ALPERin bu büyük çabaları ÇOK ÖNEMLİDİR ve TAKDİRE DEĞER. Dolayısıyla kendilerini KUTLUYOR VE BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ.
İstanbul Deniz Müzesine ve Rahmi M.KOÇ Müzesine teslim edilerek kamuoyuna sunulan gemilerin planları sırasıyla;
* Dilnişin Yolcu Vapuru ( 6 pafta )
* Tarz-ı Nevin Yolcu Vapuru ( 6 pafta )
* Bandırma Yolcu Vapuru ( 4 pafta )
* Mecidiye Kruvazörü ( 3 pafta )
* Hamidiye Kruvazörü ( 6 pafta )
* Peyk-i Şevket Torpido Kruvazörü ( Mahmuzlu hali ile 4 pafta )
* Gazal Romorkörü ( 6 pafta )
*Bağdat Yolcu Vapuru ( 5 pafta )
*Basra Yolcu Vapuru ( 5 pafta )
*Barbaros Zırhlısı ( 5 pafta )
* Bodrum Süngerci Tırhandili ( 4 pafta )
* Çift Aslanbaşlı 2 Ambarlı Osmanlı Kalyonu ( 21 pafta )
* Sürat ( Osmanlının ilk Buharlı Vapuru ) ( 5 pafta )
* İzzettin Vapuru
*Sultanhisar Torpidobotu ( 5 pafta )
* Sivrihisar Torpidobotu ( 5 pafta )
* Loreley ex. Hacıpaşa Yatı ( 8 pafta )
*Nusrat Mayın Dökme Gemisi ( 4 pafta )
Şuanda üzerinde çalışmaları devam eden planlar:
*Alemdar Romorkörü
* Güzelhisar Yolcu Vapuru
*Kalender Yolcu Vapuru
*Hale Yolcu Vapuru
*Seyyale Yolcu Vapuru
Kunt Model Müzesinde gemi modelleri haricinde; asker figürleri, nadir GEMİ ANTİKALARINI görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için Kunt Model Müzesinin internet sitesinden bilgi edinebilirsiniz.
Bodruma gidenlerin mutlaka gezmesini öneririz.
YÜKSEK MİMAR EMRE KUNTU VE EMEĞİ GEÇENLERİ YÜREKTEN KUTLAR, BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.