Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Kuğuların Görkemli Sardinya Valsi

29 Mayıs 2023, Pazartesi 13:19
reklam yerim makale içi

Swan (Kuğu) yatlarının Sardinya mücadelesi, The Nations League 2023'ün ikinci ayağı idi. Marina di Villasimius ev sahipliğindeki regattaya ClubSwan 50, ClubSwan 42 ve ClubSwan 36 tipi 28 tekne katıldı. America's Cup’tan tanıdığımız dünya şampiyonlukları da bulunan Vasco Vascoto, "ClubSwan Racing, adil ve rekabetçi yarışın yanı sıra harika bir topluluk ruhu geliştirdi" dedi.

ClubSwan 50’de 13, ClubSwan 42’de 6 ve ClubSwan 36’da 9 tek tip (one design) toplam 28 tekne Marina di Villasimius ile Lega Navale Italia Sez'in ev sahipliğinde ClubSwan Racing tarafından düzenlenen Sardinia Challenge’da bir araya geldi.

Sardinya Adası’nın güneydoğu kıyısındaki Villasimius'ta buluşan 10 ülke takımı 16-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 4 yarışta rekabeti yüksek ve oldukça yakın bir mücadele sergiledi. Özellikle ClubSwan 50’de her yarışta birincilik el değiştirdi.

ThumbnailThumbnailThumbnail
ThumbnailThumbnailThumbnail

Açılış günü sert rüzgar güvenli filo yarışlına izin vermeyince ekipler karada kaldı. İkinci gün tamamen tersine bir durum yaşandı ve düşük havada tek yarış yapılabildi. Dördüncü gün güçlü rüzgar ve kaba dalgalar yarışa engel olunca, altı yarışın hedeflendiği seride, üçüncü gün gerçekleşen üç yarış ile derece sıralamasını yapılabilen dört yarışla belirledi.



Bu karmaşık ve dengesiz hava sistemi yüzünden bazı teknelerin parçalanan yelkenleri de mücadeleyi görüntüleyen Max Ranchi’nin objektifine takıldı.

ClubSwan Racing Spor Faaliyetleri Başkanı Federico Michetti, "Havanın getirdiği zorluklara rağmen, Swan Sardinia'ya katılan herkesin anılarında uzun süre yaşayacağına inandığım harika bir ortamda muhteşem yarışlar sunabildik" diye konuştu.

ThumbnailThumbnailThumbnail
ThumbnailThumbnailThumbnail

Swan Sardinia Challenge'da birincilikleri CS36 sınıfında İngiltere'den Black Seal (Richard Thomson), CS42'de İspanya'dan Nadir (Pedro Vaquer Comas), CS50'de Avustralya'dan Stella Maris (August Schram) kazandı.

ThumbnailThumbnailThumbnail
ThumbnailThumbnailThumbnail

25-29 Nisan’da Hırvatistan Challenge ile başlayan ClubSwan Racing sezonundaki bir sonraki etkinlik, yine Sardinya'da 20-24 Haziran’da Yacht Club Costa Smeralda'da tarafından düzenlenecek.

The Nations League 2023 (Milletler Ligi) 10-14 Ekim’de İtalya’nın Toscana kentinde yapılacak Swan One Design Worlds ile sona erecek. Bu etkinliğe Swan 45’ler de katılacak.

Fotoğraflar ve Yayın Hakkı: Max RANCHI

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında