Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Korfu’da Fırtınayı Aşan Kadınlar Yok Havada Şampiyonayı Tamamladı

24 Ekim 2022, Pazartesi 12:25
reklam yerim makale içi



Dünyanın en iyi kadın yelken takımlarını buluşturan EUROSAF Kadınlar Avrupa Şampiyonası ve Kadınlar Dünya Maç Yarış Turu’nun 3. Etabı Yunanistan’ın Korfu Adası’nda sona erdi. Fırtınalı bir cephe geçişi ile başlayıp son derece düşük havada tamamlanan şampiyonada birinciliği, favori gösterilen Pauline Courtois’ın Match in Pink Normandy ekibi kazandı.

Yunanistan’ın Korfu Adası’nda 13-16 Ekim tarihlerinde düzenlenen EUROSAF Kadınlar Avrupa Şampiyonası ve Kadınlar Dünya Maç Yarışı Turu 3. Etabı'nda 9 ülkeden 12 takım yarıştı.

2-12 knot aralığında bir rüzgarla başlayan 4 günlük şampiyonanın sıralama turlarının yapıldığı ikinci gününde Akdeniz üzerindeki cephe sistemi, beraberinde getirdiği yağmur ve fırtına ile ekiplere zorlu bir sınav yaşattı. Bu şartlar altında planlanan 22 yarıştan ancak 16’sı yapılabildi.

ThumbnailThumbnailThumbnail
ThumbnailThumbnailThumbnail

Tahminler sonraki günler için güneşli bir gökyüzüne ve hafif rüzgara işaret ediyordu. Beklenen de oldu. Üçüncü gün ekipler çok düşük rüzgar nedeniyle Korfu Yelken Kulübü’nde karada beklemek zorunda kaldı.

FAVORİ GÖSTERİLEN FRANSIZ EKİP BİRİNCİLİĞİ KAZANDI

Son güne Yarış Komitesi rüzgardan daha doğrusu rüzgarsızlıktan yana kaygılı başladı. Ancak 2-4 knot aralığındaki güneyli esinti final yarışlarını başlatmak için yeterli bulundu.

Platu 25 tipi eş teknelerin kullanıldığı yarışlardan önce favori gösterilen Fransız Pauline Courtois ve 'Match in Pink' Normandie takımı Hollandalı Renee Groeneveld'n takımınıi 2-0 mağlup ederek 2022 EUROSAF Kadınlar Avrupa Maç Yarış Şampiyonası’nı kazandı.

ThumbnailThumbnailThumbnail

Petit-Final'de Yeni Zelandalı Celia Willison ve Fransa'dan Margot Vennin ekipleri karşılaştı. Çok yakın aralarla Margot Vennin liderliği yakaladı ve şampiyonayı üçüncü sırada noktaladı.
 
Elverişsiz hava koşulları nedeniyle çeyrek ve yarı final karşılaşmaları formattan çıkartıldığı için 5’incilikten 12’ncilğe kadar sıralama takımların Round Robin elemelerindeki derecelerine göre alındı.



01. Pauline Courtois (FRA) - Match in Pink by Normandy Elite Team
02. Renee Groenevel (NED) - Dutch Match Racing Team
03. Margot Vennin (FRA) - Matchmoiselles
04. Celia Willison (NZL) - Edge Womens Match
05. Lea Vogelius (DEN) - Team Kattnakken
06. Sophie Otter (GBR) - Otter Racing
07. Juliet Costanzo (AUS) - Easy Tiger Racing
08. Alison Morrish (GBR) - Five by Five Match Racing Team
09. Margot Riou (FRA) - APCC Women’s Sailing Team
10. Laurane Mettraux (SUI) - CER – Ville de Genève
11. Sofia Matsikidou (GRE)
12. Sara Edholm (SWE) - Team Sparkling Unicorns


Kaynak: TurkSail / Women's WMRT
Fotoğraflar: Nikos ZAGAS

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında