Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

HS Sınıflarında 31 Ağustos’a Kadar Hareket Olmayacak

13 Temmuz 2020, Pazartesi 19:47
reklam yerim makale içi

Yat yarışları ile ilgili son durumun 15 Temmuz’da değerlendirileceğini belirten Türkiye Yelken Federasyonu, Hareketli Salma sınıflarında da 31 Ağustos tarihine kadar herhangi bir etkinliğin planlanmayacağını açıkladı.



TYF’nin yayınladığı duyuruda, bu tarihe kadar hiçbir uluslararası yarışa da sporcu gönderilmeyeceği belirtildi.



Koronavirüs önlemleri kapsamında Türkiye’de durdurulan yat yarışları ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Türkiye Yelken Federasyonu (TYF), 15 Temmuz’u işaret etmiş ve “yapılacak değerlendirmede 2020 takvimi hakkında bir plan hazırlanacağını” duyurmuştu.


TYF, Hareketli Salma sınıflarındaki etkinlikler hakkında ilk açıklamasını da bugün yaptı ve 31 Ağustos tarihine kadar gerek yurt içinde, gerek yurt dışında herhangi bir faaliyet planlanmadığını belirtti.



Yurt dışında birçok uluslararası yarışın iptal edildiği ya da ertelendiği hatırlatılan duyuruda, “Faaliyetlerin büyük bir bölümünün planlandığı Avrupa kıtasında halen birçok kısıtlama bulunmaktadır” denildi. Bu durumun ise gerek katılımcı, gerek yarış görevlilerinin sağlığı açısından halen büyük bir risk oluşturduğuna dikkat çekildi.



Duyuruda ayrıca, 31 Ağustos 2020 tarihine kadar tüm Hareketli Salma sınıflarında herhangi bir uluslararası yarışa TYF kadrosundan veya kendi imkanları ile hiçbir sporcunun katılmamasına karar verildiği ifade edildi.



TYF’nin HS sınıfları ile ilgili duyurusu aynen şöyle:



“Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Covid-19 pandemisi sürecinde uluslararası yarış takvimi güncellemeleri yakinen takip edilmektedir.



Bu kapsamda World Sailing - Uluslararası Yelken Federasyonu, sınıf birlikleri ve organizatörler arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda birçok uluslararası yarış iptal edilmiş, büyük bir bölümü ise ertelenmiştir.
 


Küresel olarak Covid-19 pandemisinin henüz kontrol altına alınamamış olması sebebi ile faaliyetlerin büyük bir bölümünün planlandığı Avrupa kıtasında halen birçok kısıtlama bulunmaktadır. Virüsün devamlılığı sebebi ile çoklu katılım etkinliklerinin yapılmasında katılımcı ve yarış görevlilerinin sağlığının korunması noktasında halen büyük risk bulunmaktadır.



Bu aşamada sporcularımızın sağlık öncelikleri göz önüne alınarak Federasyonumuz tarafında aşağıdaki süreç yönetimine karar verilmiştir;



Uluslararası yarışlara katılım konusunda belirli aralıklarla güncelleme yapılacak ve yeni oluşan koşullara göre alınan kararlar güncellenecektir.



İlk aşamada 31 Ağustos 2020 tarihine kadar tüm hareketli salma sınıflarında herhangi bir uluslararası yarışa Federasyonumuz kadrosunda veya kendi imkanları ile hiç bir sporcumuzun katılmamasına karar verilmiştir.



Yine 31 Ağustos 2020 tarihine kadar Türkiye Yelken Federasyonu hareketli salma sınıflarında herhangi bir yurtiçi yarış faaliyeti de düzenlemeyecektir.



Yurtdışı yarışların tarihlerinden en az 1 ay öncesine kadar katılım konusundaki karar duyurusu yapılmış olacaktır. Bu doğrultuda Federasyonumuz Covid-19 pandemi sürecinin gelişmelerine göre yurtdışı faaliyetlere katılım kararını güncelleyerek duyurularına devam edecektir.



Tokyo 2020 Olimpiyatları kapsamında Olimpik Havuzda bulunan sporcular için program ayrıca değerlendirilecek, seyahat serbestliği ile sporcu ve antrenörlerimizin sağlık koşulları dikkate alınarak alınacak kararlar ilgili kulüplerimiz ve sporcularımıza ayrıca duyurulacaktır.”
 

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında