Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

GYODER Başkanı Kalyoncu: Kalamış Marina ABD Radarında

21 Mart 2022, Pazartesi 13:25
reklam yerim makale içi

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin akıllara kazınan “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, siz rahat olun” sözlerini sarf ettiği MIPIM fuarına katılan Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Mehmet Kalyoncu, ABD’li bir marina yatırımcısının Kalamış Marina ile ilgilendiğini söyledi. Koç Grubu’nun kazandığı Kalamış Marina ihalesi Cumhurbaşkanı tarafından iptal edilmişti.


Yurt dışından Türkiye’ye yabancı yatırımcılar çekmek amacıyla Fransa’da düzenlenen fuarda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı konuşma, üzerinden zaman geçmiş olmasına rağmen gündemden düşmüş değil.

Bakan Nebati, dünya gayrımenkul sektörünü buluşturan MPIM fuarında, yatırımcılara, “Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. Bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var” diye seslenerek gerekirse mevzuatı değiştirebilecekleri garantisini vermişti.


10 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE 30 PROJE TANITILDI

Fransa’nın Cannes kentinde 15-18 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuarda Türk firmalar da yatırım değeri 10 milyar doları bulan 30 projenin tanıtımını gerçekleştirdi.

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Denizcilik Dergisi’nin haberine göre fuarda Airport City’den Galataport’a, İstanbul Finans Merkezi’nden Fenerbahçe Kalamış Marina’ya, kentsel dönüşüm projelerinden markalı konut projelerine kadar birçok yatırımın sergilendiğini söyledi.

Uluslararası yatırımcıların Türkiye özelinde artık konut, AVM projeleri yerine lojistik ve turizm yatırımlarına ilgi gösterdiğini belirten Kalyoncu, “Proje kataloğunu gönderdiğimiz yatırımcılar arasında olan Amerikalı bir marina yatırımcısı Kalamış Marina ile ilgilendiğini iletti” dedi.


Kalamış-Fenerbahçe Yat Limanı ile ilgili proje çizimlerinden biri...


İHALE CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ

Hatırlanacağı gibi Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesi ihalesi geçtiğimiz Ekim ayında yapılmış ve 2.5 milyar lira ile en yüksek teklifi veren Koç Holding’e bağlı TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş. kazanmıştı.

Ancak Cumhurbaşkanlığı’nın daha önce onaylamasına rağmen bu ihale yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla iptal edilmiş, gerekçesi ise açıklanmamıştı.

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında