Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Eker Olympos Regatta 12. Yılında İstanbul’a Taşındı

01 Temmuz 2024, Pazartesi 13:13
reklam yerim makale içi

Eker Süt Ürünleri sponsorluğunda TAYK tarafından 11 yıl boyunca Tirilye rotasında düzenlenen Olympos Regatta’nın formatında önemli bir değişiklik yapıldı. Dünyaca ünlü yelken giyim markası Slam’in isim sponsoru olduğu etkinlik 9-18 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da J/70 ve Hareketli Salma sınıflarının da dahil edildiği “büyük bir yelken şenliği” havasında gerçekleşecek.

Bursa merkezli Eker Süt Ürünleri’nin Genel Müdürü Ahmet Eker tarafından Mudanya kıyılarının yelken sporu ile kaynaştırılması düşüncesi ile 11 yıl önce başlatılan Olympos Regatta’nın merkezi “12. buluşmada” İstanbul’da Setur Marina olacak.

Bugüne kadar İstanbul-Tirilye rotasında gerçekleşen iki etaplı açık deniz ve Tirilye’deki koy içi yarışları ile sadece yat sınıflarına açık olan Olympos Regatta’ya bu yıl J/70 ile Hareketli Salma’da Optimist, Laser ve 420-470 sınıflarının yanı sıra IOM (Uluslararası Bir Metre) yarışları da dahil edildi.

9-18 Ağustos tarihleri arasında ilk kez böylesine kapsamlı bir yelken şenliğine sahne olacak etkinliği Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) gerçekleştirecek. Hareketli Salma sınıflarında da Galatasaray Yelken Şubesi ile işbirliğine gidilecek.



FORMAT NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ?

Yıllarca İstanbul-Tirilye rotasında gerçekleşen Eker Olympos Regatta’nın rotasında ve fortmatında böylesine köklü bir değişikliğe gidilmesinin nedenleri arasında bazı sıkıntıların yanı sıra Ahmet Eker ve ekibinin hayallerinde canlandırdığı “stratejik” nedenler bulunuyor.

Küçük bir sahil kasabası olan Tirilye’de yaşanan ve her yıl daha da artan “konaklama sıkıntısı” dışında, marinanın yetersiz kalması ve kalabalık ekiplerin ekonomik açıdan zorlanması nedenlerden bazıları.

Buna ayrıca yelken tutkunu Ahmet Eker’in yıllardır hayalinde canlandırdığı her sınıftan çok sayıda katılımcıları olan bir “yelken şenliği” yaratma düşüncesi eklenince, etkinliğin İstanbul’a taşınmasına karar verildi ve merkez olarak da Setur Kalamış Marina seçildi.   



LANSMAN SPX MEGA’DA YAPILDI

Bu önemli sıçramaya dünyaca ünlü yelken giyim markası Slam’in Türkiye Distribütörlüğünü alan ve 35 yıldır ürün gamıyla alternatif sporlara seslenen Olgar kayıtsız kalamadı ve etkinliğin isim sponsorluğunu üstlendi.

Bu nedenle 12. TAYK-Slam X Eker Olympos Regatta’nın lansmanı, Olgar’ın Ataşehir’deki Watergarden’da yer alan SPX Mega mağazasında düzenlendi.


ÇEKİLİŞLE AMERİCA’S CUP’A GİDECEK 5 TALİHLİ BELİRLENDİ

Lansman toplantısının sonunda konukların tamamının katıldığı bir çekiliş yapıldı ve kura sonucu belirlenen 5 kişi, Slam’den America’s Cup’ın Barcelona’da yapılacak açılış yarışları için VIP uçak bileti kazandı.

Talihliler arasında Kotex-Yogi Bear takımının kaptanı Ahmet Murat Tan ile yelkenci Bilge Kerem Özkan da yer alıyor. Bilge Kerem Özkan ile lansmana katılan 13 yaşındaki oğlu Alp Ege’nin de “şanslılar” arasına katılması, çekilişin sürprizi oldu.


YELKENLE DOLU 10 GÜN

9-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik J/70 sınıflarının yarışları ile başlayacak. Ardından sıra Galatasaray Yelken Şubesi işbirliğinde Hareketli Salma’da Optimist, Laser, 420-470 sınıflarının mücadelesine gelecek. Daha sonra Match Race formatlı J/70 yarışları yapılacak.

Uluslararası Bir Metre olarak anılan ve radyo kontrollü teknelerin kullanıldığı IOM sınıfı da bu şenlikte kendine yer bulacak. Bu arada TAYK'ın geleneksel BDK (Burgazada Deniz Kulübü) Kupası da 11 Ağustos Pazar günü programda yer alacak.

Yat sınıflarında ise biri uzun mesafeli coğrafi, dördü de Caddebostan-Dalyan parkurunda orsa-pupa rotalı şamandıra mücadelesi olmak üzere beş yarış hedefleniyor.


COĞRAFİ YARIŞTA ARMUTLU DÖNÜLECEK

Henüz planlama aşamasında olan coğrafi yarışta startın Moda Koyu’ndan verilmesi ve teknelerin yaklaşık 30 deniz mili mesafedeki Armutlu Boz Burun açıklarına atılacak şamandırayı dönerek geri gelmeleri düşünülüyor.

Böylelikle Boz Burun ile Tirilye arasındaki “havadan yana sıkıntılı” bölge rota dışında bırakılacak.    

TAYK tarafından Slam X-Eker Olympos Regatta’nın Yarış İlanı önümüzdeki günlerde yayınlanacak ve etkinliğin ayrıntıları paylaşılacak.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında