Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

DTO seçimlerinde de Tayyip Erdoğan Parmağı varmıydı?

06 Mart 2014, Perşembe 13:08
reklam yerim makale içi
Hatırlanacağı üzere bundan bir yıl önce yani 5 mart 2013 de Deniz Ticaret Odası  (DTO) seçimleri yapılmıştı. DTO tarihinde ilk kez 2ci bir listeyle seçime gidiyordu. Adayalardan biri Metin Kalkavan, diğeri ise kaptan Salih Zeki Çakır idi.

DTO seçimleri bu süreçte oldukça hararetli günler geçirmeye başlamıştı. Salih Zeki Çakır, eski Yönetimi demokrasiye, şeffaflığa, komitelere ve üyelere saygılı olmaya davet ediyoruz. derken, DTO başkanı Metin Kalkavan, yeni aday Salih Zeki Çakır'a adeta azarlayan cümlelerle cevap veriyordu.

Bütün bunlara karşılık Salih Zeki Çakır eski yönetimi zorluyordu.  yeni aday Salih Zeki Çakır seçimlere yeni boyut getirmiş, sektör temsilcilerini, üyelerini bir bir ziyaret etmeye başlamıştı. Yönetimi kaçırırız düşüncesine kapılan eski yönetim de DTO tarihinde ilk kez seçmenlerini ziyarete başlamıştı.

Zaman ilerledikçe sektöre göre Salih Zeki Çakır'ında şansı artıyordu. Zira sektör de bir bakıma değişim istiyordu. Seçim zamanı yaklaştıkça denizcilerde de seçim heyecanı da artıyordu.

DTO Seçimleri sabahı denizcilerin büyük çoğunluğu Salih Zeki Çakır'a kesin kazanacağı gözüyle bakıyordu. Ancak ne var ki seçim sonuçları açıklandığında çok az farkla Metin Kalkavan'ın kazandığı görüldü.

Bundan sonra sektörde uzunca süre seçim günü olanlar konuşuldu.  Bunlardan biri yeni kurulan firmaların acele ile üye yapılıp seçime sokulması, yolcu motorları ile seçmenlerin getirilmesi, Şehir dışından gelen seçmenleri DTO imkanları ile hava alanlarından alıp getirme, götürme vs  bir sürü iddialar birbirini kovalarken seçmenler bütün bu olup bitenlere karşı yeni aday Salih Zeki Çakır'ın sessiz kalmasına anlam veremediklerini konuştular o günlerde...

Ama bu iddiaların içinde biri vardı ki... o da seçimlere Tayyip Erdoğan'ın el attığı ve Salih Zeki Çakır'a bir şekilde dur dendiği yönünde idi...

Geçen gün ortaya çıkan Mtin Kalkavan ve Tayyip Erdoğan kunuşmaları  şimdi sektörde bu kuşkuları yeniden gündeme getirdi. ve Kafalar karıştı acaba gerçekten DTO seçimlerinde de Tayyip Erdoğan'nın parmağı varmıydı? şimdi bu soruya sektör cevap arıyor.



muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında