Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Cahit Üren Son Seferine Askeri Törenle Uğurlandı

12 Haziran 2024, Çarşamba 12:20
reklam yerim makale içi

İstanbul’da 82 yaşında hayata gözlerini yuman TAYK’ın geçmiş dönem genel müdürü ve onursal üyesi Cahit Üren için Selimiye Camii’nde askeri tören düzenlendi. Yelken dünyasından pek çok ismin hazır bulunduğu uğurlamada taziyeleri eşi Oya Üren, kızları ve damatları kabul etti. Üren’in Türk bayrağına sarılı cenazesi ardından Kasımpaşa Kulaksız Kabristanı’ndan son seferine yolcu edildi.

Yat dünyasının duayenlerinden Cahit Üren’în Selimiye Camii’nde kılınan cenaze namazına yelken ve yat dünyasından aralarında TYF eski başkanlarından Nazlı İmre ile eşi Ergin İmre’nin de bulunduğu kalabalık bir topluluk katıldı. Bahriyeli dostları da oradaydı...

ThumbnailThumbnailThumbnail

Deniz Kuvvetleri’nin çeşitli kademelerinde görev alan, 9.5 yıl hücumbot komutanlığı yapan Cahit Üren, Deniz Kıdemli Binbaşı rütbesiyle 1985 yılında kendi isteği ile emekliye ayrıldıktan sonra Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü’ne (TAYK) genel müdür oldu ve bu görevini 31 Mart 2022 tarihine kadar sürdürdü.



HEP “KOMUTAN” OLARAK ANILDI

Üç yıl boyunca Deniz Harp Okulu’nda Tugay Komutanlığı ve Askeri Eğitin Başkanlığı yapan, dolayısıyla daha sonra amirallik rütbesine ulaşan pek çok deniz subayının yetişmesinde emeği geçtiği için Deniz Kuvvetleri camiasında hep “komutan” olarak anıldı.

Deniz Harp Okulu’nda Yelkenli Tekneler Filosu Viskomodorluğu’nun yanı sıra Miço yatının skipperlığını üstlenmesi, onu yelken dünyasına yaklaştırmıştı.

ThumbnailThumbnailThumbnail

ÖMRÜ HEP DENİZDE GEÇTİ

Özetle, tüm yaşamını denizde geçiren Cahit Üren 1993-95 yıllarında da TYF’de (Türkiye Yelken Federasyonu) Asbaşkanlık görevinde bulundu. Ayrıca Committee Internationale de Meditterranee, ORC (Offshore Racing Committee) ile IRC’de Türk Delegesi olarak görev üstlendi.

Milli Yelken Hakemi ve Yelken Antrenörü de olan Üren, pek çok gencin yelkenci ya da hakem olarak yetişmesine katkı sağladı.

Dolayısıyla sevenleri çoktu. Bu yüzden de onu son seferine oldukça kalabalık bir kitle “Pruvan neta olsun Cemal Umman” diyerek uğurladı.

Fotoğraflar: Osman UĞUR@ugurosi           

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında