Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Arkas Aegean Link Regatta’ya J70 Sınıfı da Eklendi

25 Ağustos 2023, Cuma 11:11
reklam yerim makale içi

Çeşme’nin artık gelenekselleşen uluslararası yarışı Arkas Aegean Link Regatta 7’inci yılında IRC sınıflarında 30, Destek’te 9, toplam 39 tekne ile start aldı. Bu yıl öncekilerden farklı olarak J70 sınıfı da programa eklendi. Çeşme’de ilk kez karşılaşacak J70 filosunda Arkas’ın daha önceki haberimizde duyurduğumuz “Üç Silahşörler”i Athos, Porthos, Aramis ve D'artagnan da yer alacak.

7 yaşına basan Arkas Aegean Link Regatta, 22-27 Ağustos tarihleri arasında Çeşme’de gerçekleşiyor. Aralarında yabancı ekiplerin de olduğu 39 tekne arasında 6 gün boyunca devam edecek mücadelenin sonunda en başarılı ekip bir yıl boyunca koruyacağı özel kupanın sahibi olacak.

Çeşme Marina Yacht Club’ta düzenlenen açılış kokteylinde bir konuşma yapan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, denizdeki mücadeleyi karadaki eğlence ile buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

“Dilerim katılan herkes buradan iyi hatıralarla ayrılacak” diyen Bernard Arkas, Aegean Link Regatta’da bu yıl ilk kez J70 sınıfının da dahil edildiğini belirtti ve şöyle devam etti:

"Arkas Aegean Link Regatta’ya yeni bir sınıf ekledik. Bu yıl J70 yarışı olacak. Bu yeni bir fikir.  Daha çok kişinin yelken yapabilmesine uygun olan bu sınıf teknelerle yelken sporunun gelişmesine de katkı sağlamak istiyoruz. Umarım herkesin hoşuna gider ve bundan sonra da bu sınıftaki yarışlar devam eder.”


BAŞKAN SEZER’DEN TEŞEKKÜR

EAYK (Ege Açıkdeniz Yat Kulübü) Başkanı Akif Sezer de, “Arkas Aegean Link Regatta’nın sürdürülebilir olması umuduyla bizi de bu paylaşımın içerisine alan Arkas Ailesi’ne teşekkür ederim. Spora verdiği değerin yanında özellikle yelkenciliğe verdiği değer bizim için çok kıymetli” dedi.


ÜÇ SİLAHŞÖRLER 3. GÜN PARKURA ÇIKACAK

Yat sınıfları için “serbest gün” ilan edilen 25 Ağustos’ta, yarışa eklenen yeni sınıf J70’ler ilk kez Çeşme sularında mücadele edecek.

“Üç Silahşörler” olarak anılmalarına rağmen sonradan sayıları dörde çıkan roman kahramanlarının adı verilen Arkas Çeşme Yelken Spor Kulübü’nün yeni J70’leri Athos, Porthos, Aramis ve D'artagnan, Dilaila Beach Club önünde kurulacak parkurda rakipleri ile mücadele edecek.

Dörder kişilik takımların Match Race formatındaki yarışları orsa-pupa rotalı parkurda 15-20’şer dakikalık eleme yarışları ile başlayacak. Ardından final serisine geçilecek.

Günün sonunda şampiyonun ilan edileceği etkinlik saat 12.00’da başlayacak ve gün boyu Dilaila Beach Club önünden seyredilebilecek.


Fotoğraf: ICARUS


TÜRKİYE YAT LİGİ’NİN SON AYAĞI

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Türkiye Yat Ligi de TYF, EAYK ve Çeşme Marina işbirliğinde gerçekleşen Arkas Aegean Link Regatta ile tamamlanacak.

TAYK-MDK Kabotaj Kupası ile başlayan, 52. Deniz Kuvvetleri Kupası, Sahil Güvenlik Kupası ve Halikarnas 100. Yıl Kupası ile devam eden programın son ayağı ile birlikte Türkiye Yat Ligi Kupası da böylece sahibini bulacak.


GÖRKEMLİ KAPANIŞ GECESİNDE ÇİFT KUPA

Etkinliğin fikir babası ve mimarı Bernard Arkas’ın ilk günden itibaren sürekli tekrarladığı “yarış ve eğlencenin bir arada yaşanması” düşüncesi, Yuzu Beach’te düzenlenecek görkemli kapanış töreninde tepe noktaya ulaşacak.

Törende hem Arkas Aegean Link Regatta’nın hem de TYF Yat Ligi’nin kazananları şampiyonluk kupalarını kucaklayacak. Ardından sahne alacak olan İskender Paydaş ve Orkestrası, canlı performansları ile katılımcılara keyifli bir kapanış şöleni yaşatacak.

Arkas Aegean Link Regatta’yı kazanan ekip, döner kupanın bir yıllığına “koruyuculuğunu” yapıyor ve sonraki yılın şampiyonuna devrediyor. Yarışı üst üste beş yıl kazanan ekip ise kupanın daimi sahibi olmaya hak kazanıyor.

ARKAS AEGEANLINK REGATTA 2023 PROGRAMI

22 Ağustos Salı
10.00-15.00: Kayıt işlemleri (EAYK Çeşme Marina Ofisi)
20.30: Açılış Kokteyli (Çeşme Marina Yacht Club)

23 Ağustos Çarşamba
10.00: Brifing
12.00: Start (Coğrafi rotalı tek yarış)

24 Ağustos Perşembe
10.00: Brifing
12.00: Start (Çeşme Marina önünde iki şamandıra yarışı)
20.00: Çeşme Belediyesi Seyir Terası Etkinliği
           (Çeşme Belediyesi 100.Yıl Cumhuriyet Kupası Ödül Töreni)
 
25 Ağustos Cuma (Off Day)
10.00: Brifing
12.00: Dilaila Beach Club J70 Match Race
20.00: Dilaila Beach Club (Konser: Evrim Özkaynak ve Grubu)

26 Ağustos Cumartesi
10.00: Brifing
12.00: Start (1. Yarış: Ilıca şamandıra,
                     2. yarış Ilıca – Çeşme Marina coğrafi)

27 Ağustos Pazar
10.00: Brifing
12.00: Start (Tek yarış – Çeşme Marina önü)
19.30: Kapanış töreni başlangıcı (Yuzu Beach Club)
20.00-21:00: Ödül Töreni
21.30: İskender Paydaş ve Orkestrası

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında