Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Alican Kaynar Finn’den indi, Nacra’ya Bindi

14 Ocak 2022, Cuma 12:42
reklam yerim makale içi



Olimpiyat Oyunları’nda madalyaya en fazla yaklaşan yelkencimiz Alican Kaynar (FB Doğuş Yelken), yarıştığı Finn sınıfının “oyun dışı” kalması üzerine birikimini Nacra sınıfında kullanacak. Olimpik Milli sporcumuz, Paris 2024 yolundaki hazırlıklarını TYF tarafından Çeşme’de düzenlenen Nacra 17 Olimpik Milli Takım Kampı’nda sürdürüyor. Partneri ise ARM Urla’dan Beste Kaynakçı.

Tokyo 2020’de madalyaya en fazla yaklaşan Olimpik Mili yelkencimiz Alican Kaynar, Uluslararası Yelken Federasyonu’nun (WS)  2024 Paris’ten itibaren Finn sınıfını Olimpiyat Oyunları’ndan çıkarılması kararı üzerine tüm enerjisini ve birikimini Nacra sınıfına yönlendirdi.

2024 Paris ve 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’nı hedefleyen FB Doğuş Yelken’den Alican Kaynar’ın partneri ise Finn gibi “oyun dışı” bırakılan 470 Kadın sınıfından ARM Urla’nın Olimpik sporcusu Beste Kaynakçı oldu.

Alican Kaynar’ın Finn’de Olimpiyat 8’incisi olduğu Tokyo 2020’de Beste Kaynakçı ile Okyanus Arıkan da 470 Kadın sınıfında yarışmıştı.



YARIDA KALAN HEVES YENİDEN ATEŞLENDİ

“Uluslararası Yelken Federasyonu’nun Finn ve 470 kadın sınıflarını Olimpiyat Oyunları’ndan çıkarması, bizim madalya hedefimizi de yarıda bıraktı” diyen Kaynar, "Nacra 17 ile yarım kalan hedefimize ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından 9-26 Ocak tarihlerinde Çeşme’de düzenlenen Nacra 17 Olimpik Milli Takım Kampı’nda çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Kaynar şöyle devam etti:

“Nacra 17 su altı kanatları sayesinde gövdenin sudan ayrılarak müthiş bir sürate erişmesini sağlıyor. Bugün America’s Cup, Sail GP ya da Okyanus Yarışı’na baktığımızda bu tip tekneler kesinlikle yelkenin geleceğini temsil ediyor. Bu sebeple Türkiye’de daha önceden denenmiş Nacra sınıfında ülkemizi temsil etmek ve Türk Yelkenciliğini geleceğe taşımak istiyoruz.”


 

MADALYA HEDEFİ: LOS ANGELES 2028

Gençlik Spor Bakanlığı, TYF ve Fenerbahçe Doğuş Yelken’in desteği ile Tokyo 2020’nin ardından Nacra sınıfında antrenmanlarına başladıklarını belirten Alican Kaynar, bugüne kadar gerçekleştirdikleri üç kamp çalışmasında müthiş ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

Nacra 17’de önce 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda yer alacaklarını vurgulayan sporcumuz, madalya hedefini ise 2028 Los Angeles Olimpiyatları olarak koyduklarını açıkladı.

TYF Antrenörü Tara Pachedo gözetiminde Çeşme’de gerçekleştirilen Alican Kaynar ve Beste Kaynakçı’nın katıldığı kamp, 26 Ocak tarihinde sona erecek.


Alıntı: TurkSail

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında