Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nı Tehdit Eden Yangın

23 Eylül 2022, Cuma 12:36
reklam yerim makale içi

Marmaris Yalancıboğaz Mevkii’nde dün öğle saatlerinde makilik alanda çıkan yangın kısa sürede büyüdü ve akşam saatlerinde Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sınırlarına dayandı.

Askerlerin de müdahale ettiği yangını söndürme çalışmaları sürerken Aksaz Üs Komutanlığı lojmanlarında oturanlar tahliye edildi ve çevredeki otellere yerleştirildi.


Marmaris’te dün öğle saatlerinde çıkan orman yangını rüzgarın da etlisi ile kısa sürede oldukça geniş bir alana yayıldı. Alevlerin Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sınırlarına yaklaşması üzerine üs lojmanlarında bulunan kişilerin otobüslerle tahliyesine başlandı. Askeri personel ve yakınları çevredeki otellere yerleştirildi.



Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Twitter hesabından gece saat 22.00 sıralarında yaptığı açıklamada yangını söndürme çalışmalarına 1 adet İHA, 10 adet helikopter, arazözler, su tankerleri, dozerler, çeşitli yangın söndürme araçları ve görevli personel ile destek verildiğini duyurdu.

Havanın kararması üzerine ara verilen söndürme çalışmalarına gün aydınlandıktan sonra devam edildi. Genel olarak yangının kontrol altına alındığı yolunda bilgiler geliyor. Ancak rüzgarın etkisi ile alevlerin yeniden canlanmasından da endişe ediliyor.



HELİKOPTER DÜŞTÜ, 2 ÖLÜ 5 YARALI

Bu arada Marmaris’teki yangın bölgesindeki söndürme çalışmalarına katılan bir yangın söndürme helikopteri, yakıt ikmali için indiği Kastamonu Çardak Havaalanı'ndan kalktıktan kısa süre sonra düştü.

Helikopterde bulunan Türk ve Rus 7 mürettebattan 2'si hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren kişilerin Aleksandr Iakovlev ve Alexey Volkov olduğu öğrenildi.



BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yangının başlamasıyla ilgili olarak bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. İddiaya göre arıcılıkla ilgilenen bu kişinin, kovanların çevresinde tutuşturduğu otlar nedeniyle yangın çıkartmakla suçlanıyor.


GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLERİN SÖZLEŞMESİ BİTMİŞ

Öte yandan, gece görüş sistemine sahip yangın söndürme helşkopterlerinşn bir gün önce sözleşmeleri bittiği için devreye alınamadığı öne sürüldü. Ancak bu iddia ile ilgili olarak Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden haber yayına hazırlandığı ana kadar ne bir doğrulama ne de yalanlama gelmedi.


Kaynak: TurkSail / DHA (Mustafa SARIİPEK)

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında