Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Yunan müteahhitlerin umudu İzmir

KARAS REKLAM
Yunan müteahhitlerin umudu İzmir
Kriz nedeniyle zor günler yaşayan Yunanlı işadamları işbirliği araşıyı içine girerek emlak ve inşaat projeleri üretmeye yöneldi
Reeklam yerimiz-1
Ekonomik kriz nedeniyle tarihinin en zor günlerini yaşayan Yunanlı işadamları, çareyi Türk işadamları ile işbirliğinde arıyor. Özellikle Yunan müteahhitler, ülkelerindeki durgunluktan dolayı İzmir'de emlak ve inşaat projeleri üretmeye yöneldi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunanistan'daki ekonomik krizin etkisinin artmasıyla birlikte Yunanlı işadamlarının Türkiye'ye, özellikle de İzmir'e yoğun ilgi göstermeye başladığını söyledi. Demirtaş, "Yunanlı müteahhitler yap-sat, rezidans, iş merkezi, yazlık konut gibi projelerini İzmir ve çevresindeki yazlık bölgelerde yürütmek amacıyla pazar araştırmalarını başladılar bile" dedi. Yunanlı firmaların, ithalat, ihracat ve işbirliği talepleriyle kendilerine başvurduğunu belirten Demirtaş, "2011'in ilk 5 ayında, odamıza başvurarak Türk işadamlarıyla iş yapmak isteyen Yunanlı firma sayısı 93'e ulaştı. Her hafta 4 - 5 Yunanlı firma bize başvuruyor. Atina, Dedeağaç, Gümülcine'nin yanısıra Sakız, Samos, Midilli, Rodos, Naksos, Paros, Girit gibi adalardan Odamıza çok sayıda iş talepleri iletiliyor" dedi.

İzmir'deki Türk firmalarıyla iş yapmak isteyen Yunan işadamlarının, tekstilden kozmetiğe, inşaattan gıdaya kadar farklı sektörlerden olduğunu ifade eden Demirtaş, "Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizle birlikte Yunanlılar iş yapmak için son dönemde Türkiye'ye, özellikle de İzmir'e yöneliyor. Yunan işadamları turizm işbirliğinden, fayans, mermer, demir, hurda, kağıt, tekstil, gıda, süt ürünleri, zeytin toplama makinesi, kozmetik ve daha birçok sektörden taleplerle Odamıza başvurarak destek istiyor" diye konuştu.

"ARTIŞ OLACAK"

Yunanlı firmanın yatırım ve İzmir'de şirket kurma kararını aldığını ancak gerçekleştirmek için genel seçimlerin bitmesini beklediğini belirten Demirtaş, "Seçim sürecini geride bıraktık. Bu nedenle Yunanlıların inşaat alanındaki yatırım arayışlarında artış bekliyoruz. Atina'daki büyük müteahhitlik şirketlerinin yanı sıra Yunan Adaları'ndaki müteahhitlerde arsa ve gayrimenkul fiyat araştırmalarını yürütenler de odamıza başvuruyor" dedi.

"Biz alalım istiyorlar"

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, "Kriz nedeniyle mülklerini satışa çıkaran Yunanlılar, bunları İzmirlilere satmak istiyor. Örneğin, Pire'deki bir işadamı, Atina havalimanı yakınındaki 6.5 dönümlük arazisi ile matbaa makinelerinden birini satıyor ve İzmirli alıcı istiyor" dedi.
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında