Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
25 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Yıldırım'dan Eğitim Gemisi Müjdesi

KARAS REKLAM
Yıldırım'dan Eğitim Gemisi Müjdesi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İTÜ Denizcilik Fakültesi 2012-2013 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni?ne katıldı.
Reeklam yerimiz-1
Türkiye'nin deniz hudutlarının uzunluğunun 8 bin 484 kilometre olduğu bilgisini veren Yıldırım, deniz hududunun, kara hududundan 3 kat fazla olduğunu söyledi.

2002 yılında Türk denizciliğinin, Türk gemilerinin kara listede olduğuna dikkati çeken Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Gemilerimiz, Türk limanlarından çıkıp gittiği ilk limanda tutuluyordu. Bugün itibariyle Türk gemileri beyaz listenin en üst noktasına çıkmıştır. Bunu Türk denizcileri başardı. Türk denizcilerinin aldığı diplomalar, belgeler bir çok ülke tarafından tanınmıyordu. Dolayısıyla bizim denizcilerimiz başka gemilerde çalışmakta zorlanıyordu.

Yaptığımız çalışmalar sonucu bugün 30 ülke ile karşılıklı belgelerin tanınma anlaşmasını gerçekleştirdik. Artık bizim denizcilerimiz denizde en ileri olan ülkelerin gemilerinde de çalışabilecek. Onların denizcileri de bizim gemilerimiz de çalışabilecek. Amacımız denizciliğimizi küresel anlamda layık olduğu noktaya getirmektir."

Türk denizciliği dünyada 19. sıradan 13. sıraya yükseldi

Bugün dünyada Uluslararası Denizcilik Organizasyonu'nun kayıtlarına göre 1,5 milyon denizci olduğunu belirten Yıldırım, "1,5 milyon denizci dünya denizciliğine hizmet ediyor. 2013 yılı mezunları olarak sizler de bu büyük aileye katılacaksınız" dedi.

Bakan Yıldırım, Türkiye'de bugün 36 bin zabit, 130 bin de tayfa olduğunu dile getirerek, 170 bine yakın bir denizci ekibi olduğunu söyledi. Türk denizciliğinin dünyada 19. sıradan 13. sıraya yükseldiğini belirten Yıldırım, Türk denizcilerinin daha çok şey başaracağını kaydetti.

Türk denizcilerinin kısa sürede denizlerden ayrıldığına işaret eden Yıldırım, denizcilere "En az 5 yıl denizde olun" tavsiyesinde bulundu.

Yıldırım, UNESCO'nun bu yılı Piri Reis Dünya Haritası'nın 500. yıl dönümü olarak kabul ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Piri Reis, denizcilerin piridir. Piri Reis, 15. yüzyılda Akdeniz'i bir Türk gölü haline getirmiş bir kaptan-ı deryadır. Biz de onun torunu olarak herşeyi birlikte paylaşacağız. Bugün Kabotaj ve Denizcilik Bayramımızın 87. yıl dönümü. Genç mezunlarımızın mezuniyet günü. Sizlere bir müjdem var.

Biz denizciliğe olan hizmetimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu güzel fakülteye nasıl yurt binasını kazandırdıksa, tesislerini birer birer elden geçirdikse, şimdi de burada söz veriyorum, genç denizcilerimizin pratik eğitimi ve stajı için de güzel bir eğitim ve staj gemisini de yaptırıp, fakültemize kazandıracağız."

Bu arada mezuniyet törenine katılan öğrenci velileri etkinliğin geç başlatıldığı gerekçesi ile alkışlarla fakülte yönetimini protesto etti.

Bakan Yıldırım da bunun üzerine, fakülte idaresinin organizasyonda bir yanlış yaptıysa, programın başlama saatinde bir yanlış anlaşılma olduysa, törene gelenlere sıkıntı verildiyse bunun yanlış olduğunu dile getirdi.

Yıldırım,"Bunun hesabını da sorarız. Ben sizlerden onlar adına özür diliyorum" dedi. Bakan Yıldırım, bundan sonra söz konusu programı bizzat kendisinin takip ve organize edeceğini aktardı.

Binali Yıldırım'ın konuşmasının ardından İTÜ Denizcilik Fakültesi 2012-2013 mezunları yemin etti.

Ardından Bakan Yıldırım, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler, dereceye giren öğrencilere belgelerini verdi.
Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında