İstanbul
07 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Yeni Zelanda gemisi battı.


KARAS REKLAM
Yeni Zelanda gemisi battı.
Yeni Zelanda Donanması Gemisi Karaya Oturdu ve Battı.

Yeni Zelanda Savunma Kuvvetleri Pazar günü yaptığı açıklamada, Yeni Zelanda Kraliyet Donanması'na ait bir geminin Samoa açıklarında karaya oturarak battığını ancak gemideki 75 mürettebat ve yolcunun güvende olduğunu söyledi.

Yeni Zelanda Savunma Kuvvetleri Deniz Kuvvetleri Komutanı Komodor Shane Arndell, yaptığı açıklamada, donanmanın uzman dalış ve hidrografi gemisi Manawanui'nin cumartesi gecesi resif araştırması yaparken Upolu'nun güney kıyılarında karaya oturduğunu söyledi.

Arndell, birkaç geminin olay yerine gelerek cankurtaran botlarıyla gemiyi terk eden mürettebat ve yolcuların kurtarılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak üzere Yeni Zelanda Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait bir P-8A Poseidon uçağı da görevlendirildi.

Yeni Zelanda Savunma Kuvvetleri, uçağın yere çakılmasının nedeninin bilinmediğini ve daha detaylı araştırma gerektiğini söyledi.

Yerel medyada yayınlanan video ve fotoğraflarda, Yeni Zelanda hükümetine 2018 yılında 103 milyon Yeni Zelanda dolarına mal olan Manawanui'nin ağır bir şekilde yan yattığı ve karaya oturduktan sonra kalın gri dumanların yükseldiği görülüyor.

Yeni Zelanda Savunma Kuvvetleri, geminin daha sonra alabora olduğunu ve yerel saatle sabah 9'da su altına girdiğini söyledi.

Kurum, "Yetkililerle birlikte sonuçları anlamak ve çevresel etkileri en aza indirmek için çalışıldığını" söyledi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Garin Golding, Auckland'da düzenlediği basın toplantısında, kurtarılan mürettebatı ve yolcuları Yeni Zelanda'ya geri getirmek için Pazar günü Samoa'ya bir uçağın kalkacağını söyledi.

Kurtarılanlardan bazılarının resif üzerinde yürümeleri de dahil olmak üzere hafif yaralanmalar aldığını söyledi.

Savunma Bakanı Judith Collins, uçağın yere indirilmesini "gemideki herkes için gerçekten zorlu bir süreç" olarak nitelendirdi.

Collins basın toplantısında, "Olanların anlaşılmasının uzun zaman alacağını biliyorum." dedi.

"Olayın nedenini tespit edip ders çıkarıp bir daha böyle bir şey yaşanmasını önlemek için sabırsızlanıyorum" diyen uzman, acilen gemiden "geriye kalanı" kurtarmaya odaklandıklarını sözlerine ekledi.

Samoa Polisi, Cezaevi ve Islah Hizmetleri'nin Facebook'ta yayınladığı açıklamaya göre, kurtarma operasyonları Samoa acil durum servisleri ve Avustralya Savunma personeli tarafından, Yeni Zelanda kurtarma merkezinin yardımıyla koordine edildi.

Manawanui, Yeni Zelanda ve Güney Batı Pasifik'te çeşitli uzman dalış, kurtarma ve araştırma görevlerini yürütmek için kullanılıyor.

Yeni Zelanda Donanması, personel eksikliği nedeniyle dokuz gemisinden üçünün beklemede olması nedeniyle halihazırda düşük kapasiteyle çalışıyor.

 

(Reuters )le

Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında