Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Yeni Yayın Dönemine Vira Bismillah Dedik

KARAS REKLAM
Yeni Yayın Dönemine Vira Bismillah Dedik
Tam 32 yıl önce başladı bu yolculuk, siyah beyaz fotoğraf ve elle yapılan sayfa düzenleri ile...
Reeklam yerimiz-1
Gücünü okurundan alan Deniz Ticaret Gazetesi. Yeni yayın dönemine yeni çehresi ile başlıyor. Daha hızlı, daha detaylı, daha fazla haber için şimdi daha dinamik.

Her türlü fotoğraflı haberin yanı sıra, video haberler, video röportajlar sizler için
32 yıl durmadan denize ve denizciliğe hizmet veren Deniz Ticaret Gazetesi artık daha dinamik...

32 yıl önce başlayan yolculuk okurlarıyla devam edecek...

Bu yolculuk nasıl başladı?

32 yıl önce başlayan yolculuğumuz başlangıcını Gazetemiz kurucusu Yamaç Erözbek şöyle anlattı;
1984 yılının haziran ayı, çok sevgili arkadaşım, ağabeyim olan, rahmetli Şadan Kalkavan ile o zamanki yeri olan Balattaki söküm yerinde buluştuk. Akşam gittiğimiz yemekte ekonomi müdürü olduğum gazetenin durumunun çok olduğunu ve yakında yayın hayatının sona ereceğini konuştuk. Şadan Kalkavan da o gazetenin durumunu yakından biliyordu. Zira Şadan Kalkavan yakın dostu olan rahmetli Gökçeli ile bu gazeteye yardım etmek için elinden geleni yapmıştı, ama kurtulması mümkün değildi. Bu konu üzerinde konuşurken Şadan Kalkavan bana birden, bak biz Deniz Ticaret Odasını kuruyoruz. Bu sektörün bir gazeteye ihtiyacı olacak hadi sen gel denizcilikle igili bir gazete çıkar dedi.

Hemen gazetenin imtiyaz hakkı için gerekli yerlere müracaatımızı yaptık. Ama gel gör ki zaman sıkı yönetim zamanı idi...  Zamanın sıkıyönetim komutanı beni Selimiyedeki sıkıyönetim karargahına çağırarak yeni bir gazeteye ne gerek var neden bu müracaatı yaptın?  diye soru yağmuruna tuttu. Ne kadar anlatıysam da ikna olmadı ve yayın iznini vermedi.

Neyseki kısa bir zaman için içinde görevden ayrılarak, yerine yeni bir ordu komutanı geldi. adı Necip Torumtay'dı. Kısa bir süre sonra Torumtay paşa da beni çağırarak gazete hakkında bilgi aldı ve hemen ardından da yayın iznini imzalayıp, hayırlı olsun diye bana verdi. Be o gün selimiye den çıkarken ne kadar sevinmiştim.

İşte Deniz Ticaret Gazetesinin zaman içindeki yolculuğu böyle başlamış oldu.  Hemen kolları sıvadık gazetenin basımı ve dağıtımı için çalışmalara başladık. o zamanlar renkli baskı yapmak oldukça pahalı ve zahmetli işti. gazetelerin sadece ilk ve son sayfaları renkli olabiliyordu zira teknoloji yetmiyordu.

Sayfalar el ile hazırlanıp, baskı için filme alınıyor sonra da baskı kalıpları hazırlanıyordu. Fotoğraflar filme çekilip sonra kartlara basılıyordu.

Şimdi ise her şey bilgisayarlarla çözümleniyor. Artık gazete basmak bile tarihe karışır gibi...  Zira internetten, cep telefonlarından haberlere ulaşmak hem rahat, hem kolay hem de hızlı

32 yıl önce başlayan bu yolculuğumuza siz okurlarımızla birlikte devam ediyoruz.  Gücümüz okurumuzdur diyoruz ve yeni yayın dönemine hep birlikte Vira Bismillah diyoruz.
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında