Antalya Valisi Münir Karaloğlu tarafından, kentte alternatif turizm çeşitlerinin geliştirilmesi amacıyla dalış turizmi alanındaki tanıtımlar ciddi ölçüde artırıldı. Bu kapsamda Antalya Deniz Ticaret Odası ile Antalya Valiliği işbirliğinde, 650 kilometrelik sahile sahip kentte, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar su altındaki batıklar, arkeolojik değerler ve doğal zenginlikler 'Antalya'nın Sualtı Cenneti' adlı kitapta toplandı. Dalış turizminin geliştirilmesi amacıyla, Kekova'da 1986'dan bu yana uygulanan dalış yasağının 'kontrollü' kaldırılması yönünde çalışma başlatıldı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bu amaçla Kekova'da antik şehrin bulunduğu bölgede dalış gerçekleştirdi. Vali Karaloğlu, antik kente zarar vermeyecek şekilde bu bölgede rehberler ve arkeologlar eşliğinde kontrollü dalış yapılabileceğini söyledi.
TARİHİ MİRAS
Bölge Likya yazısıyla yazılmış kitabeli mezarlar, kıyıda su içinde Likya tipi lahitler, mendirek ve yapı kalıntıları, ortaçağ kalesinin içinde kayaya oyulmuş tiyatro, kaya mezarları, su sarnıçları, kuzeyde lahitlerden ve az sayıda kaya mezarlarından oluşan nekropol sahası, Teimiussa'da (Üçağız) ise antik mezarlarla su içinde kalmış rıhtımdan oluşan zengin bir tarihi mirasa sahip.
Vali dalış yaptı
Kekovada 1986 yılından bu yana uygulanan dalış yasağının kontrollü kaldırılması yönünde çalışma başlatıldı. Bölgeye ilk dalışı Vali Karaloğlu yaptı
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.