Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Umuda Yolculukta Hareketli Gece

KARAS REKLAM
Umuda Yolculukta Hareketli Gece
Bodrum'da gece belli aralıklarla ve kötü havaya rağmen denize açılan altı ayrı lastik bottaki çeşitli milletlerden onlarca kaçak ölümden döndü.
Reeklam yerimiz-1

Su alan lastik botları batan 14 Pakistanlı, yüzerek Türk adasına çıkmayı başarırken, fırtınaya yakalanan ya da motorları arızalınca sürüklenen toplam 3 lastik bottaki 55 kaçak ise Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. 2 lastik bottaki 51 kaçağın ise Yunan adalarına ulaştığı öğrenildi.

Ortakent- Yahşi Mahallesi'nin Akyarlar Fener Burnu ile Turgutreis Ali Hoca Burnu açıklarından, bu gece saat 03.00 ila 06.30 arasında, altı ayrı lastik botla, altı mil uzaklıktaki Yunanistan'ın İstanköy Adası ile sekiz mil uzaklıktaki Kilimli Adası'na geçmeye çalışan çeşitli milletlerden 120 kaçak, korku dolu anlar yaşadı. Kötü hava şartlarına rağmen belli aralıklarla denize açılan ilk gruptaki 14 Pakistanlı'nın içinde bulunduğu lastik bot, su alarak battı. Kaçaklar, yüzerek Çatal Ada'ya sığındı. O anlar DHA kamerasınca görüntülendi. Yalıkavak'tan hareket eden 28 Nolu Sahil Güvenlik Botu, adaya sığınan kaçakları kurtararak karaya çıkardı.

Kıyafetleriyle denize düşen ve can yeleği sayesinde hayatta kaldığını belirten Pakistan uyruklu 32 yaşındaki Karani Nawal, "İki yıldır Türkiye'deyim. Yunanistan'a geçmek için dördüncü kez girişimde bulundum. Bodrum'dan denize açıldığımızda hava güzeldi. Ama açık denize geldiğimizde birden değişti. Botu kontrol edemez olduk. Yakınımızdaki adaya son anda çıkarak hayatta kalabildik. Ne yapabiliriz ki? Bir daha deneyeceğiz" dedi.


Bir süre sonra iki ayrı lastik botla kürek çekerek denize açılan aralarında Suriyeli, Pakistanlı, Etiyopyalı ve Burmalı 20 kaçak, Akyarlar ile İstanköy Adası arasında fırtınaya yakalandı. İlerleyemeyen kaçakları, devriye görevindeki Sahil Güvenlik ekipleri kurtarıp diğer kaçaklar gibi karaya götürdü.

İki ayrı lastik botla denize açılan üçüncü gruptan Suriye uyruklu 35 kişi ise Kıstak Adası yakınlarında motorları arızalanınca sürüklenmeye başladı. Bodrum Limanı'ndan bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik ekipleri bu kaçakları da kurtardı. Diğerleri gibi bu kaçaklar da Akyarlar Limanı'nda Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Toplam 69 kaçağın daha işlemlerinin ardından emniyete teslim edileceği belirtildi.
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında