İstanbul
28 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Üçüncü süper B-Sınıfı gemi yelken açıyor


KARAS REKLAM
Üçüncü süper B-Sınıfı gemi yelken açıyor
AAL'nin üçüncü nesil filosunun bir parçası olan 32.000 dwt'lik çift yakıtlı çok amaçlı ağır yük gemisi, yakında ilk seferine çıkmaya hazırlanıyor.

Premium proje ağır yük taşıyıcısı AAL Shipping (AAL), sekiz gemiden oluşan üçüncü nesil yeni inşa filosundaki üçüncü Süper B Sınıfı gemi olan 'AAL HOUSTON'ı teslim etti. 

AAL'nin Amerika'daki operasyonel merkezinden adını alan gemi, 12 Eylül'de Çin'in Guangzhou kentindeki CSSC Huangpu-Wenchong Tersanesi'nde resmen adlandırıldı. AAL Shipping, Columbia Shipmanagement temsilcileri ve seçkin konuklar adlandırma törenine katıldı.

Endüstriyel proje ve ağır kaldırma sektörünün gelişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan AAL Houston, 90.000 tona kadar proje ve dökme yük taşıyabilir. Maksimum 700 ton kaldırma kapasitesine sahip üç liman vinciyle donatılmış olan gemi, büyük boyutlu kargoları taşırken görünürlüğü artırmak için geminin pruvasına yerleştirilmiş bir konaklama bloğuna sahiptir. Ayrıca gemi, açık güverte alanını 5.200 m2'ye çıkaran AAL'nin geri çekilebilir hava güvertesi uzatma sistemi 'AAL ECO-DECK' ile donatılmıştır.

Bu tasarım, Schoeller Holding'in Kurucusu ve Başkanı Heinrich Schoeller ve AAL CEO'su Kyriacos Panayides'in röportajlarında ayrıntılı olarak açıklandığı üzere, ana kuruluş Schoeller Holdings, AAL, Columbia Shipmanagement (CSM), SDARI ve CSSC Huangpu-Wenchong Tersanesi arasındaki onlarca yıllık işbirliğinin doruk noktasıdır.

CSSC Huangpu-Wenchong Tersanesi ile uzun süredir devam eden ilişkiyi tartışan Bay Schoeller, "Birinci nesil gemilerimiz 2002'de inşa edildi. 2010'dan 2014'e kadar olan ikinci nesil gemilerimizden sonra, geliştirilmiş, yeni versiyon olan Süper B-Sınıfı ile geri döndük. Tersane, SDARI, AAL, CSM ve Schoeller Holdings'ten gelen tüm bu deneyimin doruk noktası bu son gemilere yansıdı. Süper B-Sınıfı tamamen yeni bir gemi türü ve geleceğin taleplerini karşılamak için özenle tasarlandı."

Kyriacos Panayides şunları ekledi: "Yeni inşa projelerinde her zaman bir ikilem vardır - bugünün pazarınızın ve müşterilerinizin taleplerini karşılamak, ancak yarının gereksinimlerini öngörmek. Çevresel değişimin ve hızla gelişen bir proje manzarasının kavşağındayız. Filomuza olan talepler hiç bu kadar yüksek olmamıştı - bu yüzden bu ağır kaldırma gemileriyle çıtayı yükseltmemiz gerekiyordu ve sonuçlar şimdiden olumlu, 'AAL Limassol' ve 'AAL Hamburg'un ilk seferleri kargo rekorları kırdı."

Devam etti, "Yarının gemilerini tasarlamak ve inşa etmek için harcanan bu zaman ve para yatırımı, müşterilerimize mümkün olan en iyi filoyu ve servis yeteneklerini sağlamak için devam eden sözleşmemizin bir parçasıdır. Super B-Class'ın sağladığı ekstra tonaj kapasitesi ve kargo elleçleme yeteneğiyle, yalnızca dünya çapındaki mevcut ticaret rotalarımızı güçlendirmekle kalmıyoruz, aynı zamanda büyük proje paydaşlarına -karada ve denizde- uzun vadeli istihdam taahhütleri ve kendi programlarının üzerine inşa edilebileceği konusunda gönül rahatlığı sunuyoruz."

AAL Houston, yakında Süper B-Sınıfı filosundaki ilk iki gemiye, AAL Limassol ve AAL Hamburg'a katılacak ve Asya'dan Avrupa'ya, Amerika'ya ve Avustralya'ya kadar önemli rotalarda ticaret yapacak ve tüm endüstri ve proje sektörlerine hizmet verecek. İlk seferinde gemi, HRSG modülleri, transformatörler, tesis ekipmanları ve mavnalar dahil olmak üzere çok çeşitli proje kargolarını taşıyacak.

Süper B-Serisi serisindeki kalan gemiler de 2026 yılına kadar teslim edilecek. Bunların arasında, 800 tonluk maksimum ağır kaldırma kapasitesine sahip olacak olan 'AAL Newcastle' ve 'AAL Mumbai' yer alıyor. 

Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında