Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Türkiye/ ABD savaşı mı?

KARAS REKLAM
Türkiye/ ABD savaşı mı?
ABD'nin Akdeniz ve Karadeniz'de yaptığı operasyonları Türkiye'yi kuşatma altına aldığı izlenimi verdiği görüşü ağırlık kazanmaya başladı. Prof. Dr. Sencer İmer, Türkiye'nin bir güvenlik tehdidi altında olduğunu belirtirken, sosyal medyada güvenilir olarak nitelendirilen BirlikNet isimli analiz ve haber sitesinde yer alan makalelerde de MİLENİUM OFF CAHALLENGE isimli askeri tatbikatın Türk genel Kurmayına cevaben yapılmıştır sözleri yer aldı
Reeklam yerimiz-1

Yakın bie gelecekte ABD'nin asıl hedefinin Türkiye olmasından şüphe eden Prof. Dr. Sencer İmer, ile BirlikNet. isimli haber sitesinde yer alan yazıları sizlere virgülüne dokunmadan aktarıyoruz.

İşte, Prof. Dr. Sencer İmer'in o yazısı;

Prof. Dr. Sencer İmer röportajda, "Çevremizde yaşanan tüm gelişmeler Türkiye'ye yönelik bir askeri operasyonu işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sencer İmer, Türkiye'nin bir güvenlik tehdidi altında olduğunu belirterek, "Çevremizde yaşanan tüm gelişmeler Türkiye'ye yönelik bir askeri operasyonu işaret ediyor." dedi.

Türkiye'de bir 28 Şubat darbesi olduktan sonra ABD'de bir tatbikat düzenlediğini söyleyen İmer, Nevada çölünde yapılan tatbikatta Türkiye'nin tasvir edildiğini ve 24 Temmuz'da yani Lozan Anlaşması'nın yıldönümü olduğuna dikkat çekti.

İmer, "Öte yandan Stavridis'in başkanı olduğu bir enstitütü bir deniz tatbikati senaryosu yazıyor.Türk donanması ani bir baskınla Yunan ve Amerikan (müttefik) donanması tarafından imha ediliyor. Bu tabi Türkiye'nin denizde korumasız kalması anlamına geliyor. Kıbrıs adasının da böylece ablukaya alınarak kolayca oradaki edinilmiş olan Türk soydaşlarımızın haklarının ellierinden alınması anlamına geliyor" dedi.

PKK VE DEAŞ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ARTAN FAALİYETLERİ

Şimdi bütün bunları bir araya koyduğumuz zaman gayri ihtiyari Türkiye'nin çok ciddi bir tehdit altında olduğunu düşünüyorum. Tabi bunlara ekonomik şartları da ekliyoruz. Dövizin hızla değer kazanması Türk Lirası'nın değer kaybetmesi enflasyonun artması, hayatın pahalılanması ve ithalatın yapılamaz hale gelmesi gibi problemler halkı rahatsız edecektir. Ve böylece bir ortam yaratılmış oluyor. Yani Venezuela'da yapılan olaya çok benziyor. İran'daki yapılan sıkıştırma olayına çok benziyor. Aynı esnada PKK terör örgütünün Türkiye'de çok hızlı artan bir aktivitesi var. Şehitler veriyoruz. DEAŞ'ın başkanı olan Bağdadi'de Türkiye'yi tehdit ediyor. Burada da operasyon yapılacağını söylüyor.

ABD, TÜRKİYE'YE ASKERİ OLARAK MÜDAHALE ETMEK İÇİN ZEMİN HAZIRLIYOR

Amerikan hükümetinin özellikle seçimlerin ertelenmesiyle ilgili karardan sonra yaptığı açıklamada "bunu not ediyoruz" diyorlar. Bu not etmeyi ben şöyle değerlendiriyorum. Dünyadaki devletlere birtakım sıfatlar veriliyor. Normal demokratik devletler veyahut başarısız devletler. Başarısız devlet şu demek, ingilizcesi (unsuccess failed state). Vatandaşlarının haklarını yerine getirmeyen, onlara sıkıntı yaşatan, onların düşünce hürriyetlerini sınırlandıran devletler başarısız devletler. Başarısız devletlerin daha sonra alacakaları isimse haydut devlet yani (rogue state). Haydut devlet kavramını Amerikalılar mesela şuanda, Venezuela için Kuzey Kore için ve İran için kullanıyorlar. Türkiye bu noktada sanki önce bir başarısız devlet ilan edilmeye çalışılıyor. Ve Türkiye içerisindeki muhalefet cephesinin, mevcut durumla memnun olmayabilirsiniz, kararı sevmeyebilirsiniz ama dışarıya Türkiye'nin bir başarısız devlet olduğu intibaını verecek olursanız, Türkiye'nin iç savunmasını iç birliğini zayıflatırsanız o zaman bu kolaylıkla önce başarısız devlet, sonra da haydut devlet kavramlarına doğru gider. Ve dışardan NATO'nun müdahalesine kadar gidebilir.

"TÜRKİYE AMERİKA'YI TEHDİT OLARAK ALGILIYOR"

S-400'lerin erkene çekilmesi Türkiye tarafından anlaşılmış görünmektedir. Türkiye Amerika'yı bir tehdit algıladığına eminim. Bunu söyleyemiyorlar belki. Ama ben bütün bunları birleştirdiğimde böyle bir tehdidin var olduğu sonucuna varıyorum. dedi

 

Savaşa Çeyrek Kala başlığı ile durumu analiz eden Birliknet.'in makalesi ise şöyle;

2000 li yılların başında birliknet PHP forum sitesi üzerinden yayın yaparken biz bu bilgiyi o gün paylaştık , bu bilginin aslı şöyledir ; 2000 li yılların başında Türk genel kurmayı 1000 yıldır bu topraklardayız ve birlik içinde bin yıl daha bu topraklarda olacağız der.

( meselenin perde arkası çok derindir rahmetli Eşref Bitlis Paşanın şehadetine kadar ve daha eskiye gider ), buna karşılık abd akdeniz de dünya tarihinin en büyük ve kapsamlı tatbikatı nı yapar , bu tatbikata Türkiye alınmaz ,

İngiltere , Fransa , İtalya , Kanada , Yunanistan , Güney Kıbrıs Rum kesimi gibi ülkenin katılım ile yapılır ve tatbikat in adı MİLENİUM OFF CAHALLENGE ( bin yılın meydan okuması ) dır ve Türk genel Kurmayına cevaben yapılmıştır ....

Tatbikatın konusu daha sonra İsveç te stratejik araştırmalar ve projeler geliştiren bir bilim kurulana katılan Türk profesör tarafından öğrenilir ( hocanın ismi bizdendir) , bilgiye vakıf olan hoca o dönem bize ulaşarak özel mesajlar yolu ile bunu anlatmamız için istekte bulunmuştu , bizde birliknet olarak bunu defalarca yayınladık Şimdi durum çok daha ciddi boyuta geldi! tatbikatın konusuna gelince ; hedef ülke avrupa ile tam olarak entegre olamamış , asya dan kopmuş , islam ülkeleri ile ilişkisinde sorun olan , demokrasiyi tam ozumseyememis 3 tarafı denizler ile çevrili bir ülkedir ...

Komşu ülkeleri terörist gruplarca ele geçirilmiş , kendi içerisinde etnik ayrılık savaşı veren bir örgütle uzun zamandir savasan , komşu ülkelerden gelen yogun mülteci akını ile mücadele etmeye çalışan , başarısız bir darbe girişimi atlatan ve askeri tasfiye edilen bir ülkedir ...

Bu ülke zaten tam demokrasiye geçememis olduğundan bir Mega şehrinde haarp ile oluşturulan suni deprem ile elektrik , iletişim hatları tamamen kör edilecek , ve abd önderliğinde BM , Nato güçleri adı altında ülkeye insanı yardım bahanesi ile girilecek ve ülke 96 saat içinde işgal edilecektir ...

işte bazılarının yarım yamalak bildiği gerçek budur , Bizce tarih Türkiye Rusya ilişkileri sonucunda varılacak anlaşma kapsamına bağlıdır Milenium off challenge ne zaman devreye girer bizce dedigimız gibi Rusya Türkiye anlaşma metni belli olmaya başlayınca girer , Abd Türkiye nin rusyaya ne verdiğine bakacak , kendisine tarih boyunca verdiginden bir fazla verirse senaryo yu sahneye sürecek.

Buna dair son attığı adım
Amerika Birleşik Devletleri, Yunanistan'a 700 araçlık bir gemi gönderdi. Gemiden bulunan araçlar/birlikler USArmyEurope bünyesinde bulunuyor ve bu yaz gerçekleştirilecek olan başta Saber Guardian ve Decisive Strike tatbikatları olmak üzere pek çok tatbikatta kullanılacaklar.

Yunanistan'ın Alexandroupolis Limanı'na varan araçların taşınması ve tatbikatlara kadar bekleyecekleri bölgeye varmaları için yine bölgede bulunan US Army Europe birliklerince çalışma yürütülüyor.


Bunlar Trakya sınırında TSK ya karsı kullanılacak .Lâkin 96 saat ve havadan indirme noktaları önemli... Luka incili "9-6" da aynen şu geçer: "Öğrenciler yola çıktı. Her yerde sevinç getirici haberi yayarak, hastaları sağlığa kavuşturarak kasaba kasaba dolaşmaya koyuldular" Hava indirme ise hedef lokasyonda etkin bir hava savunma sistemi varken pek mümkün olmaz.

Sevgili müttefikimiz Coni'nin S-400 yaygarasının nedenini sanırım anladınız....

Bu değerlendirmeler ışığında 15 temmuz neyin provasıydı daha net ortaya çıkıyor.... Bu karamsar tablodan sonra biraz da gerçeklerden söz edelim. ABD istediği kadar kuvveti Türk topraklarını kuşatmak için kullansın. Ana kara savunması TSK tarafından yapıldığı müddetçe ABD'nin bu saldırıyı galibiyet ile sonuçlandırması mümkün değildir.

TSK konsepti gereği savunma ağırlıklı teçhiz edilmiş bir ordudur. Ayrıca lojistik ve ikmal bakımından Ana kara da bulunan savunma unsurları, işgal kuvvetlerine nazaran daima daha şanslıdır....

Hakan Karaton 
BirlikNet Kom.
OrucReis
BirlikKurmay Bsk. 2. Kom.

 

Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında