A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
06 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
İLANIMIZ-1

Türk şirketine ve Operatörüne 2 Mİlyon Dolar Ceza


KARAS REKLAM
Türk şirketine ve Operatörüne 2 Mİlyon Dolar Ceza
Türk şirketi Prive Shipping , MARPOL'u bilerek ihlal etme ve adaleti engelleme suçunu kabul etti. Tanker Sahibi ve Operatörüne Yağlı Atık Boşaltma Nedeniyle 2 Milyon Dolar Ceza Verildi

ABD Adalet Bakanlığı'na göre, bir ürün tankeri sahibi olan ve onu işleten iki yabancı şirket, New Orleans yakınlarındaki okyanus sularına kasıtlı olarak yağlı atık attıkları için suçunu kabul ettikten sonra 2 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Dubai merkezli Prive Overseas Marine ve PS Dream ürün tankerinin sahibi ve işletmecisi Türk şirketi Prive Shipping , MARPOL'u bilerek ihlal etme ve adaleti engelleme suçunu kabul etti. İtiraz anlaşması, iki şirketin toplam 2 milyon dolar para cezası ödeyeceği ve dört yıllık denetimli serbestlik süresine sahip olacağı anlamına geliyor. Geminin kaptanı olan Türk uyruklu Kaptan Abdurrahman Korkmaz ise ayrı suçlamalarla karşı karşıya kalacak.

ABD Adalet Bakanlığı, tankerin mürettebatından birinin ciddi ihlal konusunda ihbarcı olarak hareket ettiğini söyledi. 11 Ocak 2023'te mürettebat üyesi, Dream'in bir sonraki uğrak noktası olan New Orleans'taki Sahil Güvenlik ile temasa geçti . Denizci, petrolün denize pompalandığını ve tankerin arkasından takip edildiğini gösteren bir video paylaştı. (İhbarcılar Amerika Birleşik Devletleri'ndeki MARPOL raporları için önemli ödüller almaya hak kazanırlar.)

Mahkeme belgeleri, gemi kaptanının, mürettebata, içinde yağlı atık bulunan petrol tankerinden kalan kısmı denize pompalamalarını emrettiğini ileri sürüyor. Tankın içine portatif bir pompa yerleştirildi ve doğrudan okyanusa boşaltılan uzun, esnek bir hortuma bağlandı. Çamur da dahil olmak üzere atık yağ, makine dairesinden geldi ve önceki bir ekip tarafından artık yağ deposuna konuldu.

Prive Shipping'in üst düzey yöneticileri, petrolle kirlenmiş atıkların tankta kaldığını biliyordu ve savunma anlaşmasına göre gemi kaptanı tarafından denize atıldığı konusunda bilgilendirildi. Gemi iki hafta sonra New Orleans'a ulaştığında, ihbarcı ve başka bir mürettebat üyesi Sahil Güvenlik'e, boşaltılan petrolün video ve fotoğraf görüntülerini içeren kanıtlar sundu.  

Şirketler, Kaptan Korkmaz ile birlikte Geminin zorunlu kütük olan petrol kayıt defterinde sahtecilik yaparak suçu gizlemeye çalıştı. Denetim sırasında Sahil Güvenlik'e sunulan sahte kütüklerin amacı, mürettebatın petrolle kirlenmiş atığı denize attığı gerçeğini gizlemekti.

Eylemleri nedeniyle şirketler dört ağır suç, bir MARPOL ihlali ve iki kez adaleti engelleme suçlamasıyla suçlandı. Kaptan, MARPOL'u ihlal etmek ve Sahil Güvenliğin gemiyi incelemesini engellemek olmak üzere iki suçla suçlandı.

Adalet Bakanlığı Çevre ve Doğal Kaynaklar Bölümü Başsavcı Yardımcısı Todd Kim, "Gemilerden kaynaklanan kasıtlı kirlilik, kayıtların kasıtlı olarak tahrif edilmesi ve adaletin engellenmesi ciddi çevre suçlarıdır ve yasaların sonuna kadar şiddetle soruşturulacaktır" dedi.

 Savunma anlaşmasını denetleyen federal mahkeme, Sahil Güvenlik'e ihbarda bulunan ve dava için delil sağlayan ihbarcılara 500.000 dolara kadar tazminat verme yetkisine sahip. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!