İstanbul
28 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Türk gemi inşa sanayi halka açılıyor


KARAS REKLAM
Türk gemi inşa sanayi halka açılıyor
Özata denizcilik ve hatsan'dan sonra halka açılmaya karar veren Gisaş başkanı Murat Kıran, halka arz çalışmaları” nedeniyle Ağustos 2024’de yaptıklarını söyledi.

Şirketler Neden Halka Arz Olur?

Halka arz, anonim bir şirketin hisse senetlerini Borsa İstanbul’da (Pay Piyasası) işlem görmek üzere satışa çıkardığını duyurmasıdır. Şirketler sahip olduğu varlıkların yani ana paralarının tamamını veya belirli bir kısmını eşit paylara bölerek satışa çıkarırlar. Bu payları sıklıkla ‘hisse senedi adıyla duyarız. Hisse senetleri, borsanın en çok işlem gören yatırım aracı olmasının yanında, ortaklık paylarını belgeleyen kıymetli evraklardır.Şirketler bir defa halka arz olduktan sonra hisseleri borsada işlem görmeye başlar. Halka arza katılım düşük olduğunda veya daha fazla finansman elde etmek istediklerinde yeniden hisse senedi halka arz edebilirler ancak ilk halka arza katılan ortakların ikincil halka arzdaki hisselerden pay alma hakkı kısıtlanır. Böylece ortaklıkların sayısı da artmış olur. Türkiye’de halka arz sürecinin onaylanması, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yürütülür. Hem birinci hem de sonraki halka arzlarda şirketler Borsa İstanbul ve SPK’ya başvururlar. Başvuru sonrasında şirketin; faaliyetleri, finansal durumu, piyasa değeri gibi özellikleri incelenerek halka arza karar verilir.

   Borsa İstanbul’da gong  Özata Denizcilik San. ve Tic. A.Ş. için çaldı

Halka arzını 630 bin 376 yatırımcıdan 5,4 milyar TL tutarındaki taleple tamamlayan Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Alanında uzman kadrosu, 40’dan fazla ülke 400’ü aşkın proje ile  her tipte gemi ve deniz aracının tamir, bakım ve onarım hizmetleri ile gemi dönüştürme hizmetlerini sağlayan ÖZATA DENİZCİLİK  Borsa İstanbul’da düzenlenen gong töreniyle işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da gong, her türlü deniz taşıtının bakım ve onarımını yapan, teknik danışmanlık ile komple mühendislik hizmetlerini veren, tersane ve yüzer havuz işletmeciliği hizmetleri yanı sıra gemi dönüşüm projelerinde hizmetler sunan Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. için çaldı. 1,4 milyar TL’lik halka arza, 27-29 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecinde 630 bin 376 kişiden 5,4 milyar TL tutarında talep geldi. Özata Denizcilik’e ait hisseler, 5 Eylül 2024 tarihi itibarıyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da, #OZATD koduyla işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da düzenlenen Özata Denizcilik gong töreni, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Özata Denizcilik San. ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven, Özata Denizcilik San. ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Hicran Ataseven, Özata Denizcilik San. ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Ataseven, Özata Tersanecilik Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Ataseven, Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Barış İnal ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Borsa İstanbul’da gong daha sonra Hat-San Gemi İnşaa Bakım Onarım Deniz Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş. için çaldı

Halka arzı yatırımcılardan gelen 5,7 kat talep ve 1 milyar TL büyüklükle tamamlanan Hat-San Tersanesi için gong çaldı. Hat-San Tersanesi, Borsa İstanbul’da düzenlenen gong töreniyle Yıldız Pazar’da "HATSN" koduyla işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da gong, Avrupa’nın önde gelen yüzer havuz üreticisi, gemi inşa, dönüşüm ve onarımında 30’dan fazla ülkeye hizmet veren, sektörünün önde gelen ihracatçısı Hat-San Tersanesi için çaldı. Halka arz sürecini yatırımcıların yoğun ilgisiyle tamamlayan şirket, 22 Eylül 2023 tarihi itibarıyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da, "HATSN" koduyla işlem görmeye başladı. 

Borsa İstanbul’da düzenlenen Hat-San Tersanesi Halka Arz Gong Töreni, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Hat-San Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Halid İsmail Pepe, Hat-San Tersanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Talha Pepe, Hat-San Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi Mesud Abdurrahman Pepe, İnfo Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Gökalp, İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. 

Hat-San Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Halid İsmail Pepe, “Hat-San Tersanesi, sektörde öncü olma gayretini, şeffaflık ve sürdürülebilirliğe olan inancını ve ortaklık kültürüne bağlılığını bugün ülkemizin halka açık ilk tersanesi olarak bir kez daha açıkça beyan etmektedir. 3.735.529 yeni ortağımızdan aldığımız güç ve cesaretle, üzerimize düşen görev ve sorumlulukların katladığını bilerek, ülkemiz, sektörümüz, çalışanlarımız ve tabii ki ortaklarımız için en iyisini gerçekleştirmeye olan gayretimiz artarak devam edecektir. Bugün başlayan bu uzun yolculuğun, hepimiz için hayırlı olmasını temenni eder, bu özel günde bizlerle beraber olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

 

GİSBİR TV’nin haberine göre, tek liste ile aday oldukları GİSAŞ Seçimli Genel Kurulu’nda yine güven oyu alan yönetim kurulu başkanı Murat Kıran, Mart 2024’de yapmaları gereken genel kurulu “halka arz çalışmaları” nedeniyle Ağustos 2024’de yaptıklarını söyledi.

GİSAŞ’ın halka arz başvurusuna Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) gerekli izinler çıktığını belirten Kıran, yakında bu konuyla ilgili olarak olağan üstü genel kurul yapmayı planladıklarını söyledi. Bakalım İstanbul borsada  gong Gisaş için ne zaman çalacak?

Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında