Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Türk Bayrağı Denizlerde

KARAS REKLAM
Türk Bayrağı Denizlerde
Türk Bayrağı denizlerde.
Reeklam yerimiz-1
KDV ve ÖTV düzenlemesinin ardından bin 633 tekne Türk Bayrağı'na geçti. Ulaştırma Bakanı Arslan, "Umduğumuzdan çok daha hızlı bir geçiş süreci yaşıyoruz. Sayı 6 bini bulacak." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk Bayrağı'na geçecek yat, kotra ve teknelerde KDV oranını %1'e indiren ve ÖTV'yi sıfırlayan düzenleme sonrasında Türk Bayrağı'na geçen tekne sayısını açıkladı. Arslan, bu sayının bin 633'e ulaştığını belirterek, "Bu sayının 6 bini bulmasını bekliyoruz. Denizlerimizi Türk Byarağı ile donatıyoruz." dedi. Bakanlar Kurulu kararıyla Türk Bayrağı'na geçecek yat, kotra ve teknelerde %8 olan ÖTV sıfırlanırken, %18 olan KDV oranı ise %1'e düşürülmüştü.

2.5 Milyar $ Ciro
Bakan Arslan, bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmededenizcilik sektörünün gelişmesi için her türlü desteğin verildiğini belirterek, son 14 yılda denizciliğe yönelik önemli adımlar atıldığının altını çizdi. Sektöre yönelik ÖTV'siz yakıt desteği verilmesi, deniz taşımacılığına yönelik destekler ve üreticiye sağlanan kolaylıklar ile Türk denizciliğinin önemli ölçüde geliştiğine değinen Arslan, "Gemi sanayiimiz 2003-2016 yılları arasında 2.8 milyar dolar altyapı yatırımı yapmış ve bugün gemi sanayiimiz yıllık yaklaşık 2.5 milyar dolar ekonomik büyüklüğe ulaşmıştır." dedi.

ÖTV'siz Yakıt Var
Arslan, AK Parti hükümetleri göreve gelmeden önce, Türk denizciliğinin kara listede olduğunu anımsatarak, "Denizciliğimize yönelik düzenlemelerimiz ile Türk denizciliğini beyaz listeye çıkararak saygın bir konuma taşıdık." dedi. Bakan Arslan, 2004 yılından itibaren sektöre yönelik ÖTV'siz yakıt desteği sağlandığına da işaret ederek, 12 yıllık düreçte 5.6 milyar liralık ÖTV'nin tahsil edilmeyerek deniz taşımacılığına destek sağladığını söyledi. Arslan, ihraç amaçlı gemi yatırımlarının KGF kapsamına alındığını da vurguladı.

Dev Limanlar Yapılıyor
Arslan, denizcilik sektöründe Türkiye'yi, küresel deniz taşımacılığı ile entegre transit bir liman ülkesine dönüğştürmek için çalıştıklarını kaydederek, bu kapsamda dev limanların yapımına önem verdiklerini anlattı. Ege Denizi'nde Çandarlı  Kuzey Ege Limanı'nın, Karadeniz'de ise Filyos Limanı'nın yapım çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Arslan, ayrıca Türk deniz ticaret filosunu yenileyerek 10 milyar tona ulaşan dünya deniz ticaret hacminden daha fazla pay almayı amaçladıklarıın da altını çizdi.

Özel İstisnalar Geldi
Türkiye karasularında ve marinalarında Türk sahipli olup yabancı bayrakla dolaşan binlerce tekne olduğuna da değinen Arslan, bu teknelerin Türk Bayrağı çekmesini sağlamak için Türk Bayrağı'nı cazip kılacak düzenlemeleri hayata geçirdiklerini anlattı. Yat, korta, tekne ve gezinti gemilerinin Türk Bayrağı'na geçişine ilişkin istisnalar getirildiğini vurgulayan Arslan, "Türk sahipli bütün teknelere Türk Bayrağı'na geçiş için son derece cazip bir fırsat tanıdık. Geçiş formaliteleri, bürokrasisi son derece basitleştirildi, kolaylaştırıldı. Sektörün istatistiklerine göre 6 bin civarında Türk sahipli yabancı bayraklı tekne var." dedi. 

 
Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında