Analistler, Euro Bölgesi ekonomisini 1912'de batan Titanic'e benzetiyor. Almanya'nın dün yaptığı 10 yıllık tahvil ihalesinde satmak istediği oranda talep bulamaması, yatırımcıların, Euro Bölgesi'nin kredibilitesi en yüksek ülkesinden bile kaçındığına işaret ediyor.
Alman hazine tahvillerinin bölgedeki borç krizinde sığınılacak liman olarak görülmesiyle, Almanya'da 10 yıllık tahvillerin borçlanma maliyeti 23 Eylül'de yüzde 1.64'le rekor düşük seviyeye gerilemişti. Almanya'daki 10 yıllık tahvil faizi dün yüzde 2'nin üzerine çıkarak, ABD hazine tahvillerinin getirisi ile arasındaki farkı 20 baz puanlık artışla 30 ayın en yüksek seviyesine tırmandırdı. Almanya'nın tahvil faizlerindeki yükseliş, ülkenin 10 yıl vadeli hazine tahvil ihalesinde talebin hedeflenenin yüzde 35 altında ve 6 milyar euro altında kalmasının ardından gerçekleşti.
Almanya'nın borç krizini çözmek için ortak tahvil ihracını seçenek dışı bırakması ve Avrupa Merkez Bankası'nın son kredi kaynağı olmasına karşı çıkmasıyla, Alman hazine tahvilleri ABD hazine tahvilleriyle paylaştığı konumu kaybediyor. Son olarak 10 Kasım'da Alman tahvillerinin getirisi ile ABD'dekilerin arasındaki fark 28 baz puana çıktı.
"Titanic ve ortak para bu haliyle devam edemez" ifadelerini kullanan Ignis Asset Management'ın yatırım yöneticilerinden Stuart Thomson, "güven RMS Siyasi Birliği'nde. Çevre ekonomiler 3. sınıf ve diğer ekonomiler 2. sınıf olarak şu anki yerlerinden ayrılmak isteyecekler mi?, bekleyip görmek lazım" dedi.
Titanic'te 1. sınıf kamaraları Almanya'ya ayrıldı
Almanya'nın tahvil ihalesinde taleplerin düşük olması, Euro Bölgesi ekonomisi hakkında 1912'de batan Titanic benzetmelerini de beraberinde getirdi
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.