Inveco LLC ile yapılan anlaşma, limanların ve lojistik devinin, Gürcistan'daki yeni gümrüklü ve demiryolu bağlantılı intermodal lojistik merkezi olan Tiflis Kuru Limanı'nın %60 hissesini almasını sağlayacak.
Şu anda Inveco LLC ve Wilhelmsen'e ait olan projenin 2024 yılının dördüncü çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor.
BAE devlet bakanı, Dışişleri bakanlığı ve hükümeti Ahmed bin Ali Al Sayegh şunları söyledi: "AD Ports Group'un Tiflis Kuru Limanı'na yaptığı yatırım, ticaret ve yatırım bağlarını derinleştirmek, küresel ticareti geliştirmek için belirlenen bu hedefi gerçekleştiriyor. şeritler oluşturacak ve hem BAE hem de Gürcistanlı işletmeler için pazara erişim fırsatları yaratacağız."
Tiflis Kuru Limanı, Kazakistan, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Türkiye'de bulunan deniz ve kara limanlarının birleşiminden yararlanarak Batı Asya'daki üretim merkezlerini Doğu Avrupa'daki tüketici pazarlarına bağlayan gelişmekte olan bir ticaret yolu olan stratejik açıdan önemli Orta Koridor üzerinde yer almaktadır.
Proje, konteyner yük istasyonu, depolar ve araç depolama parkı gibi farklı entegre tesislerden oluşuyor.
Ayrıca Türkiye'ye ve Bulgaristan ve Romanya'daki Avrupa Karadeniz limanlarına bağlanan Gürcistan'ın Poti ve Batum Limanlarına batıya doğru doğrudan demiryolu bağlantıları sunarken, doğu bağlantısı ise bir demiryolu koridoru aracılığıyla Azerbaycan'a Hazar Denizi boyunca yer alan farklı limanlara bağlanmaktadır. .
AD Ports Group'un bir parçası olan Noatum Logistics, tesisleri işletecek ve yönetecek.
Proje üç aşamada tamamlanacak. İlk aşamanın sonunda, 10.000 m2'lik depo ve araç depolama alanıyla elleçleme kapasitesinin 96.500 teus'a ulaşması bekleniyor.
AD Ports, üçüncü aşamanın tamamlanmasının ardından projenin 286.000 TEU elleçleme kapasitesine, 100.000 m2 depoya ve önemli ölçüde genişletilmiş bir araç depolama sahasına sahip olacağını belirterek, daha fazla hacim büyümesini karşılamak için ilave 88.000 m2 arazinin mevcut olacağını ekledi. .
AD Ports, daha fazla arazinin zaten güvence altına alındığını ve gerektiğinde geliştirilebileceğini ekledi.
Orta Koridor, Asya ile Avrupa arasındaki en kısa ticaret yolu olarak kabul ediliyor ve yaklaşık 7.000 km'yi kapsıyor ve 10 ila 15 gün süren bir yolculuk gerektiriyor.
Mevcut Kuzey Koridoru karadan yaklaşık 10.000 km yol kaplıyor ve 15 ila 20 gün sürüyor; Güney Okyanus Rotası ise yaklaşık 20.000 km uzanıyor ve deniz yolculuğu 45-60 gün sürüyor.
Orta Koridor'un, 2040 yılına kadar 1,9 milyon teus'a ulaşma potansiyeline sahip konteyner hacimlerinde önemli bir büyümeye hizmet etmesi bekleniyor.
Kaynak: AD Bağlantı Noktaları Grubu.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.