Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Tekne Tutkunu CEO'lar

KARAS REKLAM
Tekne Tutkunu CEO'lar
CEO’ların en çok keyif aldığı hobiler arasında tekne en üst sıralarda geliyor. Bu yüzden çoğu iş insanının kendisine ait teknesi var…
Reeklam yerimiz-1
Deniz ve tekne tutkunu CEO’lar, kendi tekneleriyle seyahate çıkmanın keyfinin başka olduğu görüşünde. Sonuçta belirledikleri rotalarda aile ve arkadaşlarıyla beraber vakit geçiriyor, tatillerine kendileri yön veriyorlar. Bazısı kendi teknesinin kaptanı olurken, bazısı da teknesinde özel ekip bulunduruyor. Genelde tekne tutkunu CEO’ların favori rotaları Ege sahilleri ve Yunan Adaları oluyor. En büyük istekleri ise bir gün tekneyle dünya turu yapabilmek…

22 AYDA DÜNYA TURU İş dünyasında tekne tutkusuyla bilinen en ünlü isimlerden biri Rahmi Koç. Koç, 2004 yılında Nazenin IV adlı teknesiyle dünya turu yaparak çoğu deniz tutkunu insanın hayalini gerçekleştirdi. 22 ayda dünyanın etrafında dönen Nazenin IV teknesi, ABD’de inşa edilen 37,5 metrelik motorlu-yelkenli bir tekneydi ve sekiz mürettebatla denize açılmıştı. Rahmi Koç’un ilk teknesi ise Paşabahçe’deki tersanede yapımı beş yıl süren ve 1977 yılında denize indirilen Nazenin isimli motorlu-yelkenli 20 metrelik bir tekneydi. Rahmi Koç, bu tekneyle 1978 yazında Yunan adaları, İtalya ve Fransa sahillerine açılmıştı. Rahmi Koç’un son olarak 52 metre boyundaki son teknesi Nazenin V’in inşası da Tuzla’daki RMK Tersanesi’nde 2,5 yılda tamamlandı. Rahmi Koç, hem hobisi için teknesi olan hem de yapımını gerçekleştiren şirketi bulunan iş adamlarından biri. 

ÖZEL YAPIM TERCİH EDİYOR
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de, Gladiator ve Capricorn isimli iki tekne sahibi. Marina yatırımı olan ve yarışlara da katılan işadamı, özel tasarımları tercih ediyor. Capricorn, 33,2 metre uzunluğunda 7,1 metre genişliğinde.
Ferit Şahenk, teknesini, holdingin turizm yatırımlarından D-Hotel’in de bulunduğu Marmaris’te Maris Koyu’nda demirliyor. Kalabalık tatilden hoşlanan Şahenk’in yanında eşinin ailesi ve kendi ailesi oluyor. Arkadaşlarını da mutlaka teknesine davet ediyor. Güneşin altında saatlerce yatmaktan hoşlanmıyor. Ailesi ve dostlarıyla uzun sohbetleri ve teknede kitap okumayı tercih ediyor. Maris dışında Hırvatistan ve yine marinasının olduğu Yunanistan tekneyle açıldığı koylar arasında. 

Akkök Holding Yönetim Kurulu’ndan Ömer Dinçkök, dümen başına geçip yazları iş stresini ailesini teknede gezdirerek atıyor. Yazın fırsat buldukça soluğu Ege’de demirli teknelerinde alan Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi Raif Dinçkök’ün teknesinin ismi ise Magnum 56.



Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da tekneyle açılmayı seviyor. Eşiyle yaz aylarında özellikle Bodrum’da teknelerinde tatil yapıyorlar. Ege koylarını tercih ediyor ve global platformlarda yer alan önemli yabancı konuklarını da Bodrum’da ağırlıyorlar. 

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut da yaz aylarını ailesiyle teknesinde Ege sahillerinde geçiriyor. Barut ailesinin Splash isimli bir teknesi bulunuyor. Genelde tekneyi Bodrum’a demirliyorlar.


Densa Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı da eşi Arzu Sabancı ile birlikte kendilerine ait teknede koy koy dolaşıp ayrıca arkadaşlarına özel davetler düzenliyor. Onlar da en çok Bodrum’u tercih ediyor. Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, genelde her yaz Bodrum’da teknesiyle tatil yapıyor. Balık tutmayı çok seven Hakko, yazın neredeyse hep denizde ve tekne üstünde.  

OKYANUSU GEÇTİLER
Mudo’nun kurucusu Mustafa Taviloğlu’nun tekne tutkusu o kadar büyük ki seyahat ve balık tutmak için ayrı iki teknesi bulunuyor. Black Sea adlı gezi teknesinin yarı sıra bir Boston Whaler’ı bir de İstanbul’da balık tutmak için bir teknesi de Sarıyer’de duruyor. Mustafa Taviloğlu, çoğu deniz tutkununun yapmak istediği okyanusu tekneyle geçme hayalini de gerçekleştirenlerden. Mustafa Taviloğlu, Burhan Karaçam ve Halis Komili denizci arkadaşları Murat Duran’ın teklifiyle Atlantik Denizi’ni aştı. Altı kişilik mürettebatla toplamda 2 bin 950 mil kat ettiler ve 4 gün motorla, sonraki 9 gün yelkenliyle yolculuk yaptılar. 5 Aralık 2013 günü yolculuğa başlayan ekip, hedefleri Karayipler’deki Saint Marten Adası’na 13 Aralık’ta ulaştı.

BALIK AVINA ÇIKIYORLAR
Taviloğlu’nun balık tutma arkadaşı Cem Boyner’in ise BMW Group Designworks USA tarafından tasarlanan spor-gezi teknesi var. 8,95 metre boya ve 2,99 metre genişliğe sahip teknede, tavan yüksekliği 1,85 metre olan çift kişilik bir kamara bulunuyor.

Cem Boyner, ayrıca son yıllarda balık tutmak için de tekneyle denize açılıyor. Mustafa Taviloğlu ile orkinos avına birlikte sıkça çıkıyorlar. Orjin Grubu kurucularından Zafer Kurşun da geçtiğimiz yıllarda balık tutmak için 44 fitlik yeni bir tekne aldı. Kendisi kullanmak istediği için kaptanlık ehliyeti de alan Kurşun, tekne turu ve balık avı için Gökova Körfezi’ni tercih ediyor. Arkadaşlarıyla balığa çıkmayı çok seven Kurşun’un kendi balık ekibi de var. Beraber kılıç, sinarit, lagos gibi balıkları avlıyorlar. Gökova Körfezi, Göcek, Marmaris ve İzmir’de Sığacık Körfezi gibi yerlere açılıyorlar.


YILIN 4 AYI DENİZDE
Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu, 2006 yılında edindiği tekneyle deniz tutkusunu ilerletmiş. Her yaz dört aylık zaman diliminde vakit buldukça denize açılıyor.
İşleri yürütebilmek adına artık hobilerine daha fazla vakit ayırdığını söyleyen Çelebioğlu, “Deniz hayatım tam 8 yıl önce başladı. Artık denize daha fazla zaman ayırmak istiyorum. Şu anda teknemizle her yaz açılıyoruz. Yaz dönemini kaçırmadan tatilimizi yapıyoruz. Yaz aylarında olabildiğince tekneyle gezerek vakit geçiriyorum. Hatta artık yılın dört ayını denizde geçirmek önceliğim” diyor ve ekliyor: “Eşim ve14-16 yaşında olan çocuklarımla okul tatillerinde mutlaka açılıyoruz. Fakat sevdiğimiz arkadaşlarımızla da yeni rotalar çizmek keyifli oluyor. Kendi turumuzu kendimiz belirliyoruz. Denizin dinlendirici olması kadar heyecanı da var. Kötü havalarda zaman zaman istemediğiniz şekilde kötü şartlara da maruz kalıyorsunuz. Bu da işin heyecanı. Ege ve Akdeniz benim için en kolay ve sevdiğim rotalar. Türkiye’de bile gitmediğim görmediğim yerleri görmek büyük mutluluk. Hedefim İspanya’ya kadar ilerleyebilmek. Akdeniz sınırında değişik noktalar da var hedefimde. Teknemiz saatte 15- 20 mil yol yapabiliyor. O nedenle fazla açılmak istemiyorum. Kaptanlık ehliyetim var. Teknede iki ayı gidip gelerek geçiriyorum. Hedefim iki ay boyunca hiç dönmeden tekne turu yapabilmek. Akdeniz veya Ege’de daha uzak noktalara gidebilmek.

“YENİ KOYLAR KEŞFETMEK KEYİFLİ” HAKAN YEDİER / PETRA GENEL MÜDÜRÜ DENİZİ FARKLI İZLİYORUM 
Çok zengin bir kültürel mirasa sahip, coğrafi olarak eşsiz bir ülkede yaşıyoruz. Böyle bir ülkede yaşayıp denize bir sevgi beslememek sanıyorum imkansız. Ancak bu sevginin gerçek anlamda bir tutkuya dönüşmesi ve tekne hobimin oluşması 2007 yılına rastlıyor. Son sekiz yıldan beri denizcilik ve yatlarla ilgili amatör de olsa bir tutku besliyor ve çok sevdiğim denizi farklı gözlerle izliyorum diyebilirim.

“TEKNEYE ADIMIMI ATTIĞIM AN TATİLİ HİSSETMEYE BAŞLARIM” CELAL OKTAY / FASDAT GENEL MÜDÜRÜ
Sahil çocuğu olmam nedeniyle tekne hobim çocukluğumdan beri var. Son sekiz yıldır kullandığım teknemin adı Cloud 9, 34 feet Hunter yelkenli. Ondan önceki sekiz yıl Catalina 250 yelkenliydi ve ismi Derviş’ti. Bir önceki tekne ise 5,70, yarım kamaralı 50 beygir bir sürat teknesi, ismi Zeyhan’dı. Çocukluğumda ise evimizin önünde aile fertlerinden birinin sandalı mutlaka dururdu ve biz bu sandalları kullanırdık.

“DENİZDE OLMAK KURTULUŞ” ORHAN TURAN / ODE YÖNETİM KURULU BAŞKANI
“Deniz tutkum gençliğimden bu yana sürüyor. Ailemle birlikte her yaz tekne kiralayıp mavi yolculuk yapardık. 10 yıl boyunca haziran ve temmuz aylarında bir hafta denize açılıyorduk. Bu hiç aksamadan 2005 yılına kadar sürdü. Çok keyifli geçiyordu. “Artık kendi teknemiz olsun” diye düşünmeye başladık ve 2005 Mart ayında ilk teknemi aldım. Tekne sahibi olunca herkes gibi, “Bu bize küçük geliyor” dedik ve iki yıl sonra onu satarak, daha büyük bir tekne aldık. Deniz benim için bir tutku, tekne seyahatlerimi 2005 yılından bu yana sürdürüyorum. 

OZZY isimli bir teknem var. Oğlumun adı Ozan olduğu için onu çağrıştırsın diye adını Ozzy koyduk. İlk teknemin adı da Ozzy idi. Teknem bir yelkenli. 50 feet, Grand Soleil, İtalyan. Teknem, benim ikinci adresim. Orada hem dinleniyorum, hem yaşıyorum, hem de işlerimi takip ediyorum.Genellikle yaz aylarında tatil yapmak için ailem ve arkadaşlarımızla tekne seyahatlerine çıkarız. Yelken yapmak da bizim için ayrı bir zevk. Açıkçası denizde olmak benim için bir kurtuluş. Sanırım çok yoğun çalışan insanlar için genelde böyledir. Yazları her hafta sonu teknedeyim.
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında