Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

TCG Anadolu'nun ilk kaynağı Erdoğan'dan

KARAS REKLAM
TCG Anadolu'nun ilk kaynağı Erdoğan'dan
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun İnşa Başlangıç Töreni'nde projenin önemine işaret ederek, şirket sahibi Nevzat Kalkavan'dan, geminin 4 yılda tamamlanacağı sözü aldı
Reeklam yerimiz-1
Tuzla Sedef Tersanesi'nde inşa edilen "Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun İnşa Başlangıç Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tersane sahibi Nevzat Kalkavan'dan, geminin daha kısa sürede bitirileceği sözünü aldı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın da katıldığı törende, amfibik gemi "Anadolu"nun ilk sac kesimi de devletin en üst düzeyinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sedef Tersanesi'nde "Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun İnşa Başlangıç Töreni"nde yaptığı konuşmasının sonunda projenin önemine işaret ederek, şirket sahibi Nevzat Kalkavan'a seslendi. Erdoğan, 5.5 yıl olarak öngörülen proje tamamlanma süresini Kalkavan ile pazarlık yaparak 4 yıla indirdi. Pazarlığa  Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da katılıp destek vererek projenin 3 yılda tamamlanmasını istedi. Sonuçta, geminin 4 yılda tamamlanması kararı alındı.
 
'PARASINI ÖDEDİĞİMİZ SİLAHLARI VERMİYORLAR'
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan çatışmalar bahane edilerek, parasıyla dahi  Türkiye'ye satılmayan, verilmeyen silahlar olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Bunlar NATO'da beraber olduğumuz ülkeler, onu da söyleyeyim.  Suriye'deki kriz sebebiyle ülkemize yönelik tehditler devam ederken, terör örgütlerine silah yardımı yapanlar, ne yazık ki dost  Türkiye'ye bu desteği vermiyorlar. Ondan sonra da bana diyorlar ki telefonda, 'medya üzerinden bu konuşmaları yapmayalım.' Doğru, medya üzerinden yapmayalım da terör örgütüne sen ne üzerinden bu silahları gönderiyorsun? Onun için kendimize yetmeliyiz, kendimize yeter hale gelmeliyiz." dedi.
 
Erdoğan,  Tuzla Sedef Tersanesi'nde "Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun İnşa Başlangıç Töreni"ndeki konuşmasında,  Kıbrıs çıkarması döneminde  Türkiye'nin savaş uçaklarına yedek parça dahi verilmediği için yaşanan sıkıntıların unutulmadığını söyledi.Bu sıkıntıların iyi ki çekildiğini dile getiren Erdoğan, "Çektik, ASELSAN'ı kazandık. Çekmeseydik şu anda ASELSAN olmayacaktı." ifadesini kullandı.
 
Savunma sanayisinde yapılan çalışmaların ve bugünkü törenin anlamının gelecekte çok daha iyi kavranacağına işaret eden Erdoğan, şunları söyledi: 
 
"Bizler işimiz gereği elbette meselenin farkındayız ama milletimizi özellikle de yeni nesilleri bu bakımdan çok iyi bilgilendirmeliyiz. Tarihini, kültürünü, hedeflerini bilen nesiller yetiştirmeyi başarmadan geleceğimize güvenle bakamayız. Bunun için özellikle zaferlerimizi onlara çok iyi anlatmalıyız, gençliğimizi aşağılık kompleksiyle değil, öz güven içinde yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Bana göre hiçbir evladımız,  Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı yerleri görmeden, o havayı teneffüs etmeden hayata başlamamalı. Kut'ül Amare Zaferi'nin ayrıntılarını bilmeyen hiçbir evladımız kalmamalı. Kurtuluş Savaşımızı başından sonuna kadar öğrenmemiş hiçbir  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmamalı. İnşallah önümüzdeki dönem bu anlayışla okul kitaplarından sinemaya, tiyatroya kadar her alanda kapsamlı bir bilgilendirme, bilinçlendirme kampanyası başlatmalıyız."
 
Konuşmaların ardından Turkon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kalkavan, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun maketini Erdoğan'a sunarken, Erdoğan da Kalkavan'a bir çini hediye etti.
 
Törene, TBMM Başkanı  İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Süleyman Soylu, Ulaştırma,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Binali Yıldırım,  İstanbul Valisi  Vasip Şahin,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş, eski bakanlardan  Mehmet Ağar da katıldı.
 
Toplu fotoğraf çekiminin ardından Anadolu'nun ilk sac kesimi, devlet erkanı tarafından törenle gerçekleştirildi. 
Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında