A.S.P.
Ä°stanbul
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Tahıl Anlaşması Sona Ererse, BM'nin Taahhüdü Devam Edecek

KARAS REKLAM
Tahıl Anlaşması Sona Ererse, BM'nin Taahhüdü Devam Edecek
Ukrayna tahıl sevkiyatına izin veren bir anlaşma sona erse bile, Rusya'nın Birleşmiş Milletler ile kendi ihracatını kolaylaştırma anlaşması yürürlükte kalacak
deni ticaaret 41 kutluyor

Rus devlet haber ajansı RIA'nın  bildirdiÄŸine göre, Rusya dışiÅŸleri bakan yardımcısı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Karadeniz üzerinden Ukrayna tahıl sevkiyatına izin veren bir anlaÅŸma sona erse bile, Rusya'nın BirleÅŸmiÅŸ Milletler ile kendi ihracatını kolaylaÅŸtırma anlaÅŸmasının yürürlükte kalacağını söyledi.

Moskova, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin 18 Temmuz'un ötesine uzatılması konusunda anlaşmaya varma şansının düşük olduğunu defalarca dile getirdi, çünkü Batı yaptırımlarının hem tahıl hem de gübre ihraç etmeye yönelik BM destekli girişimlerini engellediğini söylüyor.

RIA tarafından tahıl anlaşmasının çökmesinin BM ile olan mutabakatını geçersiz kılıp kılmayacağı sorulduğunda, Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko, "Hayır, olmayacak" dedi.

Geçen yıl önde gelen tahıl ihracatçısı Ukrayna'yı işgal ettikten sonra Rusya, Karadeniz limanlarını abluka altına alarak gıda fiyatlarında küresel bir artışa katkıda bulundu.

Rusya'yı geçen Temmuz ayında Karadeniz girişimi kapsamında tahıl gemilerinin güvenli geçişine izin vermeye ikna etmeye yardımcı olmak için, BM'nin Rusya'ya gıda ve gübre ihracatında yardım etmeyi kabul ettiği üç yıllık ayrı bir anlaşma da imzalandı.

Ancak Moskova, işgale yanıt olarak uygulanan Batı yaptırımlarının, sevkiyatlarına mali, lojistik ve sigorta engelleri yaratmaya devam ettiğinden defalarca şikayet etti.

Altı özel talepte taviz alamamasına rağmen, tahıl anlaşmasını gönülsüzce iki ay uzatıyor, ancak sabrının artık sona erdiğinin sinyallerini vermeye başladı.

Grushko'nun, "Batılı ülkeler gıda güvenliğini sağlamakla ilgileniyorsa, Rus tahıl ve gübrelerine ilişkin tüm kısıtlamaları ve yasa dışı yaptırımları kaldırma yolunu gerçekten seçmeleri gerekir."

İki hafta önce, savaştan önce bazı gübrelerin üretiminde önemli bir bileşen olan Rus amonyakını ileriye dönük ihracat için Ukrayna'ya taşıyan Togliatti-Odesa boru hattının bir bölümü, savaşın ön cephesinin yakınında havaya uçuruldu. Bu, Rusya'nın Kiev'in yeniden faaliyete geçmesine izin vermesi taleplerine son verdi.

 

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-

Deniz ticaret41 yasında