Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Süveyş Kanalı'nda Oturma Eylemi

KARAS REKLAM
Süveyş Kanalı'nda Oturma Eylemi
Süveyş Kanalı Yönetimi (SCA) bünyesinde çalışan 7 şirkette başlayan grev 3. haftasını doldurdu. Düzenli olarak haftada 2 kez toplanan öfkeli SCA çalışanları, Port Said, İsmailiye ve Süveyş başta olmak üzere limanlarda oturma eylemine başladı.
Reeklam yerimiz-1

Süveyş Kanalı Yönetimi (SCA) bünyesinde çalışan 7 şirkette başlayan grev 3. haftasını doldurdu. Düzenli olarak haftada 2 kez toplanan öfkeli SCA çalışanları, Port Said, İsmailiye ve Süveyş başta olmak üzere limanlarda oturma eylemine başladı.


Binlerce işçinin katıldığı grev dolayısıyla ülkenin telokom tekeli Necip Saviris'e ait büyük gemiler ve yatların servis dışı kalmasından dolayı büyük zarara uğradığı belirtiliyor. Kanalda 25 günü aşkın süredir grevde olan 2 bin 200 işçi, haksız uygulamalara son verilmesini ve düşük ücretlerin düzeltilmesini istiyor.


İşçilerin sözcüsü Ali Şaravi, "8 Haziran'da, 7 şirkette çalışan işçi konseyinin üyeleri yaptıkları acil durum toplantısında talepleri üzerinde baskı yapmak için büyük çaplı oturma eylemi kararı aldı" dedi. Mütevazi bir hayat ve 5 üyesi olan ailesinin masraflarını karşılamaktan başka birşey istemeyen Suveyş Kanalı çalışanı Ahmed Ali, "Ulusal bir rol üstlendiğimizi düşünüyorduk. Ülke için birçok kaynak sağlıyoruz" dedi.


"İşçiler her zaman haklı" yazılı pankart önünde duran Ali, şöyle konuştu: "Küçük düşürüldüğünüzde, aşağılandığınızda ve değersiz görüldüğünüzde, bu romantik ulusalcı düşünüş ortadan kayboluyor ve yerini öfke ve acı bir nefret alıyor. Eskiden şöyleydi: Müşteri her zaman haklıdır. Fakat biz bunu Şubat'ta değiştirdik. Yaşadığımız devrim ortamında bu slogan yaşayamaz."


Greve katılan 32 yaşındaki işçi Hamdi Salih, "Bir geminin Suriyeli sahibi, gemi sezonunu kaçıracağından dolayı grevi bitirmemiz için bize 100 bin dolar rüşvet teklif etti, fakat biz reddettik. Onların bizi tasvir ettiği gibi cahil, barbar ya da toy değiliz. Haklarımız var ve onlar için savaşacağız" dedi.


Medet Garib adlı genç işçi, "SCA bizi salak mı zannediyor ki bize 'işçilerin taleplerini karşılamak için mecliste onaylanacak bir yasaya ihtiyacımız var' diyor. Biliyoruz ki, Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi gece yarısı eylemleri yasaklayan yasayı onayladıkları gibi göz açıp kapayıncaya kadar bunu yapabilirler" diye konuştu.


SCA'nın ana girişinin polisler tarafından ablukaya alındığını belirten El Ahram, kurumun içine hiçbir habercinin sokulmadığını bildirdi. El Ahram işçilerin kurum içinden çıkarak kendilerini içeriye almaya çalıştıklarında polisler tarafından tehdit edildiğini fakat işçilerin polislerin tehdidine kulak asmadığını ve korkmadıklarını kaydetti.
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında