Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Suriyeli Mültecileri Türk Sahil Güvenliği Kurtardı

KARAS REKLAM
Suriyeli Mültecileri Türk Sahil Güvenliği Kurtardı
Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 51 Suriyeli mültecinin bulunduğu küçük tekne batınca, mültecileri Türk Sahil Güvenliği kurtardı.
Reeklam yerimiz-1
Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 51 Suriyeli mülteci, tekne ile Yunanistan'a geçmek istedi. Ancak alabora olan tekne batınca Yunan Sahil Güvenliğinden yardım isteyen mültecileri ölümden Türk Sahil Güvenliği kurtardı.

Ülkelerindeki Esad zulmü ve iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 32'si erkek, 8'i kadın ve 11'i çocuk toplam 51 mülteci, Türkiye'nin kendileri için hazırladığı kampa gitmek yerine daha iyi bir yaşam amacıyla Avrupa'ya gitmek istedi. Daha sonra otobüs ile İzmir'e gelen mülteciler, satın aldıkları küçük bir tekne ile Yunanistan'a gitmek için saat 04.00 sıralarında Pamucak sahilinden yola çıktı.

Bir süre Türk karasularında kıyıya paralel olarak yol alan mülteci teknesini daha sonra Dilek Yarımadası Milli Parkı'ndaki Dip Burun açıklarından Yunanistan'a dönerek Yunan karasularına girmek istedi. Ancak bu sırada güçlü akında ve rüzgar nedeniyle alabora olan tekne batmaya başladı. Bunun üzerine teknede bulunan mülteciler Yunan Sahil Güvenliğinden yardım istedi. Ancak teknenin yakınlarına gelen Yunan Sahil Güvenlik botu, Suriyeli 51 mülteciyi kurtarmak yerine Yunan karasularına girişlerini engelledi. Batan teknedeki 51 mülteci denizde boğulmamak için mücadele ederken, bu sırada 109 numaralı Türk Sahil Güvenlik botu bölgeye giderek 51 mülteciyi kurtardı.

Ölümden dönen Suriyeli mülteciler, daha sonra Kuşadası yat limanına getirildi ve burada Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığına teslim edildi. Burada sorguları yapılan Suriyeli 51 mülteci ile ilgili hukuksal işlemleri yapılarak Kuşadası Jandarma Komutanlığına teslim edildi. Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle mülteci kampına götürülecekleri öğrenilen 51 mülteci ile ilgili işlemlerin tamamlanmasının ardından otobüsle mülteci kampına götürülecekleri öğrenildi.

Öte yandan konuyla ilgili bir açıklama yapan Aydın Valisi Kerem Al, Yunanistan'ın Sisam adası açıklarında alabora olarak batan teknedeki 51 Suriyeli mültecinin hayati tehlike yaşadıklarını belirterek, 'Yunanistan Sahil Güvenliğine haber vermişler. Ancak Yunan Sahil Güvenliği mültecileri kurtarmak yerine, karasularına girişlerini engellemeye çalışmış. Mültecileri boğulmaktan Türk Sahil güvenliği kurtardı' dedi.



Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında