Üst düzey konferans, ortaklıkları güçlendirmek ve BM'nin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin uygulanmasını hızlandırmak için bir platform görevi görüyor. Ayrıca, 2020 “Sürdürülebilir bir denizcilik ve sürdürülebilir nakliye” için Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) Dünya Denizcilik temasını da destekliyor.
Konferans, denizcilik endüstrisinin en önemli konularını masaya yatırdı. Konferansta konuşan IMO Genel Sekreteri, iklim, sağlık ve çevre yararına yönelik bir dizi başka meseleyle başa çıkmanın önlenemeyen bir eğilim olduğunu ve daha fazla ilerlemenin gerekli olduğunu söyledi. Bu nedenle, denizcilik endüstrisindeki tüm paydaşları, üye devletler, hükümetler, kamu ve özel sektörler, nakliye ve liman endüstrileri dahil olmak üzere ortak amaç için birlikte çalışmak zorunda olduğunu vurguladı.
Lim; “Şimdiye kadar, üye devletler ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki işbirliğimizden endüstri açısından çok memnunum. Endüstrinin bu konuya ilişkin algısı çarpıcı biçimde arttı. Endüstriye gerçekten minnettarım. Ancak birlikte çalışmaya devam etmeliyiz, ” diye konuştu.
Geçtiğimiz yıl, IMO Üyesi Devletler deniz taşımacılığı sektörünün sera gazı (GH) emisyonlarını 2008 yılına göre 2050 yılına kadar en az yüzde 50 oranında azaltmasını gerektiren iddialı bir strateji üzerinde anlaştılar.
2050 sera gazı hedefleri ve elde edilip edilemeyecekleri hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Lim, teknik politikadan operasyonel konulara kadar pek çok konu olduğunu söyledi. Ancak, asıl mesele yenilenebilir, alternatif yakıt geliştirmektir.
Lim , “Tüm sorunların anahtarı olan gelecekteki alternatif yakıtı bulmak zorundayız” dedi .
Bugüne kadarki ilerleme açısından Genel Sekreter, sektörün karbonsuz bir gelecek için üst düzey teknolojik çözümler üretmek için birlikte çalıştığından emin olduğunu belirtti.
Armatörlerin işlerini geleceklerini ispat etmeleri için en iyi yol sorulduğunda, Lim, sürdürülebilir uygulamaların nakliye şirketlerinin ticari faaliyetlerinde ön planda olması gerektiğini söyledi.
“Sürdürülebilirlik olmadan, nakliye topluluğu da dahil olmak üzere gelecekte hayatta kalamayız. Deniz taşımacılığı işini sürdürülebilir bir şekilde sürdürmek zorundayız ”dedi. Lim, sektörün doğru yolda olduğunu ekledi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.