Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
RUS kongre ilanı

Singapur'da 2 tanker çarpıştı yangın çıktı


KARAS REKLAM
Singapur'da 2 tanker çarpıştı yangın çıktı
Hafnia Nil, 19 Temmuz'da 6000LT Singapur EOPL'de MT Ceres 1 ile çarpıştı. Hafnia Nil yoldaydı ve diğer gemi demir atmıştı.
deni ticaaret 41 kutluyor

Haber ve fotoğraflar; Burak kapt. - Singapur sularında iki tanker çarpıştıktan sonra yangın çıktı. Singapur Denizcilik ve Liman Otoritesi (MPA), yerel saatle 06.15'te, 2017 yapımı 74.189 dwt ürün tankeri Hafnia Mile ve 2001 yapımı çok büyük ham petrol taşıyıcısı Ceres I'deki mürettebattan acil durum çağrıları alındığını söyledi.

Olay sırasında tankerler, Singapur'un en doğu ucundaki Pedra Branca'nın 55 deniz mili kuzeydoğusunda bulunuyordu.

Singapur bayraklı Hafnia Nile, BW Group'a ait olup yan kuruluşu Hafnia Pools tarafından işletilmektedir. S&P Global'in gemi takip verileri, Hafnia Nile'nin 18 Temmuz'da İspanya'nın Huelva kentinden geldikten sonra Singapur'da yakıt ikmali yapıldığını göstermektedir. Hafnia Nile, yangın çıktığında Japonya'nın Kashima kentine doğru gidiyordu.

Sao Tome & Principe bayraklı Ceres I, 8 Haziran'da Çin'in Zhoushan kentinden ayrılmış ve 15 Haziran'da Malezya'nın Johor kentine varmıştı. Ceres I daha sonra Johor ile Singapur arasında mekik dokumuş ve çarpışma anında hareketsiz görünüyordu. Ceres I'in sahibinin kim olduğu belli değil, ancak S&P Global verileri, Hong Kong merkezli Ceres Shipping Ltd.'ye kayıtlı olduğunu gösteriyor.

Ceres I, veritabanında Çin merkezli Shanghai Prosperity Ship Management tarafından işletilip yönetiliyor olarak gösteriliyor. Ancak tankerin sınıflandırma topluluğu ve P&I kulübü hakkında bilgi edinilemedi. Gemi izleme verileri, Ceres I'in bu yılın Mart ve Nisan ayları arasında İran ham petrolü yüklemiş olabileceğini gösteriyor. Container News'in şirkete ulaşma girişimleri başarısız oldu.

Singapur yetkilileri henüz bir çarpışma yaşandığını doğrulamazken, BW sözcüsü Container News'e yaptığı açıklamada, Hafnia Nile'in Güney Çin Denizi'nde yaklaşık 01 43 4K, 104 40 5D konumunda Ceres I ile çarpıştığını söyledi.

Sözcü, "Ekibimiz, Singapur yetkililerinin yardım sağlamak için bir helikopter ve donanma gemisi konuşlandırmasıyla Singapur Deniz Kurtarma Koordinasyon Merkezi (MRCC) ile aktif olarak koordinasyon sağlıyor. Ayrıca, devam eden müdahale çabalarını desteklemek için atanmış kurtarıcımızı harekete geçirdik." dedi.

Hafnia Nile'daki 22 denizcinin tamamının kurtarıldığını ve ailelerinin bilgilendirildiğini ve durum hakkında düzenli olarak bilgilendirildiklerini ekledi. Denizcilerden ikisi hafif yaralar alırken, kalan 20 mürettebat üyesinin durumunun iyi olduğu anlaşılıyor.

Singapur Hava Kuvvetleri (RSAF), Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, olay yerinde bulunan RSS Supreme adlı deniz aracının MPA'nın talebine derhal yanıt verdiğini ve helikopterinin Ceres I'den iki mürettebatı Singapur Genel Hastanesi'ne tahliye ettiğini bildirdi.

RSS Supreme, Hafnia Nile'den 16 mürettebatı aldı. Hafnia Nile'in cankurtaran salında bulunan altı mürettebat, Malezya hükümet gemisi tarafından alındı ​​ve RSS Supreme'e transfer edildi.
RSS Supreme, Hafnia Nile'den gelen 22 mürettebatla birlikte Singapur'a geri dönüyor. Hafnia Nile'in tüm mürettebatı RSS Supreme'de tıbbi yardım alıyor.

Çarpışmadan dolayı herhangi bir petrol sızıntısı olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı.
BW Group sözcüsü, "Şu anda öncelikli odak noktamız mürettebat üyelerimizin refahı ve bu olaydan kaynaklanan olası çevresel etkiyi ele almaktır." dedi.

Olay yerinde bulunan Singapur bayraklı Dolphin 1 adlı römorkör, RSAF tarafından helikopterle getirilen iki kişi de dahil olmak üzere Ceres I'den 14 mürettebatı aldı. Ceres I'in kalan 26 mürettebatı şu anda gemide yangın söndürme operasyonları yürütüyor.

MPA, "Her iki gemi sahibi tarafından da yangınla mücadele çabalarını ve gemilerin güvenli bir yere çekilmesini desteklemek için kurtarma ve yangınla mücadele varlıkları ayarlandı. Seyir trafiği etkilenmiyor." dedi.

 

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında