Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Silahlı saldırıya uğrayan M/V ACT'ta arama yapıldı

KARAS REKLAM
Silahlı saldırıya uğrayan M/V ACT'ta arama yapıldı
Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından silahlı saldırıya uğrayan M/V ACT isimli Türk bayraklı kuruyük gemisinde, Marmaris'e demirlediği bölgede Cumhuriyet Savcılığı eşliğinde arama yapıldı.
Reeklam yerimiz-1

Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından silahlı saldırıya uğrayan M/V ACT isimli Türk bayraklı kuruyük gemisinde, Cumhuriyet Savcılığı eşliğinde arama yapıldı. Yunan yetkililerinin uyuşturucu taşıdığı iddiasıyla silahlı müdahale ettiğiyle ilgili açıklamarını araştıran Marmaris Cumhuriyet Savcılığı, gemide yaptığı aramalar sonucu, gemide yasadışı hiç bir bulguya raslanmadığını tutanakla kayıt altına aldı.

Marmaris Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla hazırlanan Olay ve Arama Tutanağı'nda aynen şöyle;

"OLAY VE ARAMA TUTANAĞI 

03 Temmuz 2017 tarihinde normal mesai saatleri içerisinde rutin görevleri icra ederken 1626C de  Komutanlığımıza ait telsizden Kanal-16’dan Türk Sahil Güvenliğine çağrı yapıldığı fark edilmiş, yapılan ilk muhaberede ACT isimli Türk bayraklı ticari geminin 1630C’de Yunan karasuları takriben 1 mil içerisinde iken Yunan sahil güvenlik gemisi tarafından taciz edildiği bilgisi alınmıştır. Bunun üzerine acil olarak adı geçen gemiye yardım maksadıyla seyir hazırlıklarına başlanmıştır. Devam eden telsiz/telefon konuşmaların da 1639C’de kaptanın tam orta hatta olduğu (Rodos/Yunanistan-Türkiye karasuları) öğrenilmiştir. Müteakiben 1643C’de kaptanın telsizinden ‘’bana ateş ediliyor, bana ateş açılıyor’’ diye bağırdığı telsizden duyulmuştur. Kaptan’a derhal Yunan karasularından çıkılarak Türk karasularına intikale geçmesi iletilmiştir. Bahse konu durum Sahil Güvenil Güney Ege Grup Komutanlığına bildirilmiş. 1645C’de Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı iskelesinden ayrılarak bahse konu geminin bulunduğu mevkiye intikale geçilmiştir. 1647C’de ACT isimli ticari gemiden Yunan sahil güvenlik botunun tacizi sonlandırdığı bilgisi alınmıştır. 1650C’de Kaptan'a derhal Yunan karasularından çıkılarak Türk karasularına girmeleri ve Marmaris istikametine dönmeleri konusunda uyarılarda bulunmuş, fakat 5-10 dk boyunca kaptan uyarıları aldırmayarak Gedik koyu önlerine intikaline devam etmiştir. Sonrasında ikazlarımız sonucu gemi yönünü Marmaris limanına çevirmiştir. 1740C’de ACT isimli geminin bulunduğu mevkiiye gelinmiş, olumsuz hava ve deniz şartları sebebi ile lastik bot/gemi ile ACT isimli ticari gemiye yanaşma imkanı olmadığından, bölgede bulunan KARADENİZ-B isimli balıkçı gemisine personel transferi yapılarak 1757C’de ACT isimli ticari geminin üzerine Kontrol Tim personeli çıkartılmıştır. 1800C’de Kontrol Tim Personeli gemi kaptanı ile görüşerek kaptandan yapılan taciz olayı ile ilgili bilgi almış jurnal, elektronik harita, ateş açılan yerlerin görüntüsü alınmıştır. Kontrol Tim Personeli tarafından gemi üzerinde ilk tespitlere göre 13 adet kurşun deliği tespit edilmiştir. 1805C itibari ile gemiye refakat edilerek Marmaris Limanına intikale geçilmiştir. Bahse Konu ticari geminin Marmaris Gümrük iskelesine bağlanması sağlanmıştır.

Geminin bağlanmasına müteakip Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığının 03 temmuz 2017 tarhli ve İsth: 13447732-2000-42991-17 sayılı yazı ekinde gönderilen Yunanistan sahil güvenlik komutanlığının Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’na göndermiş olduğu ve içeriğinde özetle ‘’ACT isimli gemide uyuşturucu bulunmaktadır. Gemi Türk karasularına doğru ilerlemektedir. Koordinede olalım bizi bilgilendirin’’ bilgisi olan faks belgesinde ki iddiaların araştırılması maksadıyla Marmaris Cumhuriyet Nöbetçi Savcısı tarafından 04.07.2017 tarihinde saat 0145’de gemide arama yapılması talimatı alınmıştır.

Türk bayraklı İstanbul limanına kayıtlı 1982 yapımı 80,45 metre uzunluğunda 13,9 metre eninde olan üzerinde 4200 Ton yük bulunan ve 01.07.2017 tarihinde İskenderun limanından darıca/İzmit limanına giden ACT isimli kuru yük gemisini Marmaris ilçesinde görev yapan Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, İlçe Emniyet müdürlüğü bünyesindeki Narkotik Grup Amirliği ve Sahil Güvenliğe bağlı ekiplerin katılımı ile narkotik köpeği olan ‘’Zeta’’ ile birlikte 04 Temmuz Salı günü saat: 0215’de gemiye girilmiştir. Geminin ambarları, yaşam mahalleri, köprü üstü (gemiye kumanda edilen yer) ve tüm bölmeleri aranmıştır. Narkotik köpeği tarafından herhangi bir uyuşturucu madde zulasına ilişkin bir tespit olmamıştır. Ekip aramasında da gemi dahilinde zulalanmış ihbara konu olabilecek uyuşturucu ve benzeri yasadışı maddeye rastlanılmamıştır. Ayrıca arama ekibi tarafından gemi dahilinde şüphe uyandıracak, gemi orijinal görüntüsüne aykırı fazladan veya eksik bir bölüme rastlanılmamış olup gemi araması saat 0415 itibari ile sonlandırılmıştır. Bu husus Marmaris Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bildirmiştir. 

İş bu tutanak aşağıda kimlikleri ve unvanları belirten arama heyeti ve gemi tarafından imzalanmıştır."


 

Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında