Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Sahillerin geliri Türkiye'nin varlığı olacak

KARAS REKLAM
Sahillerin geliri Türkiye'nin varlığı olacak
Maliye Bakanı, sahil bölgelerindeki turizm tesislerinin menkul kıymetleştirme yoluyla Varlık Fonu bünyesine alınacağını kaydetti
Reeklam yerimiz-1
Habertürk’e özel açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, ekonomi aktörlerinin bugünlerde en fazla merak ettiği Varlık Fonu’nun yapısına ilişkin de bilgi verdi. Bakan Ağbal’in verdiği örnek fonun nasıl oluşturulacağının ipucunu da vermiş oldu.

Varlık Fonu uygulamasında Türkiye’nin pasif durumdaki varlıklarının aktif hale getirileceğini kaydeden Ağbal, “Örneğin Maliye Bakanlığı’nın elinde sahil bölgelerinde çok sayıda turizm tesisi var. Bunlar irtifa hakkı ile işletmecilere verilmiş yerler. Biz onlardan yıllık kira alıyoruz. Büyük bir varlık ama şu anda pasif. Biz bunu fon bünyesine devredersek tamamen profesyonel yönetim ilkelerine göre bu varlık menkul kıymetleştirilebilir. Gelirler de bu menkul kıymetleştirme yoluyla toplanabilir” diye konuştu.

DIŞARIDAN KAYNAK BULACAK
Varlık Fonu’nun yapısı ile ilgili bilgiler de veren Ağbal, “Varlık Fonu uluslararası iyi uygulamalar örnek alınarak düzenlenecek. Bu fon yurtiçi ve yurtdışı piyasalardan kaynak temin edecek. Böyle bir şirketin kaynak temin etmesinin birinci yolu özel sektör mantığı ile çalışacak, kurumsal yönetim ilkelerine göre yönetilecek, mali tabloları uluslararası denetim şirketlerinin denetiminden geçecek ve şeffaf olacak” dedi.

"BATI'DAN LİKİDİTE AKIŞI KESİLMEYECEK"
Son günlerde açık açık dillendirilmese bile özellikle finans dünyasının kafasındaki soru işareti darbe girişimini destekler tutum alan Batı dünyasının Türkiye’nin ihtiyacı olan dış kaynak ihtiyacını yani likidite akımı konusunda olumsuz bir hareket içinde olup olmayacağı. Bakan Ağbal “Batı dünyasının darbe girişimini destekleyen tutumu ekonomiye yansır mı? Dış kaynağa ihtiyacı olan Türkiye’ye bu ülkelerden likidite akışını kesilir mi veya azalır mı” sorumuza şu cevabı verdi: “Türkiye büyümesini devam ettirmek durumunda. Bu nedenle tasarruflarımız da yeterli olmadığı için bizim mutlaka dış kaynak kullanmamız gerekir. Şu anda global atmosfer gelişmekte olan ülkeler lehine. Yatırımcılar gelişmiş ülkelerdeki negatif faizler nedeniyle gelişmekte olan ülkelere doğru yönelim içinde. Son 1 aydır ciddi anlamda bir akış söz konusu. Eğer 15 Temmuz darbe girişimi olmasaydı Türkiye bu akıştan en fazla yararlanan ülke konumunda olacaktı” dedi.
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında