Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Şahika Ercümen Kızıldeniz’de dalış gösterisi yaptı

KARAS REKLAM
Şahika Ercümen Kızıldeniz’de dalış gösterisi yaptı
Milli sporcu Şahika Ercümen, Kızıldeniz’de dalış gösterisi yaptı.
Reeklam yerimiz-1

Türkiye'nin serbest dalış dalında dünya rekortmeni sporcusu Şahika Ercümen, Ürdün'ün tek sahil kenti Akabe'de dalış gösterisi gerçekleştirdi.
Şahika Ercümen, Türk Hava Yolları'nın (THY) Akabe kentiyle turizmi canlandırmak amacıyla yapacağı işbirliği anlaşması çerçevesinden düzenlenen etkinliklere katılmak için Ürdün'e geldi. Burada dalış gösterisi gerçekleştiren Ercümen, Kızıldeniz'de daha önce de daldığını ancak bu kez gelişinin bir işbirliğinin duyurulmasına katkı sağlamak amacı taşıdığını söyledi. Akabe'nin hem Türkiye'ye hem de birçok Avrupa ülkesine çok yakın bir mesafede yer alan tarihi, kültürü, doğal güzellikleriyle ender bir nokta olduğunu kaydeden Ercümen, "Kızıldeniz her açıdan çok özel bir dalış noktası. Akabe, hem doğasıyla çölleriyle hem de su altındaki zenginliğiyle ilgi çekici. Suyun altında canlılık çok fazla. Akabe'ye gelirken vize almaya bile gerek yok. Akabe'yi gerçekten çok seviyorum" şeklinde konuştu.
Ercümen, THY'nin etkinliklerinin, Cedar Pride Gemisi'nin, turizme katkı amaçlı Kral Abdullah tarafından batırılmasının 30. yıl dönümüne denk getirilmesini de ayrıca anlamlı bulduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Batık dalışlarını çok seviyorum. Çanakkaleli bir sporcuyum. Ülkemizde de özellikle I. Dünya Savaşı nedeniyle birçok batık var. Buradaki batığın bir hikayesi var. Ürdün Kralı Abdullah da dalan birisi. Turizme katkı amacıyla bu gemiyi batırmış. Bu durum Akabe'yi çok özel kılıyor. Buraya keyifle her sene gelmeyi düşünüyorum."
Kızıldeniz’deki dalışın sadece gösteri amaçlı olduğunu vurgulayan Ercümen, daha önce denediği 100 metre rekorunu yeniden deneyip, önümüzdeki yaza başarmak istediğini bildirdi.
THY Akabe Müdürü Sertan Yüce ise THY ile Akabe yönetiminin ortak etkinliklere imza attığını belirtti. Yüce, Kral Abdullah'ın prens olduğu dönemde batırdığı geminin 30. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Akabe'nin doğal güzelliklerine dikkati çekilmek istendiği vurgulayarak, "Dünyaca ünlü sporcumuz Şahika Ercümen, burada bir gösteri yaptı. Ercümen, THY'nin maket uçağını batık geminin bir yerine bıraktı. Ardından dalgıçlar maket uçağımızı aramaya başladı. Uçağı bulanı, THY yönetimi olarak Avrupa'ya seyahatle ödüllendirdik" dedi.

Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında