Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Provezza, 4’üncülüğe sevinemedi

KARAS REKLAM
Provezza, 4’üncülüğe sevinemedi
TP52 Super Series’de 2015 sezonu, Portekiz’in Cascais kentinde yapılan son ayakla tamamlandı. 12 rakibi ile parkura çıkan Ergin İmre’nin Provezza ekibi 10 yarışlık seride hep ön saflarda kalmayı başardı
Reeklam yerimiz-1
Ancak kazandıkları birinciliğin ardından beklentilerin yükseldiği son günün ilk yarışında gelen 8’incilik morallerini bozdu ve Cascais Cup’ta üçüncülüğü kıl payı ile kaçırdılar.

Mallorka’da gerçekleşen TP52 Dünya Şampiyonası’nda 3’üncü olan Provezza ekibi, Super Series 2015’in 16-20 Eylül tarihlerinde Portekiz Cascais’te yapılan son ayağında üçüncülük fırsatını son gün kaybetti.

Cascais’te 12 tekne arasında mücadele eden İmre’nin Provezza’sı, ilk dört yarışın ardından ciddi bir çıkış yakaladı. Havanın ortalama 24-26 knot hızla estiği 5’nci yarışın son saniyelerinde Platoon’u “foto-finişle” geçerek ikinci oldular.

FOTO-FİNİŞLE GEÇTİLER VE GEÇİLDİLER
Günün ikinci, Cascais Cup’ın 6’ncı yarışında hava daha da artınca şartlar zorlaştı. 25 knot’ın üzerinde start verilmeyen, yarış sırasında 30 knot’ı bulunca abandone ilan edilen TP52 serisinde rüzgar sınır çizgide kaldı. Bazı teknelerde yelkenler parçalandı. Buna rağmen çok iyi bir çıkışla ön grupta yer alan ekibimiz, salise farkıyla Platoon’a geçilince 4’üncülükle yetinmek zorunda kaldı.

Dün gerçekleşen 7’inci yarışı 4’üncü bitiren Provezza, 8’inci yarışta birincilik sevincini yaşadı. Oldukça zor geçen, çok emek gerektiren ama takımın dayanışma ruhunu da okşayan günün ardından elde edilen sonuç, ekibimizi genel sıralamada üçüncülüğe taşıdı.

SONUÇ KEYİFLERİNİ KAÇIRDI
8’inci yarışta elde edilen birincilik, ekibimizde beklentinin yükselmesine neden oldu. Ne var ki son gün 11 knot’a gerileyen rüzgar, en iddialı rekabeti 14-15 knot aralığında sergileyen Provezza’nın pek hoşuna gitmedi. Günün ilk yarışını 8’inci sırada tamamlayan ekibin morali bozuldu. Günün ikinci, Cascais Cup’ın 10’uncu ve son yarışında alınan 6’ncılıkla serinin son ayağı 4’üncülükle sona erdi.

Parmaklarının arasından kaçan üçüncülüğe üzüldüler ama serinin güçlü ekipleri Platoon (GER), Alegre (GBR) ve Sled’i (USA) geride bırakmayı da başardılar.

2015 Dünya Üçüncüsü Provezza Yelken Takımı, 36 yarışla tamamlanan TP52 2015’i genel sıralamaya dahil 15 ekip arasında 7’ncilikle noktaladı. Son ayağın galibi ABD'li Quantum Racing, 2015'in şampiyonu da İtalyan Azzurra oldu.
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında