Türkiye-Avrupa arasındaki Ro-Ro hatlarında intermodal taşımacılık lideri DFDS Akdeniz İş Birimi’ne bağlı U.N. Ro-Ro, uluslararası nakliyecilere ve lojistik firmalarına operasyonel kolaylık sağlamasının yanı sıra zaman ve maliyet avantajlı fırsatlar sunan projeleriyle sektöre değer katmaya devam ediyor.
Sektörde bir ilk olan, gemi boy uzatma projesi hızla devam eden DFDS Akdeniz İş Birimi’ne bağlı U.N. Ro-Ro, 2008 yılı itibariyle üzerinden çalıştığı gemi boy uzatma projesinde, denizcilik ve gemi sanayi sektörüne değer katmak amacıyla, bir Türk tersanesi ile çalışmayı tercih etti. 2017 yılının ilk yarısında 240 treyler kapasiteli 193 metre uzunluğundaki M/V UN Akdeniz ro-ro gemisinin ardından yılın ikinci yarısında M/V Cüneyt Solakoğlu ro-ro gemisine 30 metre uzunluğunda 1130 tonluk yeni bir dilim eklenerek gemi boy uzatma işlemini başarıyla gerçekleştirdi.
U.N. Ro-Ro 2018 yılında aynı nesil ro-ro gemilerinden M/V Karadeniz ve M/V Cemil Bayülgen ile kapasite artışına devam etti. Boy uzatma işlemi için Aralık ayında tersaneye giren M/V Cemil Bayülgen geçtiğimiz hafta ilk seferine çıktı. Boy uzatma işlemiyle 300 treyler taşıma kapasitesine ulaşan gemiler U.N. Ro-Ro’nun yoğun olan gün ve hatlarında hizmet veriyor.
SEA BRIDGE PROJESİ
U.N. Ro-Ro ile DFDS hatlarını birlikte kullanacak olan müşteriler, 2019’da büyük avantajlar elde edecek. DFDS bağlantılarının olduğu diğer coğrafyalarda müşterilerin taleplerine göre “Sea Bridge” bağlantılı bilet imkanı oluşturulabilecek. Müşterilere bu hatlarda indirimli bilet de sunuluyor.
Geçtğimiz günlerde Sea Bridge projesi kapsamında bağlantılı bilerk imkanı sunulan mevcut hatlara İngiltere’deki Calais ve Dunkirk çıkışlı ve Dover varışlı hattın yanı sıra, İsveç’teki Ghent-Göteborg hatları da eklendi. Müşteriler, DFDS bağlantılarının olduğu diğer coğrafyalardaki taleplerine göre “Sea Bridge” bağlantılı bilet imkanlarından yararlanabilecek.
YÜKLER, TEK REZERVASYONLA TÜRKİYE’DEN FRANSA’YA, FRANSA’DAN İNGİLTERE’YE ULAŞIYOR
U.N. Ro-Ro’nun Toulon’a varan gemilerinden aktarma yapılarak Le Boulou üzerinden Calais’e kalkan trenlerde tüm römorklar (non-cranable dahil) taşımasına başlandı. Müşteriler böylece, herhangi bir kabotaj sorunu yaşamadan dorselerini Fransa üzerinden İngiltere’ye taşıyabilecek. DFDS’nin Calais-Dover hattıyla bağlantılı bir hat ile tek bir rezervasyonla müşterilerine Pendik’ten Dover’e kadar taşıma yapabilme avantajı ile birlikte zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor.
GEMİLER, YALOVA’DAN AVRUPA’YA AÇILACAK
U.N. Ro-Ro, Pendik Limanı’nda yaşanan operasyonel yoğunluklara çözüm olarak Yalova Ro-Ro Terminali’nden hizmet vermeye başladı. 2019 yılının başlamasıyla İstanbul/Yalova – Trieste hattında haftalık toplam sekiz sefer planlayan U.N. Ro-Ro bu seferlerin dördünü Pendik Limanı’ndan, diğer dört seferi ise Yalova Ro-Ro Terminal’inden gerçekleştiriliyor.
Yalova Ro-Ro Terminali ile özellikle Güney Marmara ve Anadolu’dan gelen müşterilerine zaman ve maaliyet tasarrufu kazandırırak daha avantajlı bir hizmet sunan U.N. Ro-Ro, Yalova’daki çalışmalarının yanı sıra 2019’a sektöründe damga vuracak projelerle de öne cıkacak.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.