Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Özel Ekol Denizcilik Eğitim Kursu Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Başladı

KARAS REKLAM
Özel Ekol Denizcilik Eğitim Kursu Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Başladı
Özel Ekol Denizcilik Eğitim Kursu Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Başladı
Reeklam yerimiz-1
Yeni eğitim-öğretim yılına 26 Eylül 2016 tarihinde başlayan Özel Ekol Denizcilik Eğitim Kursu’nda bu dönem 78 güverte ve 35 makine olmak üzere, toplam 113 kursiyer Vardiya ve Makine Zabiti eğitimi alacak. Kurucu Temsilcisi Kaptan Vurgun KARAYEL, yeni eğitim-öğretim yılı açılışı münasebetiyle bir açıklama yapmıştır.

Kaptan Vurgun KARAYEL yapmış olduğu açıklamada şunları ifade etmiştir;
"EKOL Denizcilik olarak, 1997 yılından bu güne kadar her biriyle gurur duyduğumuz uzakyol kaptanından vardiya zabitine; uzakyol ikinci makinistinden makine zabitine 1402 Ekollü zabit yetiştirdik. Bu gün 113 zabit adayı ile yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın, yeni Ekollüler yetiştirmenin heyecanını yaşıyoruz."

Sözlerine, "Kurum bünyesinde sürdürülmekte olan denizcilik eğitimlerinde öncelikle ulusal ve uluslararası mevzuata uygunluk esas alınmaktadır. Bu kapsamda Beykoz’da bulunan, EKOL Deniz Güvenlik Uygulamalı Eğitim Merkezimiz imkânları açısından bölgemizdeki ITÜ Denizcilik Fakültesi’nden sonra ikinci sırada yer almaktadır." şeklinde devam eden Karayel, "Bahse konu tesisimizde 1 Temmuz 2015 tarihinden bu güne kadar EKOL kursiyerlerine ilave olarak, PİRİ REİS Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Denizcilik Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ve İstanbul’da bulunan 6 denizcilik kursunun kursiyerlerine de tesisimizde Temel Yangın, Can Kurtarma Araçlarını Kullanma, Denizde Kişisel Canlı Kalma, İleri Yangın ve Hızlı Can Kurtarma Botu Kullanma uygulamalı eğitimleri verilmiştir." dedi.


Ayrıca sektöre yönelik sıkıntılardan bahsederek, "Denizcilik eğitim sektöründe bugün yaşanan sıkıntıların en önemlilerinden biri öğrencilere staj gemisi bulma ve özellikle ilk defa yeterlilik alan gemiadamları olmak üzere istihdam sorunudur. Kurum olarak sorunun çözümüne yönelik bir ilke daha imza atılmış ve Üsküdar yerleşkemizde İŞKUR’a bağlı olarak çalışan, MLC2006 Sözleşmesi’ne uygun, resmi işe yönlendirme servisi olan EKOL Özel İstihdam Bürosu kurulmuştur. Bu servisin çalışmaları neticesinde Kurumumuzda iki yıllık vardiya ve makine zabiti eğitimi alan kursiyerlerimizin staj gemisi bulma sorunu ortadan kalkmıştır. Aynı hizmet Kurumumuzdan eğitim alan tüm kursiyerlere BEDELSİZ olarak verilmektedir." dedi.



Karayel konuşmasına "Benzer şekilde İşe Yönlendirme Servisimiz bu gün itibarıyla, her yeterlilikte 29553 aktif gemiadamından oluşan personel datamızı ÜCRETSİZ olarak personel müdürlerinin istifadesine sunmakta, bu anlamda gemiadamlarımızın denizde istihdamına katkı sağlarken armatörlerimizin personel teminine de yardımcı olmaktadır. Mevcut 3 idarecisi, alanlarında uzman 35 eğitmeni, 12 çalışanı, 420 kişilik kursiyer kapasitesi ve açmaya yetkili olduğu 92 ayrı kurs ile ülkemizin en büyük özel denizcilik eğitim kurumu olan EKOL Denizcilik, kurumsal yapısı gereği sektördeki ulusal ve uluslararası gelişmeleri yakından takip ederek denizcilik eğitim sektöründe daima ÖNCÜ olmaktadır." sözleri ile devam etti.





Kaptan Karayel konuşmasını, "Ayrıca, Üsküdar yerleşkemizde bulunan 52 yatak kapasiteli Özel EKOL Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdumuz İstanbul dışından kurslarımıza iştirak eden gemiadamlarının ibate ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet vermektedir." sözleri ile tamamladı.



EKOL Denizcilik, Eğitim Kurumu, Uygulamalı Eğitim Merkezi, İstihdam Bürosu ve Erkek Öğrenci Yurdu ile haftanın 7 günü 24 saat denizcilik sektöründen kesintisiz hizmet vermektedir


 
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında