A.S.P.
İstanbul
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
RUS kongre ilanı

On birinci kez en iyi denizcilik merkezi oldu


KARAS REKLAM
On birinci kez en iyi denizcilik merkezi oldu
Singapur, Xinhua-Baltık Uluslararası Nakliye Merkezi Gelişim Endeksi (ISCDI) Raporu'nda üst üste on birinci kez en iyi denizcilik merkezi olarak sıralandı
deni ticaaret 41 kutluyor

Xinhua Haber Ajansı ve Baltic Exchange'in ortaklaşa yayımladığı raporda, Singapur'un dünyanın önde gelen denizcilik merkezi olarak yer aldığı belirtilirken, onu Londra ve Şanghay takip ediyor.

Singapur 100 üzerinden 96.23 puan alırken, Londra 82.50 puanla bir kez daha ikinci sırayı elde etti.

Singapur'un konumu, stratejik konumu, güçlü uluslararası görünümü ve köklü profesyonel denizcilik hizmetleri ekosistemi sayesinde korunmuştur.

Londra ve Şanghay, endekste son beş yıldır sırasıyla ikinci ve üçüncü sıradaki yerlerini koruyor.

İlk beşte Hong Kong (79,07) ve Dubai (75,64) yer aldı ve bu önemli küresel nakliye merkezlerinin gücünü ve önemini vurguladı.

Rotterdam, 2023'ten 2024'e kadar güçlü altıncı sırasını koruyarak Avrupa liderliğindeki konumunu sağlamlaştırdı.

Bu arada hem Atina/Pire hem de Ningbo Zhoushan bu yıl sıralamada birer basamak yükselerek sırasıyla yedinci ve sekizinci sıraya yerleşti. Sonuç olarak Hamburg iki basamak gerileyerek dokuzuncu sıraya geriledi ancak yine de ilk 10'daki on yıllık konumunu koruyor.

2023'te olduğu gibi, konteyner hacimlerindeki önemli artış ve liman altyapısındaki iyileştirmeler nedeniyle New York/New Jersey ilk 10'da yer aldı.

Diğer önemli sıralamalar arasında Houston 11. (68.08), Tokyo 12. (66.60) ve Guangzhou 13. (65.36) yer alıyor. Bu şehirler sağlam denizcilik yeteneklerini ve küresel nakliyeye önemli katkılarını göstermeye devam ediyor.

Bu yılki listedeki tek yenilik ise 19. sıraya yerleşen Tianjin oldu ve küresel sıralamada bir Asya limanı daha yer aldı.

Baltic Exchange İcra Kurulu Başkanı Mark Jackson, şunları söyledi: “2023 yılında uluslararası nakliye sektörü, küresel ticaretin temel taşı olarak vazgeçilmez rolünü pekiştirerek olağanüstü bir dayanıklılık ve uyum yeteneği gösterdi.

“Sektör, önemli ekonomik yavaşlamalar, jeopolitik gerginlikler ve çevresel zorluklarla karşı karşıya kalmasına rağmen istikrarını korudu ve dünya çapında temel malların dolaşımını kolaylaştırmaya devam etti.

“Bu yılki sıralamalar, küresel limanların gücünü vurguluyor. Singapur, Londra ve Şanghay, sektörün başarısını destekleyen dünya standartlarında hizmetler ve altyapı sağlayarak bu alanda liderliğini sürdürüyor.”

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-

Deniz ticaret41 yasında