Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Okulunun Mezuniyet gününe katıldı

KARAS REKLAM
Okulunun Mezuniyet gününe katıldı
Bakan Arslan, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nin mezuniyet törenine katıldı
Reeklam yerimiz-1
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1982 yılında mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi( İTÜ) Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinin 2015-2016 dönemi Mezuniyet törenine katıldı.
 

BAKAN OKUL YILLARINI ANLATTI
Kendisi için hazırlanan konuşma metninin çok güzel olduğunu ancak metine bağlı kalmadan konuşmak istediğini söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Sıcak samimi, içten birkaç cümle ifade etmek istiyorum. Aileleriniz, meslek hayatı açısından doğum gününüzde sizi yalnız bırakmamak adına buradalar. Onları tekrar tebrik ediyorum.Aynı şeyi ben de yaşadım. 1978'de Kars'tan otobüse bindiğim andan itibaren, ailemle bağım kesildi. Bugünkü gibi değil, Telefon yok. Yıldırım telefonla kayıt veriyorsunuz, 24 saatte çıkmıyor. Ailenize en ufak bir mesajı atma şansınız yok. Yapabileceğiniz en iyi şey bir mektup yazmak, postaya vermek belki de 2 ay sonra cevap almak. Onun bir başka versiyonu. Otobüs durağına gitmek memleketinize giden bir yolcu varsa ondan mektubu iletmesini rica etmek. Allah'a şükür şimdi her saniye ailenize ulaşabileceğiniz bir ortamdayız. Ailem beni gönderdikten sonra bana ailelik yapan, bana abilik yapan, bana büyüklük yapan o günkü birçok hocamız bugün belki de ahirete intikal etmiş, dolayısıyla onları
saygıyla anmak istiyorum" diye konuştu.

"UZMANLIK ÇOK ÖNEMLİ"
Mezun öğrencilere hitaben, "Hangi problem olursa olsun, hangi yılgınlığa kapılırsanız kapılın, sonunda bir çözüm var " diyen Bakan Arslan , "O çözümü siz buluyorsunuz. O zaman peşin peşin deyin ki, 'burada çözümü ben bulacağım'. Bunun başka yolu yok. Madem çözümü ben bulacağım. Bu yolda ilerlemeliyim. Uzmanlığın bizim mesleğimiz açısından çok önemli olduğunu vurgulayayım" diye konuştu.

BİZİM MESLEK, ULU ÖNDER ATATÜRK'ÜN HEDEFLERİ İÇİN ÇOK ÇOK ÖNEMLİ...
Sektörün yeni mezunlardan çok şey beklediğini söyleyen Arslan, " Her zaman yolunuzu açmak için sektör yanınıza olacaktır. Ama sektörün daha da büyümeye ihtiyacı var. Denizcilik sektörü, dünya taşımacılığının yüzde 80'i. Dünya ticaretinin yüzde 60'ı. Hangi sektörde iş yaparsanız yapın. Olmazsa olmazı, ulaştırma, denizcilik ve haberleşme. Bizim mesleğimiz ülke açısından çok çok önemli. Bizim mesleğimiz, ulu önder Atatürk'ün ortaya koyduğu hedeflere erişmek adına olmazsa olmaz" şeklinde konuştu.

HEDİYE YAĞMURU
Dereceye giren bölüm mezunlarına denizcilik sektöründe faaliyet gösteren çeşitli şirketler ve dernekler hediye verme yarışına girdi. Öğrenciler adeta hediye yağmuruna tutuldu. Dereceye giren öğrenciler, hediyeleri taşımakta zorlandı.
Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında