Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Obama'dan Islak Ayak - Kuru Ayak Politikasına Son

KARAS REKLAM
Obama'dan Islak Ayak - Kuru Ayak Politikasına Son
Obama'dan ıslak ayak - kuru ayak politikasına son.
Reeklam yerimiz-1

ABD Başkanı Barack Obama, eski Başkan Bill Clinton döneminde Kübalı göçmenler için uygulanmaya başlanan 'ıslak ayak-kuru ayak' politikasını sona erdirdi.


ABD Başkanı Barak Obama, ABD topraklarına yasadışı bir şekilde ulaşan Kübalılara oturum izni veren politikanın sona erdiğini açıkladı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, 20 yıl önce o günkü koşullarda uygulamaya başlanan bu politikanın, iki ülke arasındaki "normalleşme sürecinin" bir parçası olarak kaldırıldığı belirtildi.

"Artık Kübalı göçmenlere de diğer ülkelerden gelen göçmenler gibi davranılacak." ifadesinin kullanıldığı açıklamada, bunun iki ülke arasındaki sınır politikalarını daha net bir çizgiye oturtacağı mesajı verildi. 

Küba, "ıslak ayak - kuru ayak" olarak bilinen uygulamaya tepki gösteriyordu.

 

Beyaz Saray'ın açıklamasından hemen sonra Küba hükümeti de "Atılan adımı olumlu buluyoruz. Anlaşma, normal ve güvenli bir göçmenliği amaçlıyor" açıklamasında bulundu.

ABD'ye yasa dışı giren göçmenlere istisnai oturma izni veren ve "ıslak ayak-kuru ayak" olarak da nitelendirilen politikanın kaldırılmasıyla Kübalı göçmenler diğer ülkelerden gelen göçmenlerle aynı muameleye tabi tutulacak.

Artık,  vize alarak ülkeye gelen Kübalılar ABD'ye girebilecek, vizesi olmayanlar gerekli işlemleri yapıldıktan sonra Küba'ya iade edilecek.

Anlaşma kapsamında ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Kübalı doktorlara ve sağlık çalışanlarına dünya genelindeki ABD büyükelçilikleri ve konsolosluklarına iltica başvurusunda bulunma hakkı veren programını da sonlandırdı.

Öte yandan 20 Ocak tarihinde Devlet Başkanlığını devralacak, göçmen karşıtı politikası ile bilinen Trump, konu ile ilgili henüz açıklama yapmadı.

Florida eyaleti kıyılarına 1960'lardan itibaren yüz binlerce Kübalının akın etmesiyle iki ülke arasında göçmen konusu özel statü ile sürdürülmüş, tehlikeli deniz yolculuklarının önüne geçebilmek için 1996'da dönemin ABD Başkanı Bill Clinton tarafından "ıslak ayak-kuru ayak" politikası hayata geçirilmişti. Bu politika ile ABD topraklarına ulaşmayı başaran göçmenlere (kuru ayak) oturma izni veriliyor, denizde yakalanan göçmenler (ıslak ayak) ise geri gönderiliyordu.

Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında