Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

O İlçenin İlk Limanından Kalkan İlk Gemi Kayıtlara Geçti

KARAS REKLAM
O İlçenin İlk Limanından Kalkan İlk Gemi Kayıtlara Geçti
O ilçenin ilk limanından kalkan ilk gemi kayıtlara geçti.
Reeklam yerimiz-1
Sakarya'nın Karasu ilçesinde yapımı tamamlanan limanda ilk ihracat, 8 bin tonluk sacın yüklendiği M/V Cielo Di Tokya isimli genel kargo gemisi ile gerçekleştirildi.
 

İlçedeki, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan bir metal tesisinde üretilen 8 bin tonluk rulo sac, limandan Panama bandıralı M/V Cielo Di Tokyo isimli genel kargo gemisi ile Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gönderildi.

Karasu limanından, ilk ihraç ürünü rulo sacını yükleyen 177 metre boyundaki 37 bin 296 DTW'luk gemi, limandan ihraç malı yükleyen ilk gemi olarak kayıtlara geçti.

Limanın geçici olarak hizmete açılmasıyla ana mendireğin müzvar diye tabir edilen noktasından içeriye giriş yapan gemi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri tarafından "Gümrük kapısından girdi" şeklinde rapor tutuldu.

Karasu Limanı Müdürü Gökçen Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, gerekli izinlerin alınmasından sonra 16 Ocak Pazartesi limana ilk geminin yanaştığını belirtti. 

Gemiye 8 bin ton rulo sac yüklendiğini belirten Gökçen Erdem, "Gemi bu yükle beraber Amerika'ya yola çıkacak. Bu gemiyle Sakarya tarihinde bir ilki gerçekleştirerek deniz yoluyla ilk ihracatımızı da yapmış olduk." ifadesini kullandı.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da yıllardır bekledikleri anın gerçekleştiğini belirterek,"İlimizin ve ilçemizin, halkımızın ekonomik düzeyini yükseltecek olan, Karadeniz’in en büyük limanlarından olan Karasu limanımız bu gün tarihi bir günü yaşayarak, ilçemizden ilk deniz yoluyla ihracatımızı gerçekleştiriyoruz. Karasu ekonomisine, limanın faaliyete geçmesiyle birlikte büyük katkı sağlayacak." diye konuştu.

Gemi Kaptanı Ndel Dajay da bu limana ilk gemi olarak gelmekten büyük onur ve gurur duyduklarını belirtti. Karasu'da yapılan ilk limanı güzel bulduğunu aktaran Ndel Dajay, "Buradaki insanların dayanışması ve iş birliği bizleri oldukça memnun etmiştir. Buraya geldiğimden dolayı da çok memnunum ve verdiğiniz hediye içinde teşekkür ediyorum." dedi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, gemi kaptanı Ndel Dajay'a seramik üzerine yapılmış liman resmi bulunan plaket verdi.

Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında