Reklamı Geç
41ci yılımız deniz ticaret
A.S.P.
İstanbul
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Norveç, Rus Balıkçı Filosunu kısıtladı


KARAS REKLAM
Norveç, Rus Balıkçı Filosunu kısıtladı
Norveç'in liman yasağından kısmen muaf olan üç Norveç limanında Rus balıkçı gemileri için yeni kısıtlamalar getirdi
deni ticaaret 41 kutluyor

Norveç, AB'nin Rusya'ya karşı son yaptırımlarına uyum sağladığını duyurdu. Yaptırımlar, özellikle gölge tanker filosu aracılığıyla Rusya'nın LNG'sinin sevkiyatı olmak üzere Rus ekonomisinin kilit sektörlerini hedef aldı. Norveç ayrıca, dondurulmuş Rusya Merkez Bankası varlıklarından elde edilen kârların Ukrayna'yı desteklemek için kullanılmasına izin vereceğini de sözlerine ekledi.

Ancak daha kapsamlı değişiklikler, Norveç'in liman yasağından kısmen muaf olan üç Norveç limanında Rus balıkçı gemileri için yeni kısıtlamalar getirmesidir. Norveç şu anda, kısmen Rus balıkçı gemilerine açık olan Tromsø, Båtsfjord ve Kirkenes limanları hariç olmak üzere tüm limanlarını Rus gemilerine kapattı. Bu, Rus balıkçı gemilerinin bu üç limana uğrayabileceği ve balıkları boşaltabileceği, mürettebatı değiştirebileceği ve yeniden ikmal yapabileceği anlamına geliyordu. Ayrıca, gemilerin üç limanda ne kadar süreyle rıhtımda kalabilecekleri konusunda hiçbir kısıtlama yoktu.

Ancak, geçen hafta getirilen yeni kısıtlamalar altında bu durum değişecek. Norveç hükümeti, Rus balıkçı gemilerinin bu üç limana yanaşabileceği sürenin en fazla beş iş günü veya hafta sonları ve tatiller dahil edildiğinde yedi gün ile sınırlı olacağını söyledi. Ayrıca, Norveç anakarasındaki bir limanda önceki kalıştan bu yana en az üç gün geçmiş olması gerekiyor. Rus balıkçı gemilerinin, Rus gemilerini kabul etmek üzere izin verilen üç limandaki yalnızca belirli terminallere veya rıhtımlara erişmesine izin verilecek.

"Rus balıkçı gemilerine kısmen açık olan üç liman hariç, denetim faaliyeti zaten yüksek. Ancak polis ve gümrük artık denetimlerini güçlendiriyor ve limanda kalan Rus balıkçı gemilerine daha sıkı gereklilikler getiriyoruz," dedi Adalet ve Acil Durum Hazırlığı Bakanı Emilie Enger Mehl.

Bu bağlamda, hükümet gümrük hizmetinin Norveç Devlet polisi ile bilgi paylaşımı yoluyla yakın bir şekilde işbirliği yapması gerektiğini belirtti. Ordu ayrıca tüm denizcilik faaliyetlerini izlemeye ve diğer kurumlarla bilgi paylaşmaya devam etmelidir.

Norveç-Rusya balıkçılık anlaşması, iki ülke arasında hala var olan birkaç iş birliği alanından biri olmaya devam ediyor. Anlaşma, Barents Denizi'ndeki morina balığı stokunun ve diğer türlerin uzun vadeli yönetimini garanti altına alıyor.

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-

Deniz ticaret41 yasında