Muğla'da Atık Toplama Tesisi Faaliyete Başladı
Muğla'da, deniz araçlarından kaynaklanan atıkların toplanması amacıyla Göcek ve Akyaka Kabul Tesisi ile altı adet atık kabul teknesi faaliyete başladı.
Bin 480 kilometre kıyı şeridine sahip Muğla'da, deniz araçlarından kaynaklanan atıkların toplanması amacıyla Göcek ve Akyaka Kabul Tesisi ile altı adet atık kabul teknesi faaliyete başladı.
Akyaka Maden İskelesi'nde düzenlenen tanıtıma CHP milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, TURMEPA Genel Müdür Yardımcısı Semiha Öztürk Pişirici ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı personeli katıldı.
Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Aylin Giray, Muğla'nın bin 480 kilometre kıyı şeridi, dört körfezi, 131 koyu ve 30'a yakın marinasıyla yaz aylarında 10 bine yakın tekneye evsahipliği yaptığını söyledi. Deniz araçlarından kaynaklanan atıkların alınmasını sağlamak ve kanunsuz olarak denizlere atılmasını önlemek için Büyükşehir Belediyesi olarak iki tesis ve altı tekneyle hizmet verdiklerini, bunların sayısının kanuni izinlerle artacağını ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla'nın yat turizminde Türkiye'de ilk sırada olduğunu belirterek, deniz araçlarından kaynaklanan atıkların toplanmasına büyük önem verdiklerini kaydetti. Yaz sezonunda kıyılarda demirleyen teknelerin fazla olması sebebiyle bazı çevre sıkıntıları yaşandığına dikkat çeken Gürün, "Bunun çözümü için yasalar tam olarak bizi görevlendirmese dahi burada görev almamız gerektiğini ve gerekli bütçe ayırmamız gerektiğini düşündük ve başlangıç olarak da Datça ve Gökova Körfezi'nde hizmet vermeye başladık. Bu altı tekne mevcut sistem içerisinde yeterli olmadığından, tekne sayısını daha da arttıracağız. Topladığımız atıkları, mutlak suretle karada kurulan bir tesise verilmesi gerekiyor ama çeşitli müracaatlarımıza rağmen sadece iki yerde kara tesisimiz var. Önümüzdeki seneye kadar diliyorum ki müracaatlarımıza olumlu cevap alırız ve karada daha fazla tesis kurabiliriz." dedi.
Vali Çiçek de insanların, yaşadığı çevreyi koruması gerektiğini vurgulayarak, çevreyi korurken kurumlara, derneklere, odalara, gönüllü kuruluşlara ve vatandaşlara görevler düştüğünü ifade etti. Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Akyaka ve Göcek Atık Kabul Tesisi ve tekneler tanıtıldı. Daha sonra atık teknesiyle denizdeki yattan atık alımı yapılarak katılımcılara gösterildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.