Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
kongsberg

Müezzinoğlu, “Merdivenleri birlikte çıkacağız”

KARAS REKLAM
Müezzinoğlu, “Merdivenleri birlikte çıkacağız”
Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, denizcilik sektörünü ve Türkiye'nin gündemini değerlendirdi
Reeklam yerimiz-1

Deniz Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Başarmamız gerekenin henüz ilk basamaklarındayız. Merdivenin hep birlikte çıkacağımız önemli basamakları var ve bu Türkiye'nin kazanımı olacak” dedi.

15 Temmuz şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başlayan toplantıda, iş adamları sektördeki sıkıntıları Bakan Müezzinoğlu'na anlattı. Daha sonra konuşma yapan Müezzinoğlu, birçok alanda atıl kapasitenin büyük oranda kullanıldığını ve denizcilik sektörünün Türkiye'nin elinde yüksek bir atıl kapasite olduğunu belirtti. Müezzinoğlu, “Denizcilik sektöründeki kapasitemizi düşündüğümüzde hepimizin mahcup olması gerekiyor. Başarmamız gerekenin henüz ilk basamaklarındayız. Merdivenin hep beraber başararak çıkacağımız önemli basamakları var. Bu, Türkiye'nin kazanımı olacak” şeklinde konuştu. Gündelik sorunların kendilerini asla 2023 hedeflerinden uzaklaştırmayacağını söyleyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “2023 hedefleri, bu ülkenin başarması gereken inandığımız bir potansiyeldir. Günlük işlerimizde sorunları çözeceğiz ama zamanımızı orada harcayıp hedeflerden uzaklaşmayacağız” ifadelerini kullandı.

“ Türkiye'de farklı senaryolar uygulanmaya çalışıldı”

Türkiye'de, AK Parti dönüşümünden, değişimininden ve geleceğe ait 2023 hedeflerinden rahatsız olan yapılar dolayısıyla, içeride alışılan oyunların uluslararası boyuta taşındığını anlatan Bakan Müezzinoğlu, “Arkasında uluslarası destekler alanlar, uluslarası üst aklın yönettiği bazı projelerle AK Parti iktidarını, iktidardan uzaklaştırmak istedi ve Recep Tayyip Erdoğan'ı diktatör gösteren algı operasyonlarıyla Türkiye'de farklı senaryolar uygulanmaya çalışıldı. Diktatörlük yakıştırılan kişiye baktığımızda on defa seçime gitmiş biri. Biz AK Parti olarak milletten başka, sandıktan başka bir güce inanmadık ve milli iradenin gücüyle bu günlere geldik. Ama bir de 15 Temmuz akşamını yaşadık. Burada haince planlanan organizasyona, müthiş bir cesaretle milletine, bayrağına, vatanına, kardeşliğine sahip çıkan milletin gücünü gördük” diye konuştu.

“Güçlü bir anayasa yapmamız lazım”

Türkiye'nin geleceğe istikrarlı bir şekilde yürüyebilmesi için güçlü bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, “Son dönemde yaşadığımız bir sistem sorunu var. Abdullah Gül'ün aday olduğu 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimininde, Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi için önünde hiçbir mani yoktu. Bugün de dahil bu 82 Anayasası'nın TBMM'de karar almak için toplanma yetkisi 184 milletvekilidir. Ancak öyle bir hukuk kararına ve sürecine vesile olundu ki, '367 olmadan TBMM toplanamaz' dediler. Şimdi o üyeler, hangi vicdanla yaşıyorlar bilmiyorum. Onu Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP, hangi demokrasiden, milli iradeden, hukuktan bahsedebiliyor açıkçası onu da anlamakta zorlanıyorum” ifadelerini kullandı. Anayasa Mahkemesi'nin o kararının ardından Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi için referanduma gidildiğini hatırlatan Müezzinoğlu, çıkan sonuçla milletin kendi Cumhurbaşkanı'nı seçtiğini vurguladı. İlk defa 10 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçildiğini hatırlatan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Bir tarafta Cumhurbaşkanı'nı seçtiği yüzde 50'nin üzerinde bir yapı, diğer tarafta yüzde 49,5 oy oranıyla parlamentoda yetki almış bir hükümet, meclis ve başbakan var. Bu süreç AK Parti olduğu için, Recep Tayyip Erdoğan olduğu için sorunsuz gidiyor olabilir, hatta güç katıyor olablir. Bunun ilave güç kattığını 15 Temmuz gecesi de gördük. Cumhurbaşkanı'nın ve hükümetin duruşunun peşinden, meclisin ve milletin duruşu bizi başarılı bir sonuca götürdü. Normal şartlarda böyle olmasının akılla, sistemle, hukuk devletiyle bir sürdürülebiliriği olabilir mi? Türkiye, sürdürülebiliriği olmayan bir yapıyla, 2023 hedeflerine tereddütlü gider ve dünya tereddütle bakar. O zaman bizim bir an önce sistemin adını koymamız ve millete yakışır bir anayasa yapmamız gerekir” diye konuştu.

Kübra Abi

Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında